comments

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »
Tim

Tim

29/01/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Hej allemaal,

Ik wil graag aan mijn CMSje, comments toevoegen, zodat het dus voor bezoekers mogelijk wordt te reageren op berichten.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Er is in de database nu een tabel met daarin de content.
ID | TITLE | TEXT | pub_date | edit_date | off_date | views | status | archive

Ik dacht zelf aan zo iets
ID | CID | auteur | comment | IP | status | pub_date

Zijn er al scripts voor het plaatsen van een comment formulier? Het lijkt me dat ik iets zal moeten doen aan injections, en spam??

Alle suggesties zijn welkom!

Groeten,
Tim
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:19:38
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Dat laatste zeker. Bovendien zou ik zoveel mogelijk vermijden engelse woorden als veld-/tabelnamen te gebruiken in je database. Er zijn namelijk SQL Geregistreerde woorden, die Engels zijn. Als jij die woorden gebruikt als veld-/tabelnaam mislukt je query eigenlijk altijd.

Ik hoop dat CID de terugkoppeling is naar de content tabel? Misschien moet je hier ook even zoeken naar reactie scripts.

Edit: Let bij je keuze ook even op de reacties bij het script!!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Tim

Tim

29/01/2009 16:20:00
Quote Anchor link
@Jezpur

Bedankt, hier ga ik eens goed naar kijken.
Eigelijk zijn alle veldnamen in mijn db engels, automatise ;-)

CID is inderdaad bedoeld als terugkoppeling naar de content tabel, zo zijn ook alle anderen sub_tabelen gekoppeld.
 

29/01/2009 16:45:00
Quote Anchor link
Btw, het is makkelijker om al je namen in 1 taal te doen ipv meerdere.. (Auteur, comment...)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/01/2009 19:00:00
Quote Anchor link
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 19:06:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 29.01.2009 19:00:
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.


Nou heeft 'ie geluk dat ie geen 'from' o.i.d. gebruikt. Maar gebruik dan iets moeilijkere namen, waarvan je zeker bent dat die niet geregistreerd zijn.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

29/01/2009 19:12:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 29.01.2009 19:06:
Terence schreef op 29.01.2009 19:00:
En toch is de voorkeur engels.. als jij je script ergens op internet gooit omdat je het wilt delen, snappen anderen meteen ook wat er bedoeld wordt. Jezper doelt denk ik op de kolmnaam TEXT, wat geen logische keuze is. Het geeft mij niet het idee wat voor TEKST daar in staat, maak daar bijv. content van. Verteld mij meer dan TEXT.


Nou heeft 'ie geluk dat ie geen 'from' o.i.d. gebruikt. Maar gebruik dan iets moeilijkere namen, waarvan je zeker bent dat die niet geregistreerd zijn.
Het gaat mij er vooral om dat je in 1 oog opslag kan zien wat er zich in dat veld zit. Als je een id van een tekst moet opslaan, kan je daarvoor aid gebruiken, maar als je author_id gebruikt geeft dit veel meer duidelijkheid als je later iets terug zoekt.
 
Tim

Tim

29/01/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Ik heb in deze opzet ook iets anders gebruikt, wist het alleen niet helemaal uit mijn hoofd, in mijn table heet TEXT content.

Ik gebuik altijd engels omdat het idd makkelijker te delen is, en ik vindt het persoonlijk ook makkelijker werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/01/2009 19:26:00
Quote Anchor link
@Terence: Nu neem je een wat mij betreft slecht voorbeeld, aangezien noch aid noch author_id geregistreerd zijn.

@Tim: 'TEXT content' als tabelnaam? Foute naam, veranderen die hap.
 
Tim

Tim

29/01/2009 19:29:00
Quote Anchor link
@jezpur nee "content" is de naam ;-)
 
Tim

Tim

29/01/2009 20:37:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
// Comments
if ($_POST['pub_date'] && ($_POST['author'] && $_POST['comment']))
    {

    $table = "comments";

    $sql1 = "INSERT INTO " . $table . " (id, cid, ip, pub_date, name, comment) VALUES ('','" . $_POST['cid'] . "','". $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ."','" . stripslashes($_POST['pub_date']) . "','" . stripslashes($_POST['author']) . "','" . stripslashes($_POST['comment']) . "')";
    
    $res1 = mysql_query($sql1);
    if ($res1)
        {

            $insert = "<p>Uw reactie is geplaatst.</p>";
        }

        else
        {
            $insert = "<p>Uw reactie kon niet worden opgeslagen.</p>";
        }
    }


if (empty($_POST['author']))
    {

            $insert = "<p>U heeft geen naam ingevuld.</p>";
    }

if (empty($_POST['comment']))
    {

            $insert = "<p>U heeft geen bericht ingevuld.</p>";
    }

?>


Is dit nu veilig genoeg, ben graag voorzichtig.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Sorry::
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
Mar cel

Mar cel

29/01/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Nee dit is niet veilig. Je moet NOOIT rechtstreeks POST, GET, SESSION etc variablen in de database stoppen. Beveilig ze eerst met bijvoorbeeld mysql_real_escape_string().

Verder moet je nog even de functie trim() leren gebruiken. Want stel iemand drukt paar keer op spatie, dan kom je ook door je verplicht veld controle heen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$comment
= mysql_real_escape_string(trim($_POST['comment']));
if($comment == "")
{

    echo 'Vul alle velden in!!';
}

?>
 
Tim

Tim

29/01/2009 21:54:00
Quote Anchor link
@marcel bedankt! ik ga het even proberen ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if ($_POST['pub_date'] && ($_POST['author'] && $_POST['comment']))
    {

    
    $table = "comments";
    
    $author = mysql_real_escape_string(trim($_POST['author']));
    $comment = mysql_real_escape_string(trim($_POST['comment']));

    $sql1 = "INSERT INTO " . $table . " (id, cid, ip, pub_date, author, comment) VALUES ('','" . $_POST['cid'] . "','". $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ."','" . stripslashes($_POST['pub_date']) . "','$author','$comment')";
    
    $res1 = mysql_query($sql1);
    if ($res1)
        {

            $insert = "<p>Uw reactie is geplaatst.</p>";
        }

        else
        {
            $insert = "<p>Uw reactie kon niet worden opgeslagen.</p>";
        }
    }


?>


zoiets dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim
 
Frank -

Frank -

29/01/2009 21:55:00
Quote Anchor link
@Marcel: Een bijzondere aanpak, het heeft geen enkele zin om mysql_real_escape_string() te gebruiken wanneer je de data niet de database inslingert. Gebruik deze functie dan ook pas bij de query en niet wanneer je nog moet gaan valideren. Nergens voor nodig, kan alleen maar problemen opleveren, de code wordt een zootje.

En vergeet isset() niet, niemand die kan garanderen dat jouw $_POST-variabele bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.