Communicatie websites onderling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Het gaat betreft +/- 20 Mysql databases. Ik heb de beschikking over crontab jobs.

Alsvast bedankt

Robert-Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:25:04
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:24:
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.


@pgFrank:

Misbruik maken van SCHEMAs is vragen om lekken en zwakheden in je beveiliging dat lijkt mij een feit...

het hangt ervanaf welke soort database je gebruikt want met somige databases is het makkelijker om dit te realiseren dan met anderen want niet iedere database heeft dezelfde functionaliteiten als de ander...
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:36:00
Quote Anchor link
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:40:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:36:
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.


Over databases gesproken trouwens Oracle verliest heel snel grond nu en zkkr met de komst van SQL Server 2008 van Microsoft....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:46:00
Quote Anchor link
@Marco: Open zelf even een topic wanneer je een discussie wilt voeren over jouw eigen onderwerp. Wel zo netjes.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 16.07.2007 20:21:
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?


Ik wil MYSQL gaan gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 23:51:00
Quote Anchor link
Ik sprak net iemand die zei dat het te doen is met crontab jobs en xlm te genereren. Echter iedereen kan dan de xml uitlezen en ik heb geen zin om persoonsgegevens op straat te gooien.

Heeft iemand nog een ander idee ?
 
Frank -

Frank -

17/07/2007 01:14:00
Quote Anchor link
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 01:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.07.2007 01:14:
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.


Een hele goede tip. Maar hoe zou ik de databases anders direct met elkaar kunnen laten communiceren ?
 
Kalle P

Kalle P

17/07/2007 03:55:00
Quote Anchor link
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Kalle schreef op 17.07.2007 03:55:
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...


Lekker kort door de bocht, hier heb ik ook niks aan....
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 10:58:
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?


Als ik 2 websites heb met gegevens, met 2 verschillende databases. Dan wil ik er voor zorgen dat gegevens van database 1 naar database 2 gaan en andersom.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:06:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...


Ik heb één database met 10 onderdelen, en 1 website met b.v. maar 1 onderdeel.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 12:27:
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?


Stel ik heb 1 hoofdwebsite en 10 subwebsites. Stel dat ik 10 onderwerpen heb, krijgt elke subwebsite 1 onderdeel en de hoofdwebsite alle 10 de onderwerpen. Stel dat er op de hoofdwebsite iets veranderd, dan moet dit ook op de subwebsite veranderen en andersom.

Ik wil namelijk echt apparte websites met hun apparte website die onderling data uitwisselen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.