config-variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koko

koko

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een typ variabele hebben in mijn website waarbij het niet elke keer nodig is om deze bij elke reload te herinitialiseren en die een array kan bevatten.

Deze zal gebruikt worden om bij de eerste pageload mijn volledige configuratie in te laten uit een file. Als ik dit niet elke keer moet doen, dan win ik volgens mij tijd, of is dit onzin?

Kunnen jullie me dan ook helpen bij het volgende probleem?
Hoe kan ik bepalen of een gebruiker voor het eerst die dag (bv) op de site komt? Dan wil ik namelijk dat de configuratie wordt ingeladen en zorgen dat die een tijd beschikbaar blijft.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:14:36
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Lees een tutorial over sessions. Dat is precies wat je nodig hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 22:36:00
Quote Anchor link
Heb je geen database?
 

17/07/2007 22:38:00
Quote Anchor link
cookie voor het onthouden op langer termijn.
 
Koko

koko

17/07/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Per sessie volstaat ;-)

Jawel, ik heb een database, maar is het op zich niet logisch de config op te slaan in een file? (Al de rest is wel database-driven)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Als je de beschikking over een database hebt, zou ik daar de config in opslaan (per user). Hoe vaak iemand per dag op je site komt is een probleem op zich. Je zou het ip-adres kunnen opslaan, maar dat werkt alleen in de gevallen waarin users een vast ip-adres hebben. Je zou ook kunnen werken met een inlogsysteem.
 
Koko

koko

17/07/2007 23:04:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb het bij configuratie over enkele standaard dingen zoals het database-password, de titel van de site, plugin-configuratie, .... Allemaal waarden die voor iedereen tzelfde zijn.

Kan ik niet controleren of de sessie-var nog bestaat? Zo ja, dan is t in orde, zo nee, dan inladen
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:05:00
Quote Anchor link
het database wachtwoord ?
waarom wil je dat in een sessie gooien ?
 
Koko

koko

17/07/2007 23:07:00
Quote Anchor link
ni per-se in een sessie (hoewel dat hier een zeer geschikte oplossing lijkt) ma eerder in een configuratiefile.
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

17/07/2007 23:14:00
Quote Anchor link
dan maak je toch gewoon een php file die je via je header include
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    //config
    $page_title = $_GET['title'];
    $db = 'Sab Kriksdeegir';
    $pass = 'notforyou';
    $host = 'windhoos';
?>


header.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
   include('config.php');
   //rest van je HTML style codes
?>


Edit:

Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sab Kriksdeegir
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Gewoon steeds dat bestandje lezen. Zal vast geen duizenden regels hebben.
 
Peter druyts

peter druyts

10/11/2010 15:04:49
Quote Anchor link
{
$db = array
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{
trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{
trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}
else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{
trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}
?>
heb deze code geplaats maar krijg steed een fout melding (syntax error, unexpected T_STRING in line 2)
heb al verschillende zaken veranderd en geupload, met steeds dezelfde fout melding. wat doe ik fout?
 
- Dave -

- Dave -

10/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
Je sluit $db = array niet af met ;.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/11/2010 15:19:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// Config.php

$host = "host";
$user = "user";
$pass = "pass";
$datb = "db";

// Verbinding maken
mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");
?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:32:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};
if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))


{

trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}


elseif(!mysql_select_db($db['$....']))

{

trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
$sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
if(!mysql_query($sql))
{

trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
}
}

?>

het bovenste gedeelte van de code werkt maar nu krijg ik de fout melding op lijn 17 beginnende met "elseif(!mysql_select_db($db['$....']))" wat is hier fout aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:43:09
Quote Anchor link
Er klopt nog maar weinig van jouw script.

Wat is de bedoeling van dit:
{
$db = 'array' ;
$dbhost='....';
$dbuser='....';
$dbpass='....';
$db='.....';
};if(!mysql_connect($db['...',], $db[ '...'], $db[ '...']))

Waarom die openingsaccolade?
Waarom is $db de tekst 'array'?
Dan maak je nog een paar aparte $vars en bij de mysql_connect gebruik je een array().


Toevoeging op 13/11/2010 21:44:42:

Peter druyts op 13/11/2010 21:32:36:
het bovenste gedeelte van de code werkt


Zoals ik reeds aangaf, lijkt mij stug.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 21:46:39
Quote Anchor link
hoe zou jij dan het samen stellen? met het script dat je ziet en wat is er mis met die lijn dat ik beschreef beginnende met elsif....?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 21:54:02
Quote Anchor link
Dat zou zoiets worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$db
= array('host' => '....',
            'user' => '....',
            'pass' => '....',
            'db' => '.....');
            
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('error with connection: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['db']))
{

    trigger_error('Error con selected db: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI not possible');
    }
}

?>
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:37:58
Quote Anchor link
heb de code gecopieerd maar krijg nu de volgende melding:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) /config.php on line 7

Notice: error with connection: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (111) in config.php on line 9 wat nu?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2010 22:40:29
Quote Anchor link
Zo te zien draait mysql niet op dezelfde server.
 
Peter druyts

peter druyts

13/11/2010 22:41:39
Quote Anchor link
heb alles geupload met dreamweaver met de gegevens die ik heb van mijn server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.