Classes en property array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Manu Laureys

Manu Laureys

06/03/2015 12:54:26
Quote Anchor link
Ik heb een classe en in die classe worden gegevens ingelaen uit de database en in een database bewaard.

Mijn probleem is dat ik die gegevens niet kan aanspreken. Kan er mij iemand zeggen hoe ik aaan die gegevens kom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
class CompAdres
{
    public $CompAdresData=array();
    private $CompAantalAdres=0;
    
    function
ReadAdres($inDBConn, $inPersID)
    {

    $result = $inDBConn->query("Select * From Adres Where Adres.PersoonID=" . $inPersID);
    $this->CompAantalAdres = $result->num_rows;
    while($CompAdresData[]  = $result->fetch_assoc()) {}
    print"<br>/***************************************<br>";
    print_r($CompAdresData);
    print"<br>***************************************/<br>";
    }
}
....

$CompAdr = new CompAdres();
$CompAdr->ReadAdres($Template->DBConn, $CompLoc->getPersID());
var_dump($CompAdr->CompAdresData);
[
/Code]

In de classe krijg ik een correct resultaat, echter bij de var_dump, krijg ik niets te zien.
Gewijzigd op 06/03/2015 13:01:18 door Manu Laureys
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:28:12
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

06/03/2015 12:56:04
Quote Anchor link
Sluit de code tag voortaan even af met.. ?>[/code\] (Zonder de backslash!!!)
Gewijzigd op 06/03/2015 13:01:29 door Mathieu Posthumus
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/03/2015 13:01:18
Quote Anchor link
De while($CompAdresData[] = $result->fetch_assoc()) {} geeft alleen een lokale variabele binnen de methode. Je moet hier $this->CompAdresData gebruiken om de data in een property op te slaan.

Voeg daarnaast een methode toe, een "getter" die de eigenschap buiten de klasse toegankelijk maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    public function getAddress()
    {

        return $this->CompAdresData;
    }


?>
Gewijzigd op 06/03/2015 13:01:53 door Ward van der Put
 
Manu Laureys

Manu Laureys

06/03/2015 13:32:43
Quote Anchor link
Bedankt dat blijkt te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.