Code's vervangen woorden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Erwin H

Erwin H

09/12/2012 17:06:45
Quote Anchor link
Altijd even controleren of gequote scriptjes ook wel echt kloppen natuurlijk....

De puntkomma achter de join moet nu natuurlijk daar niet meer staan, maar na de limit.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:55:53
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 17:09:22
Quote Anchor link
Ja, er staat een punt komma achter aan de regel, ik heb jou code gekopieerd dus dat zal dan wel uit php komen, maar die moet je even weghalen.

Toevoeging op 09/12/2012 17:10:04:

Verdorie Erwin, ben je me al weer voor ;-)
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 17:12:39
Quote Anchor link
Sorry Ger, ik zal het niet meer doen....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 17:28:03
Quote Anchor link
;-)

@Mathijs,
Ik lees in eerdere post dat je meerdere capcodes per melding kan hebben, staan er in de kolom brandweer.capcodes ook meerdere codes? Want in dat geval werkt de join niet.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:13:31
Quote Anchor link
Ja, ik had al zoon vermoede dat het niet werkte aangezien er niks veranderde ;). Wat is dan de handigste optie om het voor elkaar te krijgen? Is de SELECT-methode (één van de eerste reactie's) de enige??
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 18:17:52
Quote Anchor link
Laat eens een voorbeeld zien van hoe het er dan echt uitziet, zo'n melding.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:22:10
Quote Anchor link
Bedoel je in de database? of in de rss?
DB:
ID:
088
time:
2012-12-09 13:22:03
melding:
PRIO 1 : 645 .hoofd brandweerkazerne almere MARKER...
capcodes:
070001,0700160,0701101
soort:
OMS
disipline:
Brandweer


Rss:
feeds.livep2000.nl/?r=9&d=1
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2012 18:27:35
Quote Anchor link
Uit de RSS inderdaad.

Als er meerdere codes worden gegeven (zoals in je voorbeeld), dan zou ik een linktabel maken. Je hebt dus een tabel met de codes, je hebt een tabel met de meldingen en per capcode die bij de melding wordt gegeven maak je een record aan in de linktabel doe de melding linkt met de capcode. Voor het voorbeeld krijg je dus 3 records in de linktabel.

Voor het ophalen heb je dan dus 2 joins nodig, in plaats van 1 zoals eerder gebruikt.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:30:56
Quote Anchor link
Oke, maar is het evt niet gewoon mogelijk dat de capcode word overschreven door de naam van de capcode uit de code tabel? Of is dat geen goed idee?

Toevoeging op 09/12/2012 18:31:01:

Oke, maar is het evt niet gewoon mogelijk dat de capcode word overschreven door de naam van de capcode uit de code tabel? Of is dat geen goed idee?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/12/2012 18:46:14
Quote Anchor link
Wat Erwin omschrijft is de beste methode, een kolom is niet bedoeld om een reeks aan gegevens op te slaan, daar hebben we tabellen voor.
Ik zou dan een aparte tabel maken voor capcodes bij de meldingen.
Melding_capcodes
-melding_id
-capcode
met een PK op de beide kolommen
Je kan dan op deze manier dit terug in één string krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    b.melding_id,
    GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR ', ')
FROM
    brandweer b
INNER JOIN
    melding_capcodes mc
    ON
        b.melding_id = mc.melding_id
INNER JOIN
    capcodes c
    ON
    mc.capcode = c.capcode
WHERE site = 10
GROUP BY
    b.melding_id
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/12/2012 18:54:41
Quote Anchor link
Oke, bedankt. Ik ga er mee aan de slag
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

20/12/2012 19:51:47
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben hier vandaag weer mee bezig gegaan. Nu vraag ik me alleen af, hoe weet ik het melding_id, want in de meldingen table word deze gezet door auto_increment.
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 19:56:13
Quote Anchor link
Die kan je met een simpele query ophalen: 'SELECT LAST_INSERT_ID()'

LAST_INSERT_ID() is een mysql functie en kan je zoals bovenstaand gebruiken direct na het invoeren van een record. Je kan het ook in een volgende query gebruiken. Let alleen op dat je altijd alleen het laatste id kan ophalen. Zet je dus twee records achter elkaar in de database (met beide een auto increment) dan kan je daarna alleen het id van de tweede insert ophalen.
(en dit is connectie gebonden, als er gelijktijdig nog iemand bezig is dan heb je daar geen last van)
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 13:57:38
Quote Anchor link
Heey,

Ik heb het opslaan voor elkaar. Nu probeer ik de load voor elkaar te krijgen. Ik heb de table brandweer met de meldingen er in. En de table capcode_link met de id en de één capcode per row van de melding er in. De volgende query werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
SELECT
                                            capcode_link.id,
                                            GROUP_CONCAT(capcodes.description SEPARATOR ', ')
                                        FROM
                                            brandweer capcode_link
                                        INNER JOIN
                                            melding_capcodes mc
                                            ON
                                                capcode.id = mc.id
                                        INNER JOIN
                                            capcodes c
                                            ON
                                            mc.capcode = c.capcode
                                        WHERE site = 10
                                        GROUP BY
                                            capcode_link.melding_id

?>


En ik ben zelf nou niet echt thuis in de join's e.d. dus wie zou me kunnen helpen?

