Contactformulier en captcha?

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray Mond

Ray Mond

14/11/2021 17:25:30
Anchor link
Beste mensen,

Wat is tegenwoordig de beste manier om die rottige bots tegen te gaan?

Iemand hier toevallig nog een contactformuliertje voor liggen?

Natuurlijk wel wat rondgekeken op google en heb ook een formulier die gebruikt maakt van letters dus dat je de letters moet overtypen maar hier blijken toch wat bots door te kunnen.

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 06:54:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 17:46:47
Anchor link
Ikzelf gebruik ReCaptcha v3 die eenvoudig in te bouwen is.
 
Ray Mond

Ray Mond

14/11/2021 17:50:35
Anchor link
Ik ben daar zelf wel eens wat mee aan het 'prutsen' geweest, wel kreeg ik het icoontje te zien op de pagina maar toch het vermoeden dat het niet functioneel was.

Heb jij hier misschien een werkend voorbeeld van? Waar ik uiteraard mijn Google code dan indruk :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 17:51:41
Anchor link
Wat heb jij aan code? Je hebt ook de server-side afhandeling ingebouwd?
 
Ray Mond

Ray Mond

14/11/2021 18:11:30
Anchor link
Heb even moeten zoeken maar aangezien die toen niet werkte heb ik die dus verwijderd...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 18:12:24
Anchor link
Dat is ook nooit de oplossing ;-)

Zie ook dit: https://code.tutsplus.com/tutorials/example-of-how-to-add-google-recaptcha-v3-to-a-php-form--cms-33752
Gewijzigd op 14/11/2021 18:13:51 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

14/11/2021 21:08:11
Anchor link
Zal het even gaan bestuderen, thanks! Mocht het gelukt zijn dan zal ik het ook zeker laten weten!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 21:09:35
Anchor link
Top! Ben benieuwd!
 
Jan R

Jan R

14/11/2021 21:40:37
Anchor link
Ik werkte met securimage maar liep soms ook tegen problemen aan. Mijn eigen tamelijke simpele oplossing werkt voor mij goed.
2 verborgen velden waarvan 1 exact moet bevatten wat je zelf kiest en het andere leeg moet blijven.
1 niet verborgen veld met een wiskundige opdracht verwerkt in je session wat natuurlijk juist moet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
    function maakCaptcha() {
        $functie=rand(1,3);
        switch ($functie) {
            case 1:
                $i1 = rand(1,10);
                $i2 = rand(1,10);
                $f1= ' tel daar eens ';
                $f2=' bij.';
                $_SESSION['captcha'] = $i1 + $i2;
                break;
            case 2:
                $i1 = rand(1,10);
                $i2 = rand(1,10);
                if($i1<$i2) {
                    $i3=$i1;
                    $i1=$i2;
                    $i2=$i3;
                }
                $f1= ' trek daar nu eens ';
                $f2 = ' vanaf.';
                $_SESSION['captcha'] = $i1 - $i2;
                break;
            case 3:
                $i1 = rand(1,10);
                $i2 = rand(2,10);
                $f1= ' vermenigvuldig dat eens met ';
                $f2= '';
                $_SESSION['captcha'] = $i1 * $i2;
                break;
        }
        return 'Je hebt ' . $i1 . $f1 . $i2 . $f2;
    }

Dit vul ik aan met e-mail- en ipadressen welke ik blokkeer.
Indien je geen andere landen wilt kan je die ook proberen te blokkeren.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2021 21:54:31
Anchor link
Captcha's met karakters zijn echt eenvoudig uit te lezen. Een ReCaptcha V3 is een stuk betrouwbaarder.
Die kijkt via diverse algoritmes of iets betrouwbaar is, en controleert ook nog eens af de aanroepen via je eigen domein komen. Haast alle botjes doen dat niet, en doen een POST-request vanaf hun server naar jouw script, en lopen tegen een de controle aan.

Op ReCaptcha 2 kreeg ik elke dag bakken vol met rotzooi, maar met de overstap naar V3 is dit geminimaliseerd naar naar 99,9 % minder spam. Die overige 0,1 % spam is direct op mijn contactformulier ingevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 01:44:03
Anchor link
En is het nog gelukt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 09:20:31
Anchor link
Dicht na spamkick.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.