code tegen spam...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rick van Hout

Rick van Hout

12/06/2009 23:16:00
Quote Anchor link
Ik hab de laatste tijd veel last van spam in het gastenboek... dus nu wil ik graag iets hebben dat ze een "woord" in moeten typen (bijvoorbeeld: "gossip") en dat ze dan pas verder kunnen...
Weet iemand hoe dat moet? ( ik heb het ooit op een site gezien, maar weet niet meer waar :( )

dit is het script waar het in moet komen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
//kijk of opslag.txt bestaat, zo nee maakt  hij het aan
if(!file_exists('opslag.txt')){
fopen('opslag.txt','w+');
$test='bestaatniet';
}
else{
$array=file('opslag.txt');
$test="bestaat";
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>Mijn eerste gastenboek</title>
<link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<meta name="author" content="ndm" />
<meta name="copyright" content="copyright (c) by nico de mooij" />
</head>
<body>
<form name="gastenboekform" action="index.php" method="post">

<fieldset class="inputgastenboek">
<table border="0"><tr><td>

<table border="0">
<tr><td>Naam*: </td><td><input type="text" name="naam" /></td></tr>

<?php
// check of iemand een naam heeft ingevut
if(isset($_POST['try']) && $_POST['naam']==""){
echo '<tr><td colspan="2"><span class="error">U heeft geen naam ingevoerd</span></td></tr>';
$error='true';
}

?>


<tr><td>E-mailadres*: </td><td><input type="text" name="email" /></td></tr>

<?php
// check of iemand een emailadres heeft ingevut
if(isset($_POST['try']) && $_POST['email']==""){
echo '<tr><td colspan="2"><span class="error">U heeft geen e-mailadres ingevoerd</span></td></tr>';
$error='true';
}

?>


<tr><td>Bericht: </td><td></td></tr>
</table>
<textarea name="bericht" cols="50" rows="5"></textarea>
<table border="0">

<?php
// check of iemand een bericht heeft ingevut
if(isset($_POST['try']) && $_POST['bericht']==""){
echo '<tr><td colspan="2"><span class="error">U heeft geen bericht ingevoerd</span></td></tr>';
$error='true';
}

?>


<tr><td><input type="reset" name="reset" value="wis invoer" /></td><td><input type="submit" name="try" value="verzend" /></td></tr>
</table>
</td><td valign="top">
</body>
</html>


***IK WEET VERDER NIET VEEL VAN PHP AF***

Hoop dat er iemand kan helpen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick van Hout
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:26:26
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/06/2009 23:17:00
Quote Anchor link
misschien met captcha moet je even opgooglen zijn talloze scripts over.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

12/06/2009 23:19:00
Quote Anchor link
@dennis, bedankt :-) ik zal eff googlen..
 
Dennis meijer

dennis meijer

12/06/2009 23:22:00
Quote Anchor link
ok en je kunt ook wel een standaard woord doen maar dat is te makkelijk kunnen ze bij spam bots ook gewoon dat woord intype.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/06/2009 23:35:00
Quote Anchor link
Rick, je kan er reCaptcha inzetten of Akismet AntiSpam.

reCaptcha is een soort captcha die meteen ook helpt met het inscannen van boeken.

Akismet is een tooltje die automatisch kan controlleren of een bericht spam is of niet. (dus zonder enige vorm van captcha ofzo)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.