Codes laten controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 16:44:43
Quote Anchor link
Beste

Onlangs ben ik super goed geholpen hier op het forum met een probleem die ik had met OOP. Daarbij kreeg ik zelfs de tip om i.p.v. de MySQLi class de PDO class te gebruiken. Mijn script werkt nu bijna helemaal. Het is een script die wielerwedstrijden (de naam er van) en de afgelegde afstand uit de database haald. Het is niet echt nuttig, maar ik maak het vooral om OOP te leren.

Ik wil even weten wat jullie er van vinden, en misschien kunnen jullie nog foutjes vinden?

Alvast heel erg bedankt!

CLASS_LIB.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

/* --------------------------------------------------------------------- */
/* CLASS: cycle                                                          */
/* Returns all races and distances and adds new races to the database    */
/* --------------------------------------------------------------------- */


class cycle
{
    var
$database1; // Holds the database connection
    var $races; // Holds the races in an array
    var $distances; // Holds the distances in an array
    
    function __construct()
    {

        // Connect to database
        $this->database1 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=oop-scripts', 'root', 'Ati12ev');
    }

    
    // Returns all races from the database into an array
    function getRaces()
    {

        $this->races = $this->database1->query("SELECT race_name FROM races");
        return $this->races->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Returns all distances from the database into an array
    function getDistances()
    {

        $this->distances = $this->database1->query("SELECT distance FROM races");
        return $this->distances->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Adds a new race to the database
    function newRace()
    {
    }
}

?>


INDEX.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
include_once("lib/cycle_racing/class_lib.php");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title>OOP Scripts</title>
    </head>

    <body>
        <table width="250px" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0">
            <th>Race name</th><th>Distance</th>
            <?php
            $cycle
= new cycle;
            
            $races = $cycle->getRaces();
            $distances = $cycle->getDistances();
            
            $i = 0;
            
            foreach($races as $race)
            {

                echo '<tr><td>'.$race['race_name'].'</td><td>'.$distances[$i]['distance'].'</td></tr>';
                $i++;
            }

            ?>

        </table>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 14/04/2011 16:53:34 door Ruben Portier
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:01:07
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:49:11
Quote Anchor link
Je hoeft geen 'var' te gebruiken bij het initialiseren van class constanten.

Voor de rest is dit te weinig om op te reageren. Dit is niet zozeer OO als meer een classe. OOP wordt pas interessant als je meerdere classes hebt.

Wat betreft de interne code; is het niet beetje zonde om 2 queries te doen uit dezelfde tabel? Waarom niet gewoon "SELECT race_name, distances FROM races"
Gewijzigd op 14/04/2011 16:49:30 door Gerben Jacobs
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 16:53:07
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Gerben!
Deze OOP is inderdaard een beetje weinig om het echt een OO script te kunnen noemen. Maar ik ben nog maar aan het leren. Het lijkt me dus best om klein te beginnen.

Ik zal allereerst inderdaad die query even aanpassen. Volgens jouw mag die var $database1 weg? En dan die $races en $distances mogen ook weg, en dan moet ik daar iets anders van maken. $result ofzo? Bedankt in ieder geval!

Zeer erg bedankt!

EDIT:

Ik heb mijn code aangepast en hij werkt nu nog altijd zeer goed! Ik heb de functie getRaces en getDistances samen moeten hangen omdat dit toch 2x hetzelfde was. Dit is dan ook niet echt een handig iets om OOP voor te gebruiken. Misschien dat jullie nog ideeën hebben waarmee ik goed OOP kan oefenen? Bijvoorbeeld een loginsysteempje? Maar dat lijkt mij al meteen wat moeilijker.

