code box

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Max

Max

03/11/2007 12:54:00
Quote Anchor link
Hallo, ik zoek voor mijn site een manier om een box te maken waarin code getoont kan worden, zoals ook op deze site in de script library bijv. Ik weet dat dit met <xmp> tags kan, maar dit is geen valid xhtml. Wat is een andere oplossing?

B.v.d.

Max.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:42:20
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/11/2007 12:57:00
Quote Anchor link
Met CSS kun je dit voor elkaar krijgen. Wellicht dat je wat hebt aan deze ubb class:

http://phphulp.nl/php/scripts/4/966/
 
Red Crew

Red Crew

03/11/2007 12:59:00
Quote Anchor link
je kan gewoon een div pakken en de post met highlight-string erin zetten

http://be.php.net/manual/nl/function.http://be.php.net/manual/nl/function.highlight-string.php.php
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

03/11/2007 13:05:00
Quote Anchor link
Of de standaard
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<pre></pre>

-Tags... En dan highlight string doen...
 
Max

Max

03/11/2007 13:05:00
Quote Anchor link
@ redcrew, de link doet het niet bij mij?
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

03/11/2007 13:22:00
 
Max

Max

03/11/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Ik krijg het nog niet aan de praat met highlight string...
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Max schreef op 03.11.2007 14:47:
Ik krijg het nog niet aan de praat met highlight string...

Duidelijkheid en een goede omschrijving van het probleem kan heel verhelderend werken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

03/11/2007 17:13:00
Quote Anchor link
waarom niet de <code> tags met css?
 
Frank -

Frank -

03/11/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Spiderpig schreef op 03.11.2007 17:13:
waarom niet de <code> tags met css?
Dat is eigenlijk de enige juiste oplossing, deze tag is er voor gemaakt...
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

03/11/2007 18:41:00
Quote Anchor link
ik moet ook nog zo iets maken, ik kan het in de script lib posten als het af is, maar dat kan nog een tijdje duren, ik ben lui ;)
 
Max

Max

04/11/2007 16:06:00
Quote Anchor link
oke heel erg bedankt voor de reacties. Maar als ik iets tussen de code tags plaats krijg ik gewoon het resultaat te zien.... Wat zou er in de css moeten komen?
 
Frank -

Frank -

04/11/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Max schreef op 04.11.2007 16:06:
oke heel erg bedankt voor de reacties. Maar als ik iets tussen de code tags plaats krijg ik gewoon het resultaat te zien.... Wat zou er in de css moeten komen?
Als jij het juiste resultaat hebt, dan ben je toch klaar?

Of mist er soms iets aan jouw verhaal... Wij kunnen niet zien wat er op jouw monitor staat en wij hebben evenmin een idee van wat jij nu precies van plan bent.
 
Frank -

Frank -

04/11/2007 16:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo highlight_string('<html><header><title>Titel</title></header><body>tekst</body></html>');
?>

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<code><span style="color: #000000">
&lt;html&gt;&lt;header&gt;&lt;title&gt;Titel&lt;/title&gt;&lt;/header&gt;&lt;body&gt;tekst&lt;/body&gt;&lt;/html&gt;</span>
</code>1
 
Max

Max

04/11/2007 20:28:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties, ik heb het al gevonden. Zoals Door het laat zien dat is de bedoeling.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/11/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Ik heb dit topic al vaak voorbij zien komen en heb even iets gescript:

Codeblock, XHTML valid
 
GaMer B

GaMer B

04/11/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Het is alleen niet "kopieer-vriendelijk". Je kopieert ook de cijfers mee. Je zou die cijfers in een aparte div kunnen zetten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/11/2007 21:15:00
Quote Anchor link
Dat is geen oplossing, dat kun je zien als je de bron bestudeert.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kalle P

Kalle P

04/11/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Gewoon in een tabel doen. Niks aparte div. Tabellen zijn daar voor gemaakt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/11/2007 21:45:00
Quote Anchor link
@ Kalle: script eens een voorbeeldje?

;-)
 

04/11/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Je zal ook een aparte div ernaast kunnen laten floaten met de regel nummers. Dit kan alleen als je het code blok overflow: auto; geeft anders komen de regel nummers niet meer overeen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.