Click functie op input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

29/09/2015 16:45:48
Quote Anchor link
Beste leden,


Waarschijnlijk zie ik iets over het hoofd maar zie zelf niet de fout.
het gaat om een input element type submit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input class="pay-btn" id="send" type="submit" value="Proceed to payment">


Zodra er op geklikt word moet er een class bij worden gevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#send').click(function(){
$('.pay-btn').addClass('call');
});


Echter werkt de klik functie niet, maak ik er een hover functie van dan werkt het wel.
Waar ligt de fout nu?


Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:01:31
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2015 16:47:47
Quote Anchor link
Moet het niet onclick zijn?
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

29/09/2015 16:49:22
Quote Anchor link
Wanneer je nu op de knop drukt. Probeert hij te submitten. Ik denk dat hier de fout ligt. Ik zie verder geen fout in je code.

Wel kun je van $('.pay-btn') ook $(this) maken. Aangezien de class nu op hetzelfde element staat als je selector voor de click event. Je refereert immers naar hetzelfde item $(this) dus.

Toevoeging op 29/09/2015 16:50:01:

- SanThe - op 29/09/2015 16:47:47:
Moet het niet onclick zijn?


Inderdaad. Maar simpelweg .click() zou ook nog moeten werken. :)

Toevoeging op 29/09/2015 16:53:02:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="submit" id="send" value="Proceed to payment" />


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#send').on('click', function() {
    $(this).addClass('call');
});
 
Jop B

Jop B

29/09/2015 16:53:53
Quote Anchor link
Dank voor de reactie's.

Ik denk dat ik de oplossing weet, ik zal dit erbij voegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
event.preventDefault();


Net geprobeerd en hij doet het :)

Bedankt voor het meedenken!
Gewijzigd op 29/09/2015 16:56:44 door Jop B
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

29/09/2015 16:55:04
Quote Anchor link
Vergeet niet function(event) te gebruiken in plaats van function() in je .on() event.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.