colorbox jquery script met combinatie van html code werkt niet!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Johannes davidian

johannes davidian

23/06/2016 16:54:56
Quote Anchor link
hallo,
de code voorbeeld van colorbox jquery is als volgende op deze site http://www.jacklmoore.com/colorbox/guide/:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!doctype html>
<html>
    <head>
        <link rel="stylesheet" href="colorbox.css">
        <script src="jquery.min.js"></script>
        <script src="jquery.colorbox-min.js"></script>
    </head>
    <body>
        <a class='gallery' href='image1.jpg'>Photo_1</a>
        <a class='gallery' href='image2.jpg'>Photo_2</a>
        <a class='gallery' href='image3.jpg'>Photo_3</a>
    </body>
</html>


de script is als volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
"use strict";
$(document).ready(function(e) {
    jQuery('a.gallery').colorbox({rel:'gal'} );
} );
</script>


ik heb in header.php van mij wordpress theme deze code toegevoegd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<!DOCTYPE html>
<html <?php language_attributes(); ?>>
<head>
<meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<link rel="profile" href="http://gmpg.org/xfn/11">
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo( 'pingback_url' ); ?>">
<link rel="stylesheet" href="/wp-content/themes/garage/colorbox.css">
<script  src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.2/jquery.min.js"></script>
<script src="/wp-content/themes/garage/js/jquery.colorbox-min.js"></script>
    <?php wp_head(); ?>
<script>
"use strict";
$(document).ready(function(e) {

$('#content-area').find('img').colorbox({rel:'gal'} );
} );
</script>
</head>


terwijl ik heb in wordpress pagina van mij theme deze html code geplakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div id="content-area"><img class=" wp-image" src="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/johan-150x150.jpg" alt="johan" width="150" height="150" />
<img class=" wp-image" src="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/john-150x97.jpg" alt="john" width="150" height="97" /></div>

als u ziet ik heb boven in script div:#content-area gebruikt en img om de script laten functioneren.
maar het werkt niet.
ik heb andere mogelijkheden geprobeerd maar zonder resultaat, wat kan hierboven fout zijn?
is de fout in script of is de fout bij html coderen?
hoe ik kan deze probleem oplossen?
dank u wel
johan
Gewijzigd op 23/06/2016 17:01:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:40:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2016 17:03:46
Quote Anchor link
Je mist je rel="gal" parameter in je img-tags.
 
Johannes davidian

johannes davidian

23/06/2016 20:45:34
Quote Anchor link
dank u wel,
ik heb geprobeerd op deze manier maar toch niet gelukt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div id="content-area"><a href="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/johan-150x150.jpg" rel="gal">
<img class=" wp-image" src="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/johan-150x150.jpg" alt="johan" width="150" height="150" /></a>
<a href="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/john-150x97.jpg" rel="gal">
<img class=" wp-image" src="http://webdesignleren.net/wp-content/uploads/2016/06/john-150x97.jpg" alt="john" width="150" height="97" /></a></div>

johan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2016 00:07:26
Quote Anchor link
Kijk eens of je errors vindt in je Browser Console (CTRL+SHIFT+J)
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

24/06/2016 00:16:21
Quote Anchor link
Dat, en ik meen me te herinneren dat je zei dat de rel op de img moest?
 
Johannes davidian

johannes davidian

24/06/2016 11:40:41
Quote Anchor link
dank u wel ,
het werkt
maar ik wil u kijken deze test website voor zekerheid:http://webdesignleren.net.

johan
Gewijzigd op 24/06/2016 12:58:11 door johannes davidian
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.