Concatten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 00:14:02
Quote Anchor link
Ivo P op 13/02/2019 13:32:45:
ik weet niet wat voor versie van mysqli jij gebruikt, maar met een ? werkt dat daar normaal wel.

http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.prepare.php
http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.php


Mja.
Afbeelding

Prepared statements in mysqli zijn "clunky as hell". Met enige discipline ben je beter af met zelf quoten + escapen.
Gewijzigd op 14/02/2019 00:24:33 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:14:18
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2019 01:32:05
Quote Anchor link
@Ivo

>> In jouw query kan $id niet iets anders zijn dan een INT, neem jij aan.

Ja, omdat die waarde van een auto increment veld komt en dus niets anders dan een integer kan zijn.

>> En dan missen ook nog de ' ' om $id.

Dat hoeft bij een numerieke waarde toch ook niet?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 01:49:48
Quote Anchor link
Okay jongens, nog een keer, heel langzaam vanaf het begin.

Het probleem van het weglaten van quotes als deze "niet nodig zijn" is het volgende:

Elke keer als je een stuk code ziet waarbij dit het geval is zou er een kleine alarmbel af moeten gaan waarbij je denkt: "Hé, hier zijn geen quotes gebruikt, wat is hier aan de hand?". Vervolgens ga je na dat er inderdaad een id gevalideerd wordt, en deze wordt ook niet geaccepteerd (als het goed is) voor opname in de query (laat staan het dan uitvoeren hiervan!) als deze niet van het goede formaat is. Vervolgens concludeer je dat alles okay is.

En dit doe jij, of mogelijk iemand anders, ELKE KEER WEER als je deze code ziet. Je moet je er elke keer van vergewissen dat dit klopt. Dit is je reinste tijdsverspilling.

Het is in ieder geval veel makkelijker (Don't Make Me Think) om ALLE externe data te voorzien van quotes, en gewoon al dit soort data te escapen. Je hoeft er dan NOOIT over na te denken of dit "veilig" is of niet.

Nogmaals, ten overvloede, het gebruik van real_escape_string() zonder quotes is niet veilig (interne link) omdat real_escape_string() niets escaped als er niets te escapen valt.
Gewijzigd op 14/02/2019 01:52:47 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/02/2019 07:11:51
Quote Anchor link
Eenmalig een wrapper class maken en klaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//bar wordt ook echt null, en niet ''
$db->execute('update tabelnaam set foo = :foo, bar = :bar where id = :id',['foo' => 5,'bar' => null,'id' => 5]);

//en voor recht-toe-recht-aan werk nog korter
$db->update('tablenaam',['foo' => 5,'bar' => null],['id' => 5]);

Nooit meer na hoeven te denken over quotes, nooit meer na hoeven te denken over escapen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2019 10:49:59
Quote Anchor link
@Thomas

>> Het is in ieder geval veel makkelijker (Don't Make Me Think) om ALLE externe data te voorzien van quotes

Ik meen ergens gelezen te hebben in de documentatie van MySQL dat het niet wordt aangeraden om een getal (bijvoorbeeld een ID) te quoten. Hoe zit dat dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2019 11:13:41
Quote Anchor link
Hm... Als ik dus dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE tpb SET getal = 1

dan is er toch geen externe data?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE tpb SET getal = '".$_GET['something']."'

Deze is juist extern, en behoort sowieso van single-quotes te worden voorzien.
Én natuurlijk van de real_escape_string functionaliteit!!
Gewijzigd op 14/02/2019 11:14:26 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

14/02/2019 11:43:29
Quote Anchor link
als je SET getal = 1 doet, is het inderdaad overbodig.

maar zodra het wordt

$teller = 10;
...SET getal = $teller

vervallen we weer in het varhaal van Thomas: je moet weer terug kijken om te zien dat $teller inderdaad gevalideerd is.

Je 2e vraag met $_GET is heel duidelijk, maar elke andere variabele kán ook rare data bevatten.

Zo heb ik ooit een bug moeten zoeken waarom een van de medewerkers nooit een keuringsrapport kon opslaan en alle collega's wel.

Uiteindelijk bleek het probleem te zijn
UPDATE ..... SET medewerker = '$naam' .....

En helaas: zijn naam bevatte een '
Volkomen legitieme data, maar liet wel een query mislukken. En die naam kwam gewoon uit de database onder zijn user-gegevens (waarom niet volstaan kon worden met zijn user-id is weer een andere vraag.)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2019 12:39:11
Quote Anchor link
Maar ik meen dus ergens gelezen te hebben in de officiële documentatie dat je een getal niet behoort te quoten en dat dat werd afgeraden. Dus ik weet t nu ook niet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 17:19:52
Quote Anchor link
Bron?

En dit boeit echt niets of heel weinig. Althans niet voor MySQL.

Alleen wanneer je prepared statements gebruikt in MySQLi maak je gebruik van het zogenaamde "binaire protocol" waarbij er iets met types gedaan wordt, anders zijn het toch allemaal strings.

Hetzelfde geldt voor PDO, als je daar de emulatie van prepared statements niet uitzet zet PDO ook doodleuk overal quotes omheen en negeert deze de typehints als je values bind(t). En je moet de logs induiken om dit na te gaan, omdat je op geen enkele andere manier kunt zien welke concrete SQL-code nu daadwerkelijk aan je database wordt gevoerd.

Daarbij, dit is wederom een tradeoff: mogelijk lever je een heel klein beetje performancewinst in voor een eenvoudige en eenduidige werkwijze die altijd veilig is.

