Code's vervangen woorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 20:47:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een systeem gemaakt die hulpdiensten meldingen opslaat. Nu komt er uit de informatiebron (feed) de zgn capcode mee (een nummer) nu wil ik dat nummer aanpassen voor een woord. Ik heb een lijst met de nummers en de namen waarvoor die veranderd moeten worden (http://p2000.bommel.net/cap2csv.php).

Nu wil ik graag weten wat een rekenarme methode is om dit te doen. Het moet niet veel rekencapaciteit vergen aangezien er soms nogal veel data moet worden verwerkt (veel meldingen, veel gebruikers) en het dan erg zonde zou zijn als hier veel tijd aan verloren gaat. De hierboven aangegeven csv ga ik opslaan in een db tabel met daarin de row "capcode" en "naam"

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:30:27
 
Zie Foto

Zie Foto

05/12/2012 21:00:23
Quote Anchor link
Dus 100000 moet proefalarm worden enz?
En dat staat ook in een database?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Ja dat klopt ;)
 
Zie Foto

Zie Foto

05/12/2012 21:10:35
Quote Anchor link
Dan voer je toch gewoon een UPDATE query uit?
Gewijzigd op 05/12/2012 21:10:50 door Zie Foto
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

05/12/2012 21:13:46
Quote Anchor link
Het gaat ook niet om het feit hoe ik het in de database zet. Maar om hoe ik het effectief aanpas. Ik zal het even schematisch weergeven

Data word ingelezen uit rss -> word gecheckt of niet al bestaat -> worden wat andere checks en aanpassingen uitgevoerd -> 070025 (bijv) word aangepast in "monitorcode" -> melding word in database gezet.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

06/12/2012 22:32:34
Quote Anchor link
Niemand een idee?
 
Willem vp

Willem vp

06/12/2012 23:29:12
Quote Anchor link
Als het niet een al te grote lijst is, zou je hem in een array kunnen zetten:

$codes = array('070025' => 'monitorcode', '070026' => 'anderecode', '070042' => 'etc');

Vervolgens kun je de omschrijving opvragen als:

$code = '070025';
$desc = isset($codes[$code]) ? $codes[$code] : 'onbekend';
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 02:47:38
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik je helemaal goed begrijp. In de database maak je een tabel 'capcodes' aan. Daarin zet je de velden 'capcode' en 'description'. Het veld 'capcode' stel je in als primary key.

Uit de rss haal je dan de capcode op (die noemen we voor het gemak even $rss_capcode) en vervolgens doe je een select op de database:

"SELECT description FROM capcodes WHERE capcode = " . $rss_capcode;

Als je een resultaat krijgt dan weet je wat de description is. Als je geen resultaat krijgt, staat de capcode blijkbaar niet in de database, en dan maak je er "onbekend" van. (Ik zou overigens niet de waarde "onbekend" bij het betreffende nieuwsbericht opslaan. Je kunt beter gewoon de capcode opslaan. Op het moment dat je dan de description op het scherm toont, controleer je eerst of deze niet numeriek is. Indien dit het geval is, toon je gewoon de omschrijving. Indien de description wel numeriek is, dan toon je "onbekend". Op deze manier zorg je ervoor dat je alle capcodes opslaat in de database. Eventueel onbekende capcodes zou je dan naderhand nog kunnen wijzigen in de juiste description.)
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 11:52:09
Quote Anchor link
Heey Ozzie,

Dat is inderdaad het idee. Maar bij het ophalen van 1 melding komen iets van 5 capcodes mee. En als ik dan bv. 5 gebruikers hebben waarvan op dat moment iedereen 1 melding binnen komt houd dat in dat er 5*5=25 keer een SELECT word uitgevoerd, word het systeem daar niet erg sloom van? Of is dit de snelste methode om het te doen.
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 12:11:36
Quote Anchor link
Hoe zijn die code's in de tekst verwerkt? Staan ze echt midden in de tekst, of is het een apart veld dat je ook apart kunt opslaan zonder dat de integriteit van de tekst wordt aangetast? In het laatste geval is het namelijk erg simpel, dan hoef je namelijk helemaal niets te doen bij invoeren, maar join je de code tabel op het moment dat je de melding wilt tonen op je site.

