Clean Urls for seo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

20/03/2017 14:55:02
Quote Anchor link
Ik wil een complete lijst van alle talen in de hele wereld om ze te gebruiken in de url, dit gaat om regionamen:

Ik gebruik nu dit:

http://iamseanmurphy.com/creating-seo-friendly-urls-in-php-with-url-slug/

Maar dit werkt weer niet voor vietnamese letters etc,

Heeft iemand een complete array?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:22:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 14:57:11
Quote Anchor link
Een kant en klare array heb ik niet, maar wel een overzicht.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vietnamese_alphabet
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

20/03/2017 15:40:15
Quote Anchor link
Bedankt,
Maar ik vraag me af of hier een functie voor bestaat voor alle talen en karakters voor de hele wereld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 15:47:55
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is die er niet. Anders waren die vast wel gebruikt.
Tot op heden ben ik altijd tegen dergelijke replace-array's aangelopen. Maar mocht iemand het wel weten, dan hoor ik het ook graag.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

20/03/2017 16:18:09
Quote Anchor link
En zoiets? Het voordeel van utf-8 is dat transliteratie erg eenvoudig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function slugify($text)
{

  $text = preg_replace('~[^\pL\d]+~u', '-', $text);

  $text = iconv('utf-8', 'us-ascii//TRANSLIT', $text);

  $text = preg_replace('~[^-\w]+~', '', $text);

  $text = trim($text, '-');

  $text = preg_replace('~-+~', '-', $text);

  $text = strtolower($text);

  if (empty($text)) {
    return 'n-a';
  }


  return $text;
}

?>
Gewijzigd op 20/03/2017 16:20:08 door Ben van Velzen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2017 17:52:33
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 20/03/2017 14:55:02:
Ik wil een complete lijst van alle talen in de hele wereld om ze te gebruiken in de url, dit gaat om regionamen

Ik denk niet dat je dit in 1x globaal (teehee) kunt oplossen en/of dat een standaard aanpak echt gaat werken. Daarnaast zijn URLs in moerstaal nog niet overal echt ingeburgerd goed (volgens mij?), noch worden mogelijk niet "alle talen" ondersteund door browsers?

En mogelijk hebben verschillende landen/werelddelen andere ideeën over het concept "ruimtelijke indeling".

Waarom heb je dit uberhaupt nodig? Kun je meer vertellen over wat je precies probeert te bereiken (Google Maps 2?)? Misschien is het beter om (letterlijk en figuurlijk) wat meer in te zoomen op een of meer concrete cases.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2017 18:08:40
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 20/03/2017 17:52:33:
Daarnaast zijn URLs in moerstaal nog niet overal echt ingeburgerd goed (volgens mij?), noch worden mogelijk niet "alle talen" ondersteund door browsers?

Je bedoelt dergelijke diakritische tekens in een URL? Want voor het maken van een dergelijke slug is het wel handig dat de bijzonder diakritische karakters worden omgezet naar alfanumerieke tekens. Je moet wel weten wat de juiste klanken daarvoor zijn.

Dus als je een Vietnamese website beheert, dan kan ik me indenken dat je dit graag zou willen.
Gewijzigd op 20/03/2017 18:10:15 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

21/03/2017 22:07:28
Quote Anchor link
Wat ik ermee wil bereiken is precies wat je zegt Ariën. Alles gewoon in alfanumerieke tekens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.