Communicatie websites onderling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Het gaat betreft +/- 20 Mysql databases. Ik heb de beschikking over crontab jobs.

Alsvast bedankt

Robert-Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 07:33:30
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:24:
Is het niet handiger om gewoon meerdere SCHEMAs aan te maken? Althans, dit zou in PostgreSQL een eenvoudige (vrijwel standaard) oplossing zijn. Je maakt dan een soort van database in een database aan.

Zie de handeiding voor meer informatie.

Let op: Het is wel een beetje misbruik maken van de SCHEMAs, ze zijn meer bedoelt om netjes objecten te beheren in de database. PostgreSQL is dan ook object georienteerd.


@pgFrank:

Misbruik maken van SCHEMAs is vragen om lekken en zwakheden in je beveiliging dat lijkt mij een feit...

het hangt ervanaf welke soort database je gebruikt want met somige databases is het makkelijker om dit te realiseren dan met anderen want niet iedere database heeft dezelfde functionaliteiten als de ander...
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:36:00
Quote Anchor link
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/07/2007 20:40:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 16.07.2007 20:36:
@Marco: In pgSQL zijn de rechten uitstekend per gebruiker of gebruikersgroep te regelen. Dat mag het probleem niet zijn. Het zou mij zelfs niet verbazen dat je op deze manier de beveiliging béter kunt regelen, je hoeft het niet voor iedere database apart op te zetten en bij te houden, het staat allemaal op 1 locatie in 1 database. Wel zo overzichtelijk en fouten zijn snel en eenvoudig te verhelpen.

Ook in Oracle en DB2 kun je met SCHEMA's uit de voeten, geen enkel probleem. MySQL ondersteunt het echter niet, dan zul je (bij mijn weten) vanuit jouw applicatie een verbinding met een andere database moeten opstarten en zo via de applicatie de databases met elkaar laten kletsen.


Over databases gesproken trouwens Oracle verliest heel snel grond nu en zkkr met de komst van SQL Server 2008 van Microsoft....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Frank -

Frank -

16/07/2007 20:46:00
Quote Anchor link
@Marco: Open zelf even een topic wanneer je een discussie wilt voeren over jouw eigen onderwerp. Wel zo netjes.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 16.07.2007 20:21:
Robert-Jan schreef op 16.07.2007 20:18:
Beste mensen,

Ik wil meerdere databases(+/- 20) maken met één (hoofd) database. Hoe kan ik de databases onderling laten communiceren?

Alsvast bedankt

Robert-Jan


Ja dit is heel goed mogelijk zelf dit gebeurt zelfs heel vaak binnen bedrijfen om zo de beveiliging beter te regelen en eventuele fouten beter te isoleren....

Maar welke database type wil je hiervoor gaan gebruiken ?


Ik wil MYSQL gaan gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert-Jan
 
Robert-Jan

Robert-Jan

16/07/2007 23:51:00
Quote Anchor link
Ik sprak net iemand die zei dat het te doen is met crontab jobs en xlm te genereren. Echter iedereen kan dan de xml uitlezen en ik heb geen zin om persoonsgegevens op straat te gooien.

Heeft iemand nog een ander idee ?
 
Frank -

Frank -

17/07/2007 01:14:00
Quote Anchor link
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 01:33:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.07.2007 01:14:
cronjobs en xml? Dat lijkt mij meer op het (met regelmaat) overpompen van gegevens uit database nummer 1 naar nummer 2 en heeft niets te maken met onderlinge communicatie. Althans niet in de zin van directe communicatie. Hierdoor loop je ook het risico van corrupte databases of data, houd dat even goed in de gaten.


Een hele goede tip. Maar hoe zou ik de databases anders direct met elkaar kunnen laten communiceren ?
 
Kalle P

Kalle P

17/07/2007 03:55:00
Quote Anchor link
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Kalle schreef op 17.07.2007 03:55:
een phpscript.





gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap ik ben moe.

@frank
ik vernam uit betrouwbare bron dat je nederland weereens zou aandoen...


Lekker kort door de bocht, hier heb ik ook niks aan....
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 10:58:
Lees over MySQL Cluster:

http://www.mysql.com/products/database/cluster/

Maar ik vraag me heel erg af welk doel je precies wilt bereiken...misschien zijn er wel andere oplossingen?


Als ik 2 websites heb met gegevens, met 2 verschillende databases. Dan wil ik er voor zorgen dat gegevens van database 1 naar database 2 gaan en andersom.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:05:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:06:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 11:44:
Met als doel dat je 2 (of meer) identieke databases krijgt?
Waarom richt je dan geen centrale databaseserver in waar al je sites gebruik van kunnen maken (op kunnen verbinden en opdrachten uit kunnen voeren)?

Een cluster / replicatie is een optie maar heeft best wat voeten in aarde om op te zetten, in te richten en te onderhouden...


Ik heb één database met 10 onderdelen, en 1 website met b.v. maar 1 onderdeel.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

17/07/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?
 
Robert-Jan

Robert-Jan

17/07/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Remco van Arkelen schreef op 17.07.2007 12:27:
Hmm, misschien moet je e.e.a. maar even onderbouwen met een voorbeeld, maar ik begrijp het niet precies :)

Volgens mij ben je toch klaar als je 1 centrale databaseserver inricht? Meerdere websites verbinden met die server, selecteren hun database/systeem en doen hun ding?


Stel ik heb 1 hoofdwebsite en 10 subwebsites. Stel dat ik 10 onderwerpen heb, krijgt elke subwebsite 1 onderdeel en de hoofdwebsite alle 10 de onderwerpen. Stel dat er op de hoofdwebsite iets veranderd, dan moet dit ook op de subwebsite veranderen en andersom.

Ik wil namelijk echt apparte websites met hun apparte website die onderling data uitwisselen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.