code opslaan in tekstbestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jan Volker

Jan Volker

20/03/2009 10:24:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulp,

Ik wil de gegevens die ik invul bij mijn textarea opslaan als een tekstbestand.
Wanneer ik in het textarea "test" typ word het gewoon opgeslagen in het tekstbestand. Maar wanneer ik een code typ word het niet opgeslagen. Ik heb bijvoorbeeld in het tekstarea de volgende code ingevoerd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
test
?>

Als ik dit doe slaat hij niks op in het tekstbestand. (de code heeft geen functie, maar dat is ook de bedoeling niet, de bedoeling is dat hij het kopiert naar het tekstbestand).

Voor mijn tekstarea gebruik ik de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<textarea name="up" rows=5 cols=300 ></textarea>


Om het op te slaan in een tekstbestand heb ik de volgende code gebruikt;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ($doorgaan==true)
{
    $bn="code.txt";
    $Open=fopen($bn,"a");
    if ($Open)
    {
        fwrite($Open,"$up");
        fclose($Open);
    }
}


Zouden jullie me misschien kunnen helpen om dit op te lossen?

Alvast bedankt,
Jan Volker
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Volker
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:20:29
 
Quote Anchor link
Die "a" moet je veranderen in "x". Dan maakt ie het bestand aan als het niet bestaat. Probeer maar eens.
$up tussen " zetten heeft trouwens geen zin
en heb je wel ergens:
$up = $_POST['up'];
staan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
Jan Volker

Jan Volker

20/03/2009 10:36:00
Quote Anchor link
Ja dat heb ik staan.
Ik heb de fout al gevonden, ik had ergens een typfoutje gemaakt.

Dank je wel ;)
 
Jan Volker

Jan Volker

20/03/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Ok, hij kopiert het nu wel, maar nog niet zoals ik wil.
Ik heb opgemerkt dat wanneer ik bijvoorbeeld de volgende code invoer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "test.php"
?>

in het tekst bestand ongewenste slashes krijg;
include \"test.php\"

Is hier een oplossing voor?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Volker
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/03/2009 11:33:00
Quote Anchor link
teuneboon schreef op 20.03.2009 10:26:
Die "a" moet je veranderen in "x". Dan maakt ie het bestand aan als het niet bestaat. Probeer maar eens.

Hoi
php.net:
'a' Open for writing only; place the file pointer at the end of the file. If the file does not exist, attempt to create it.


@Jan: stripslashes() gebruiken bij het ophalen.
Maar je wil PHP gaan uitvoeren wat met een formulier opgeslagen wordt? Spannend..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Jan Volker

Jan Volker

20/03/2009 13:51:00
Quote Anchor link
Ja, het heeft gewerkt, allen bedankt ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.