Contactformulier niet op index gebruiken??!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bj?rn

Bj?rn

31/08/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Nu ben ik nieuw op deze site maar ik heb een vraag op het contact formulier van Miranda Verburg onder Data Verwerking wat ook het formulier is welke ik bewerkt heb om hem te kunnen gebruiken voor de site van onze winkel.
Nu is het zo dat als ik hem gebruik op mijn site onder http://www.gelukgever.nl/index.php?page=home hij goed functioneerd (inclusief de redirect alsmede de controles)

echter als ik hem plaats op http://www.gelukgever.nl.nl/pagina.php?page=contact en ik op verzenden klik hij naar mijn http://www.gelukgever.nl/pagina.php?page=wie_zijn_we (contactpagina) gaat zonder iets te controleren alsmede de bedanktpagina.

Nu zou ik dus graag willen weten waarom hij het nu niet goed doet??.

bijvoorbaat dank
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bj?rn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:03:44
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

31/08/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Je sluit je formulier af zonder er iets in te steken.

Alles wat je wil opsturen, moet tussen <form... > en </form> staan

Begin daar al eens mee.
 
Bj?rn

Bj?rn

31/08/2008 14:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, maar die staan erin.

Ik zal nu het script zoals hij is hieronder bijvoegen waarbij hij dus op de ene pagina WEL en op de andere pagina NIET werkt> :(
Ik hoop dat het duidelijk overkomt! en dat iemand me kan vertellen wat ik fout doe.



<font size="5" color="#004FA3"><strong>Contactformulier</strong></font><br><br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
<?
// geef e-mail adres op van ontvanger
$mail_ontv = "[email protected]";

// is niet 100% !!!
function checkmail($mail)
{

    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);

    if ($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.~]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$mail))
        $valid = 1;

    return $valid;
}

 
// als er niet op submit is gedrukt, of als er wel op is gedrukt maar niet alles ingevoerd is
if (!$_POST['submit'] || $_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))
{

    if ($_POST['submit'] && (!$_POST['naam'] || !$_POST['mail'] || !checkmail($_POST['mail']) || !$_POST['msggs'] || !$_POST['onderwerp']))  
    {

echo "<center><B><I>U bent &eacute;&eacute;n of meerdere verplichte velden in te vullen. Ook kan het zijn dat U een verkeerd e-mail adres heeft ingevuld.</I></B></center>";
    }


      
    // form + tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";

    // aanhef
    echo '<tr><td>Aanhef *:</td></tr>
    <tr><td><input name="aanhef" type="radio" value="De heer" checked="checked" />De heer
    <input name="aanhef" type="radio" value="Mevrouw" />Mevrouw</td></tr>'
;

    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
  
    // naam
    echo "<tr><td>Voornaam + Achternaam *:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td>E-mailadres *:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // ter attentie van
    echo '<tr><td>Ter attentie van *:</td></tr>';
    echo '<tr><td>';
    echo '<select name="ter_attentie_van">';
    echo '<option value="Primera">Primera</option>';
    echo '<option value="Postbank">Postbank</option>';
    echo '<option value="Postkantoor">Postkantoor</option>';
    echo '</select></td></tr>';


    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // mail
    echo "<tr><td>Onderwerp *:</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"onderwerp\" value=\"" . $_POST['onderwerp'] . "\"></td></tr>";

      
    // vraag of opmerking
    echo "<tr><td>Vraag of opmerking*:</td></tr>";
    echo "<tr><td><TEXTAREA name=\"msggs\" ROWS=\"6\" COLS=\"30\">" . htmlentities($_POST['msggs']) . "</TEXTAREA></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";


    // verplichte velden
    echo '<tr><td><h6>Velden met een * zijn verplicht</h6></td></tr>';


    // button
    echo "<tr><td><input type=\"reset\" name=\"reset\" value=\"Wissen\">"; echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Formulier Versturen\"></tr></td>";
      
    // sluit form + tabel
    echo "</form>";
    echo "</table>";
    }

    // versturen naar
    else
    {      
    // set datum
    $datum = date("d.m.Y H:i");
      