Toevoeging op 26/12/2012 14:03:49:


BTW: de desctiption van de capcode staat in de table capcodes met daarin capcode en description
Gewijzigd op 26/12/2012 14:04:22 door Matthijs Vos
 
Erwin H

Erwin H

26/12/2012 14:04:55
Quote Anchor link
Je gaat een beetje mis in de FROM clause. De tabellen die daar staan kloppen volgens mij niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
FROM
    brandweer capcode_link

Bedoel je hier dat je brandweer linkt, maar een alias geeft van 'capcode_link'?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INNER JOIN
    melding_capcodes mc
ON
    capcode.id = mc.id

De tabel capcode is op dit moment nog niet opgenomen. Dus ofwel je probeert de join te maken op de verkeerde tabel, ofwel de volgorde klopt niet.

Wat het wel moet zijn durf ik niet direct te zeggen, want ik begrijp niet helemaal welke tabel welke is en welke je nodig hebt.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 15:51:18
Quote Anchor link
Ik zal het even proberen duidelijk te maken:

brandweer
- id
- melding
- nog wat meer, maar dat is niet belangrijk

capcodes
-capcode
-description

capcode_link
-id (zelfde id als die in de brandweer table)
-capcode

Het is nu de bedoeling dat de melding uit brandweer word weergegeven. en dat de capcode uit capcode_link word vervangen (bij het weergeven) door de description die bij dezelfde capcode hoort in de table capcodes.
 
Erwin H

Erwin H

26/12/2012 16:02:54
Quote Anchor link
Dan wordt het (denk ik):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT a.id, a.melding, GROUP_CONCAT(c.description) AS code_descriptions
FROM brandweer a
LEFT JOIN capcode_link b ON a.id = b.id
LEFT JOIN capcodes c ON b.capcode = c.capcode
GROUP BY a.id, a.melding
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

26/12/2012 16:08:59
Quote Anchor link
en dan moet ik die a zeker aanpassen in brandweer, b in capcode_link en c in capcodes??
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/12/2012 16:09:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT
    b.id,
    b.melding,
    b.datum,
    GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR ', ') AS capcodes
FROM
    (SELECT id, melding, datum
    FROM brandweer
    ORDER BY datum DESC
    LIMIT 15) AS b
JOIN
    capcode_link AS cl
    ON b.id = cl.id
JOIN
    capcodes AS c
    ON cl.capcode = c.capcode
GROUP BY b.id, b.melding


Toevoeging op 26/12/2012 16:10:34:

Weer te laat ;-)
@Matthijs, a,b en c zijn aliasen zodat je niet elke keer de volledige tabelnamen voor de kolomnamen hoeft in te tikken
Gewijzigd op 26/12/2012 16:12:08 door Ger van Steenderen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/12/2012 16:06:03
Quote Anchor link
[OPGELOST, nieuw probleem hieronder]De query van ger werkt netjes in de SQL, maar als ik hem zo toepas:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
 $gegevens
= $mysqli->query('
                                            SELECT
                                                b.id,
                                                b.melding,
                                                b.datum,
                                                GROUP_CONCAT(c.description SEPARATOR '
, ') AS p2_capcodes
                                            FROM
                                                (SELECT id, melding, datum
                                                FROM p2_brandweer
                                                ORDER BY datum DESC
                                                LIMIT 15) AS b
                                            JOIN
                                                p2_capcode_link AS cl
                                                ON b.id = cl.id
                                            JOIN
                                                p2_capcodes AS c
                                                ON cl.capcode = c.capcode
                                            GROUP BY b.id, b.melding
                                            '
);
?>


Krijg ik de error:

Warning: mysqli::query() expects parameter 2 to be long, string given in /home/foxcreat/domains/fox-creations.nl/public_html/p2000/load.php on line 122

[Nieuw probleem]
Ik wil nu ook nog graag dat hij alleen de records waar b.site = $_GET['site']. Hoe moet dat want gewoon een where werkt niet.
Gewijzigd op 29/12/2012 16:34:11 door Matthijs Vos
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.