Contact form met select optie werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frederic D

Frederic D

29/08/2018 15:34:42
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een contactformulier die netjes wordt verstuurd, alleen ontbreekt de waarde (van 1 - zeer ontevreden tot 5 - zeer tevreden) van de select optie in de mail die wordt verstuurd. Ik heb een name="tevredenheid" toegevoegd in de html, maar weet niet hoe ik deze kan selecteren, wat er nog precies ontbreekt in de html of php.


Code van het HTML contactformulier:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

<form class="nobottommargin" id="template-contactform" name="template-contactform" action="include/sendemail.php" method="post">

                                <div class="form-process"></div>

                                <div class="col_half">
                                    <label for="template-contactform-select">In hoeverre bent u tevreden over onze dienstverlening? Geef een antwoord op een schaal van 1 tot 5:</label>
                                       <select name="tevredenheid" multiple class="form-control" id="template-contactform-select">
                                        <option>1 - Zeer ontevreden</option>
                                        <option>2 - Ontevreden</option>
                                        <option>3 - Neutraal</option>
                                        <option>4 - Tevreden</option>
                                        <option>5 - Zeer tevreden</option>
                                       </select>
                                </div>

                                <div class="col_half col_last">
                                    <label for="template-contactform-message">Indien u wenst kan u toelichting geven: <small>(niet verplicht)</small></label>
                                    <textarea class="sm-form-control" id="template-contactform-message" name="template-contactform-message" rows="6" cols="30"></textarea>
                                </div>

                                <div class="col_full hidden">
                                    <input type="text" id="template-contactform-botcheck" name="template-contactform-botcheck" value="" class="sm-form-control" />
                                </div>

                                <div class="col_full">
                                    <button class="button button-3d nomargin" type="submit" id="template-contactform-submit" name="template-contactform-submit" value="submit">Versturen</button>
                                </div>

                            </form>




De PHP code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;

require 'phpmailer/src/PHPMailer.php';
require 'phpmailer/src/SMTP.php';

$toemails = array();

$toemails[] = array(
                'email' => '[email protected]',
                'name' => 'mijn naam'
            );

$fromemail = array();

$fromemail[] = array(
                'email' => '[email protected]',
                'name' => 'Mijn naam'
            );

// Form Processing Messages
$message_success = 'Uw antwoorden zijn geregistreerd! <strong>Hartelijk dank</strong> dat u de tijd genomen hebt om deze enquête in te vullen. Uw antwoorden zijn zeer waardevol voor onze dienstverlening.';

// Add this only if you use reCaptcha with your Contact Forms
$recaptcha_secret = ''; // Your reCaptcha Secret

$mail = new PHPMailer();

// If you intend you use SMTP, add your SMTP Code after this Line


if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) { {

        $select = isset( $_POST['template-contactform-select'] ) ? $_POST['template-contactform-select'] : '';
        $message = isset( $_POST['template-contactform-message'] ) ? $_POST['template-contactform-message'] : '';

        $subject = isset($subject) ? $subject : 'Nieuw bericht van de website';

        $botcheck = $_POST['template-contactform-botcheck'];

        if( $botcheck == '' ) {

            $mail->SetFrom( '[email protected]' , 'Mijn naam' );
            $mail->AddReplyTo( '[email protected]' , 'Mijn naam' );
            foreach( $toemails as $toemail ) {
                $mail->AddAddress( $toemail['email'] , $toemail['name'] );
            }

            $mail->Subject = $subject;

            $select = isset($select) ? "Tevreden: $select<br><br>" : '';
            $message = isset($message) ? "Bericht: $message<br><br>" : '';

            $referrer = $_SERVER['HTTP_REFERER'] ? '<br><br><br>This Form was submitted from: ' . $_SERVER['HTTP_REFERER'] : '';

            $body = "$select $message $referrer";

            


            $mail->MsgHTML( $body );
            $sendEmail = $mail->Send();

            if( $sendEmail == true ):
                echo '{ "alert": "success", "message": "' . $message_success . '" }';
            else:
                echo '{ "alert": "error", "message": "Uw bericht <strong>kon niet verzonden worden</strong>. Probeer later nog eens of stuur ons een mailtje.<br /><br /><strong>Reden:</strong><br />' . $mail->ErrorInfo . '" }';
            endif;
        }
else {
            echo '{ "alert": "error", "message": "Bot <strong>Detected</strong>.! Clean yourself Botster.!" }';
        }
    }
}
else {
    echo '{ "alert": "error", "message": "Uw bericht <strong>kon niet verzonden worden</strong>. Probeer later nog eens of stuur ons een mailtje." }';
}


?>

 
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:13:47
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/08/2018 15:56:55
Quote Anchor link
Je dropdown heet tevredenheid en je vraagt naar template-contactform-select in je code.
 
Frederic D

Frederic D

29/08/2018 16:09:49
Quote Anchor link
Inderdaad, zo eenvoudig. :)
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.