contact formulier Klein probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

17/10/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Beste Scripters,

Heb een probleem met het het onderstaand script.

het script zorgt voor het verzenden van email vanuit een contact formulier

alles word correct afgehandeld ook word de mail netes verzonden echter word 1 ding niet verzonden ook al is die waarde wel ingevuld en dat is het stukje aanhef.

Wie kan mij zeggen waar het fout gaat zodat ik dit kan fixen.

alvast bedankt voor de hulp en advizen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
include("include/header.php");
?>


<font size="5"><strong>Contact formulier</strong></font><br />

<?php
if(isset($_POST['submit']) && !empty($_POST['vorm']) && !empty($_POST['naam']) && !empty($_POST['email'])&& !empty($_POST['telefoon']) && !empty($_POST['onderwerp']) && !empty($_POST['bericht'])) {



if(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",  $_POST['email'])) {
 echo "U heeft een ongeldig E-mail ingevuld.";
}
else {

$onderwerp = $_POST['onderwerp'];
$aanhef = $_POST['vorm'];
$naam = $_POST['naam'];
$from = "From: " . $_POST['email'] . "";
$heleemail = "E-mail van uw website:

    Aanspreekvorm: "
. $_post['vorm'] ."
    Naam: "
. $_POST['naam'] . "
    Email adres: "
. $_POST['email'] . "
    telefoonnummer: "
. $_POST['telefoon'] . "    
    Gewenste tijd: "
. $_POST['tijd'] . "
    Onderwerp: "
. $_POST['onderwerp'] . "
    Bericht: "
. $_POST['bericht'] . "

"
;
mail($jouwemail, $onderwerp, $heleemail, $from);
echo "De E-mail is met succes verzonden.<br />Uw E-mail zal binnen enkele dagen beantwoord worden!";
}
}
else {
?>


<form method="post">
    <table>
        <tr>
            <td><strong>Aanspreekvorm:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['vorm']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['vorm'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="vorm"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><strong>Naam:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['naam']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['naam'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="naam"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><strong>E-mail:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['email']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['email'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="email"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><strong>Telefoonnummer:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['telefoon']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['telefoon'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="telefoon"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><strong>waneer kunnen wij u het beste benaderen:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['tijd']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['tijd'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="tijd"></td>
        </tr>

        <tr>
            <td><strong>Onderwerp:</strong></td>
            <td><input value="<?php echo $_POST['onderwerp']; ?>" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['onderwerp'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> type="text" name="onderwerp"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><strong>Bericht:</strong></td>
            <td><textarea rows="10" cols="40" <?php if($_POST['submit'] AND $_POST['bericht'] == ""){ echo 'style="border: red solid 1px;"'; } ?> name="bericht"><?php echo $_POST['bericht']; ?></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><input type="submit" value="Verzend" name="submit"></td>
            <td></td>
        </tr>
    </table>
</form>

<?php
}
include("include/footer.php");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:48:46
 
Mr.Ark

Mr.Ark

17/10/2009 13:04:00
Quote Anchor link
-> ". $_post['vorm'] ."

Waarom maak je onnodig variables aan?
Waarom stuur je geen headers mee in je mail?

Als er een formulier wordt gepost doen we dat op de volgende manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

?>


Als je error_reporting(E_ALL); gebruikt dan zal je sneller fouten zien, want nu zie je waarschijnlijk helemaal geen fout verschijnen.

Maak ook eens fouten afhandeling van je mail.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

17/10/2009 13:06:00
Quote Anchor link
post is niet POST

Edit: Denk ook aan Email-Injection.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

17/10/2009 13:12:00
Quote Anchor link
fouten als in een incompleet email adres en of niet ingevulde formulieren worden netjes weergegeven.

aan wat voor fouten moet ik nog meer denken bij.

op regel 22 zie ik dat er een spatie tussen had gemoeten echter doet hij het met spatie nog niet helaas.

zou je daarin iets specifiker willen zijn Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

17/10/2009 13:26:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.