    // set ip
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
      
$inhoud_mail .= "\n";
$inhoud_mail .= "=======================================================\n";
$inhoud_mail .= "\n";
$inhoud_mail .= "- ingevulde contact formulier -\n";
$inhoud_mail .= "     - www.GELUKGEVER.nl -\n";
$inhoud_mail .= "\n";
$inhoud_mail .= "=======================================================\n\n";

$inhoud_mail .= $_SERVER['SCRIPT_URI'] . "\n\n";

$inhoud_mail .= "Onderstaand wat U doorgegeven en/of gevraagd heeft: \n\n\n";
$inhoud_mail .= "Ter attentie van: " . $_POST['ter_attentie_van'] . "\n\n";
$inhoud_mail .= "Onderwerp: " . $_POST['onderwerp'] . "\n\n";
$inhoud_mail .= "Aanhef: " . $_POST['aanhef'] . "\n\n";
$inhoud_mail .= "Voornaam + Achternaam: " . $_POST['naam'] . "\n\n";
$inhoud_mail .= "E-mailadres: " . $_POST['mail'] . "\n\n";
$inhoud_mail .= "Vraag of opmerking:\n";
$inhoud_mail .= $_POST['msggs'] . "\n\n\n\n";


$inhoud_mail .= "=======================================================\n\n";
    
$inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het ip " . $ip . "\n\n";
      
$inhoud_mail .= "=======================================================\n\n";




    
    $headers = "From: " . $_POST['naam'] . " <" . $_POST['mail'] . ">";
    
    $headers = stripslashes($headers);
    $headers = str_replace("\n", "", $headers); // Verwijder \n
    $headers = str_replace("\r", "", $headers); // Verwijder \r
    $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
    
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\n", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\r", "", $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
    $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
    

 
    mail($mail_ontv, $onderwerp= Contactformulier, $inhoud_mail, "From: $naam <$mail>");
    mail($mail, $onderwerp= Contactformulier, $inhoud_mail,  "From: $naam <$mail_ontv>");

echo "<span style=\"color: green;\"><center><h3>Uw aanvraag is verstuurd</h3></center></span>";

echo "<center><p>Bedankt voor het insturen van uw aanvraag. <BR>We verwerken deze zo spoedig mogelijk</p></center>";

echo "<center><p>We zullen vertrouwelijk omgaan met de informatie die we van U krijgen, uw mail adres verstrekken wij niet aan derden.</p></center>";

echo "<center><a class=\"main\" href='index.php?page=contact'>terug naar contactpagina</a></center>";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bj?rn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

31/08/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Je moet bij de action ook opgeven dat die naar '?page=contact' moet. $_SERVER['PHP_SELF'] geeft die waarden niet mee.
 
Bj?rn

Bj?rn

31/08/2008 20:52:00
Quote Anchor link
Robert bedankt voor je reactie maar hoe moet ik dat dan vermelden.

Sorry ik weet nog niet hoe dat moet daar ik net begonnen ben met de cursus php 5 in 10 minuten.

bijvoorbaat dank, Björn
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

01/09/2008 01:24:00
Quote Anchor link
<form action="index.php?page=contact" method="POST">
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/09/2008 08:47:00
Quote Anchor link
Of zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<form method="POST" ACTION="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '?page=contact">';
?>
 
Douwe

Douwe

01/09/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Maar dan wel action in kleine letters.
 
Bj?rn

Bj?rn

01/09/2008 08:57:00
Quote Anchor link
Emmanuel en Robert bedankt voor jullie reactie,

Robert ik heb jouw manier gebruikt omdat deze overeenkomt met de manier van schrijven in mijn script en hij werkt, TOP.

ik ben weer helemaal gelukkig en nu ik zie wat er mee kan ga ik zeker verder met php script cursus.

nogmaals bedankt.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/09/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 01.09.2008 08:54:
Maar dan wel action in kleine letters.

Ach ja, heb die regel uit Björn Grooteman zijn script gekopieerd en en de quotes aangepast. (plus de action een get waarde meegegeven)
 
Douwe

Douwe

01/09/2008 09:45:00
Quote Anchor link
Ook goed ;) Maar als je XHTML valid wilt zijn (<input />), moet je ook alle attribuutnamen in kleine letters doen ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.