Of je bouwt een wrapper zoals @Rob voorstelt. Maar zelfs dan. Stuur je dan altijd eerst SQL-templates naar de database met een prepare(), zelfs als het SELECT-queries betreft? Ik zie best mogelijkheden om een mooie wrapper te bouwen, maar dat is in zekere zin allemaal abstractie en de vraag is dan wat voor meerwaarde dat heeft? Boven een rechttoe-rechtaan-aanpak in MySQLi?

En het wordt natuurlijk weer anders als je een echte database abstractie laag maakt (waar het tweede fragment van @Rob op zinspeelt?) maar ook daar zul je je moeten afvragen of die abstractie echt nodig is en zich ooit terugverdient.

Deze hele discussie is ook gewoon "backwards" omdat we het de hele tijd hebben over "het beste gereedschap" zonder hier een concrecte "klus" in te betrekken. Het laatste bepaalt het eerste, niet andersom...
Gewijzigd op 14/02/2019 17:53:23 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2019 17:58:49
Quote Anchor link
>> Bron?

Ja, als ik dat nog had kunnen terugvinden had ik het er uiteraard bij gezet.

In ieder geval wel stof tot nadenken.

>> mogelijk lever je een heel klein beetje performancewinst in voor een eenvoudige en eenduidige werkwijze die altijd veilig is.

Ja, dat stukje performancewinst boeit me niet eerlijk gezegd. Het stond er alsof het niet goed was om een getal te quoten.

Voor de rest met je eens hoor. Wat ik me wel afvraag ... ga je bijv. een id in een query dan nog escapen? Of zorg je ervoor dat je vantevoren die id al hebt gevalideerd? Wat is het beste? Eerst controleren of het een nummer is én dan ook nog escapen lijkt me overdreven?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 18:15:35
Quote Anchor link
> Eerst controleren of het een nummer is én dan ook nog escapen lijkt me overdreven?
Nee dat is niet overdreven. Je wilt geen enkele ruimte aan het toeval overlaten.

Je escaped dan dus nog steeds omdat je anders weer in de eerdere situatie terecht komt waarbij je niet weet of de quotes bewust zijn weggelaten of toch per ongeluk zijn vergeten. Je wilt hier niet elke keer weer over nadenken.

Je komt dan ook elke keer weer in een programmeerspagaat. Wel of geen quotes aanbrengen? Gewoon niet doen :p. Behandel alle externe data gewoon hetzelfde, is een stuk makkelijker.

Quoten + escapen en klaar.

En indien invoer in eerste instantie niet voldoet de query niet eens uitvoeren omdat dat zelden tot nooit een zinnig resultaat oplevert.
Gewijzigd op 14/02/2019 18:18:09 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/02/2019 20:21:13
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/02/2019 17:19:52:
... echte database abstractie laag ... maar ook daar zul je je moeten afvragen of die abstractie echt nodig is en zich ooit terugverdient.

Zelf heb ik het idee dat ik er sneller door kan werken omdat ik minder code hoef te schrijven. Niet steeds die standaard stukken SQL, minder kans op fouten. Maar ook minder PHP omdat een groot deel van de afhandeling - lijstjes - er al in zit. Daarnaast loop je gewoon veel meer risico op een "misser" als je steeds handmatig moet escapen, en dat kan een *dure* grap worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2019 20:35:58
Quote Anchor link
@Thomas

Voor de duidelijkheid, dan wordt het dus bijv. zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sql
= "SELECT '" . $conn->real_escape_string($foo) . "' FROM bar WHERE id = '" . $conn->real_escape_string($id) . "'";

?>


Correct?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 23:23:19
Quote Anchor link
> Daarnaast loop je gewoon veel meer risico op een "misser" als je steeds handmatig moet escapen, en dat kan een *dure* grap worden.
Sure, zoals ik al zei, je moet enige discipline hebben. Bij elk stuk data moet de realisatie zijn waar deze vandaan komt en hoe je deze zou moeten behandelen. Escaping hoort daar eigenlijk altijd bij (filter input, escape output). Uitzonderingen daarop zijn ook echt uitzonderingen.

> Correct?
Euh, $foo (kolomnaam?) waarom zou je dat dynamisch willen maken? Kolomnamen staan ook niet tussen quotes. Ik zou daar misschien een whitelist voor gebruiken ofzo. Voor $id lijkt het mij in orde. Quoten en escapen gaat bijna altijd over waarden, niet zozeer over kolomnamen, die liggen meestal vast.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/02/2019 00:07:48
Quote Anchor link
>> Euh, $foo (kolomnaam?) waarom zou je dat dynamisch willen maken?

Pffff, ik lag blijkbaar te slapen. Haha, dat sloeg inderdaad totaal nergens op.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/02/2019 09:21:37
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/02/2019 23:23:19:
Euh, $foo (kolomnaam?) waarom zou je dat dynamisch willen maken? Kolomnamen staan ook niet tussen quotes.


Als je één (abstract) class wilt kunnen gebruiken voor verschillende tabellen, dan zijn dynamische kolomnamen onmisbaar. Dat kan overigens ook een constante zijn in plaats van een variabele:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
public function create(array $keyed_data)
{

    $columns = array_keys($keyed_data);
    $sql = 'INSERT INTO ' . static::TABLE_NAME . ' (' . implode(', ', $columns) . ') VALUES (:' . implode(', :', $columns) . ')';

    // etc.
}
?>


Hier zijn zowel de tabelnaam als alle kolomnamen dynamisch.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/02/2019 10:42:06
Quote Anchor link
Ah ja, oké ... dan werk je dus niet echt met queries maar met aparte functies om bijv. iets te inserten of updaten en als parameters geef je dan de kolomnaam en argumenten mee aan de functie. Dat kan inderdaad ook.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.