Dank op voorhand!
Gewijzigd op 14/04/2011 17:19:59 door Ruben Portier
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 17:32:19
Quote Anchor link
Met var bedoel ik alleen het woordje 'var'. PHP is niet javascript ;P

Een goed voorbeeld is een blog systeem. Alles wat een losstaand iets zou kunnen zijn, wordt dan een class.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 17:38:37
Quote Anchor link
Ow, dus die $database1 moet wel blijven staan? Maar zonder iets er voor? En wat heeft dat dan precies van effect? Dat hij die blijft onthouden neem ik aan?

Zonder die var krijg ik in DreamWeaver een fout. Dat kan niet volgens mij? Of bedoel je gewoon toch die $database1 weg doen?

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

/* --------------------------------------------------------------------- */
/* CLASS: cycle                                                          */
/* Returns all races and distances and adds new races to the database    */
/* --------------------------------------------------------------------- */


class cycle
{
    var
$races_and_distances; // Holds the races and the distances in an array
    
    function __construct()
    {

        // Connect to database
        $this->database1 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=oop-scripts', 'root', 'Ati12ev');
        $this->races_and_distances = $this->database1->query("SELECT race_name, distance FROM races");
    }

    
    // Returns all races and distances from the database into an array
    function getRacesAndDistances()
    {

        return $this->races_and_distances->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    
    // Adds a new race to the database
    function newRace()
    {
    }
}

?>
Gewijzigd op 14/04/2011 17:39:47 door Ruben Portier
 
Wouter J

Wouter J

14/04/2011 17:45:17
Quote Anchor link
Dit is geen OOP. OOP is vooral een denkwijze. De schrijfwijze die jij gebruikt en die ook gebruikt wordt bij OOP is in classes, maar een classes hoeft geen OOP te zijn. OOP is denken in objecten.
Als we bijv. naar een HTML tabel kijken. Dan hebben we 3 objecten: Cell, Row, Table. Deze 3 objecten hebben zijn allemaal een eigen class:
Cell
Row
Table

Al deze dingen hebben hun eigen eigenschappen. Een Cell heeft content in de cel. Een Row heeft cellen in 1 rij en een Table heeft weer rijen als eigenschap. Deze eigenschappen zijn properties (variabelen). Omdat we niet willen dat deze eigenschap zomaar worden gewijzigd zetten we deze properties op private.
Cell
- content
Row
- cells
Table
- rows

Nu gaan we nog een stapje verder. Want we kunnen die eigenschappen aanpassen. We kunnen content aan een cell toevoegen, of cellen aan een Row of rijen aan een Table. Deze aanpassingen heten methodes (functies). Deze functies moeten we gewoon kunnen aanroepen, dus noemen we ze public. We krijgen dan:
Cell
- content
+ setContent()
Row
- cells
+ setCells()
Table
- rows
+ setRows()

Ook kunnen deze dingen zichzelf opschrijven. Je kan een losse cell of een losse rij hebben. Dus zijn dat ook methodes:
Cell
- content
+ setContent()
+ getCell()
Row
- cells
+ setCells()
+ getRow()
Table
- rows
+ setRows()
+ getTable()

Dit is nu onze basis. Vanaf hier kunnen we de code gaan schrijven. Na het lezen van dit hoop ik dat je snapt hoe deze wedstrijden in OOP moet aanpakken. Misschien is het handig om deze stappen te volgen en jou resultaten in dit topic te zetten, zodat we je weer tips kunnen geven.

Van de rest nog wat andere punten:
- In plaats van var moet je protected, private of public gebruiken. Dit moet ook voor de functies. Als je uitleg hierover wilt moet je mijn uitleg hier eens bekijken.
- Je PDO connectie moet je uit de class halen, zo kan je hem vaker in projecten gebruiken. Je zet de PDO connectie dan in de var database en dan kan je die gebruiken. Je kan ook dwingen om alleen PDO te mogen invoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
public function __construct(PDO $db) # Mag alleen van de PDO class
public function __construct(Database $db) # Mag alleen van de Database class
?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

14/04/2011 17:55:21
Quote Anchor link
Oke, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.