Zijn ze wel echt in de tekst verwerkt dan kan het nog steeds, maar wordt het iets bewerkelijker. Bijvoorbeeld je kan bij het invoeren alle codes via een regex selecteren en een linktabel maken tussen de melding en codes. Voor elke code die je hebt geselecteerd maak je een linkrecord aan in die linktabel. Bij het ophalen van je data neem je die links mee (inclusief de melding tekst) en bij het tonen van het record vervang je de code door de melding. Dit kan op dat moment dan met een simpele str_replace, daar heb je dan geen regex meer voor nodig.
Bij het invoeren heb je dan 1 redelijk eenvoudige regex nodig en twee insert queries (een voor de melding, een voor de links), bij het uitlezen heb je een query nodig met twee joins en een paar str_replace functies.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 12:15:14
Quote Anchor link
Heey Erwin,

Ze staan in een apart veld. Maar als je ze bij het ophalen pas gaat verwerken word de laadtijd toch een heel stuk slomer, als dat dan over 30 meldingen (bijv.) moet worden gedaan?
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 12:20:08
Quote Anchor link
Als ze in een apart veld staan dan zou ik er niet eens meer over nadenken. Gewoon opslaan in een apart veld in je database en de tekst van de meldingen erbij joinen. Dat is waar een relationele database voor gebouwd is en met de juiste indices is het ophalen van 30 meldingen echt peanuts.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

07/12/2012 12:28:49
Quote Anchor link
Erwin, Hoe moet ik dan bij het ophalen bijv 070002 aanpassen in monitor?
Gewijzigd op 07/12/2012 12:29:01 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

07/12/2012 13:02:35
Quote Anchor link
Even uitgaande van de volgende database structuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE meldingen(
  melding_code VARCHAR(6),
  melding_tekst TEXT
);

CREATE TABLE codes(
  code VARCHAR(6),
  code_tekst VARCHAR(100)
);

Dan zou je met de volgende query alle meldingen met de juiste code tekst kunnen krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT melding_code, melding_tekst, code_tekst
FROM meldingen
LEFT JOIN codes ON meldingen.melding_code = codes.code;
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/12/2012 16:40:40
Quote Anchor link
Maar... kun je niet eenmalig het juiste bericht genereren en opslaan in de database, en vervolgens bij de overige bezoekers het opgeslagen bericht tonen?

Dus... bericht komt via RSS binnen. Iemand bezoekt de site... het RSS bericht wordt omgezet in het juiste bericht en opgeslagen in de database. Bezoeker 2 komt... hé, het bericht staat al in de database dus ik toon het bericht uit de database in plaats van het RSS bericht.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 14:51:20
Quote Anchor link
Dat kan, maar ik heb het nu zo gemaakt dat een cronjob de boel in een database gooit. En dat de gebruikers dan contact maken met die database en het ze voorgeschoteld word ;)

Toevoeging op 09/12/2012 15:46:56:

Ik ben de left join methode aan het proberen. Ik heb de volgende Query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcode.description
                                            FROM brandweer
                                            WHERE site = "10"
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  

?>


Nu krijg ik een error. Als ik hem in mijn SQL draai binnen PHPMYADMIN krijg ik "#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode' at line 6" en als ik dan die lijn even weghaal krijg ik "#1054 - Unknown column 'capcodes.capcode' in 'field list'" Maar in de table cacpodes bestaat het veld capcode wel..

Wie weet wat ik verkeer doe?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 16:13:10
Quote Anchor link
De join staat verkeerd, dit is een onderdeel van from clause dus moet voor de where, order by en limit.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 16:22:46
Quote Anchor link
Heb het aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcodes.description
                                            FROM brandweer, capcodes
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  
                                            WHERE site = 10
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10

?>


Nu krijg ik bij het uitvoeren in de SQL de error: "#1066 - Not unique table/alias: 'capcodes' "
Gewijzigd op 09/12/2012 16:37:05 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 16:42:25
Quote Anchor link
Omdat je nu een impliciete join en een expliciete join maakt op dezelfde tabel in een statement. Dat zou theoretisch wel kunnen, maar is niet wat je wilt (en zo kan het niet). Haal dus capcodes weg uit het FROM statement.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 16:46:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT brandweer.id, brandweer.time, brandweer.melding, brandweer.capcodes, capcodes.capcode, capcodes.description
                                            FROM brandweer
                                            LEFT JOIN capcodes ON brandweer.capcodes = capcodes.capcode;  
                                            WHERE site = 10
                                            ORDER BY time DESC
                                            LIMIT 0, 10

Je hebt 2 opties om te joinen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT ...... FROM table1 t1, table2 t2
WHERE t1.id = t2.t1_id

Dit noemt men een impliciete join, en is in MySQL altijd een INNER JOIN
Een expliciete join is zoals in de eerste query
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 17:02:09
Quote Anchor link
Bedankt, maar als ik dat doe dan krijg ik "#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE site = '0'
ORDER BY ' at line 1 "
Dus dan zit er nog een fout in de LEFT JOIN lijn of niet?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.