Contactformulier verzend niet help ben weet niets van script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Serena xxxx

serena xxxx

01/08/2012 10:17:55
Quote Anchor link
Heb een website gebouwd maar krijg dit formulier niet aan de gang, wie kan me helpen ik weet niets over script en ben al dagen bezig hiermee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<form id='contactus' method='post'>  

<fieldset>  

<legend>Contact </legend>  

<input type='hidden' name='submitted' id='submitted' value='1'/>  

    <label for='name' >Naam*</label><br/>  

    <input type='text' name='name' id='name'  maxlength="50" /><br/>  

    <label for='email' >Email *</label><br/>  

    <input type='text' name='email' id='email' maxlength="50" /><br/>  

    <label for='phone' >Telefoon *</label><br/>  

    <input type='text' name='phone' id='phone' maxlength="15" /><br/>  

    <label for='message' >Bericht </label><br/>  

    <textarea rows="10" cols="50" name='message' id='message'> </textarea>  

    <input type='submit' name='Verzenden' value='Verzenden' />  

</fieldset>  

</form>
Gewijzigd op 01/08/2012 10:49:33 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:27:19
 
Chris PHP

Chris PHP

01/08/2012 10:23:33
Quote Anchor link
Je mist action in je <form>

Nu weet je formulier niet wat hij moet doen.

Je moet het formulier ook verwerken met PHP, want een formulier doet niets meer als input verzamelen en in $_POST zetten. Deze moet je dan verwerken zodat er ook iets mee gedaan wordt.
Gewijzigd op 01/08/2012 10:25:52 door Chris PHP
 
Reshad F

Reshad F

01/08/2012 10:24:05
Quote Anchor link
en wat wil je dat dit formulier doet? ps zet je script tussen

[..code] [../code] tags maar dan zonder de .. puntjes

Toevoeging op 01/08/2012 10:24:50:

@chris een action is niet noodzakelijk alleen als je logica ergens op een andere pagina staat.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/08/2012 10:26:45
Quote Anchor link
@Reshad.

Voor zover ik weet is action toch wel required. Het werkt ook zonder, maar volgens de standaard hoort het er wel bij te staan.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/08/2012 10:28:19
Quote Anchor link
Gebruik in html (je formulier) " ipv '

Verder, zoals al aangegeven door Chris NVT, moet je nog wel zorgen dat het formulier verder verwerkt wordt.
 
Serena xxxx

serena xxxx

01/08/2012 10:31:07
Quote Anchor link
Sorry maar voor mij is het abbacadabra, kun je misschien voor mij het aanpassen dat hij werkt


Toevoeging op 01/08/2012 10:32:18:

Hoe verwerk je hem in php met een programma ? ik lijk echt wel suf
 
Reshad F

Reshad F

01/08/2012 10:34:03
Quote Anchor link
Maar het werkt wel zonder. een standaard betekent niet dat het moet. het betekent alleen dat als je het volgens die manier doet dat je script 100% zeker weten werkt. maar om het op te volgens is je eigen beslissing en in dit geval werkt het ook prima zonder. in html4 was het nog netjes om action="" te gebruiken maar in html5 zit het alweer net iets anders in elkaar..

zo kan je die action bijvoorbeeld zelfs in je submit button meegeven. als deze daar niet instaat pakt hij de action van het form zelf en als die niet bestaat dan geeft hij standaard een lege string terug als action.

verder denk ik dat het probleem meer hier aan ligt

Quote:


Heb een website gebouwd maar krijg dit formulier niet aan de gang, wie kan me helpen ik weet niets over script en ben al dagen bezig hiermee.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/08/2012 10:36:24
Quote Anchor link
Als je de zoekfunctie gebruikt hier, en je zoekt op contact formulier kom je verschillende scripts tegen die je zo kunt gebruiken.

Alleen eventjes aanpassen naar je eigen gegevens.
 
Reshad F

Reshad F

01/08/2012 10:36:53
Quote Anchor link
Edit:

Beste Serena,

We geven geen kant en klare scripts maar bieden HULP aan.
Als je een werkend script wilt dan kan je een vacature plaatsen in het vacature gedeelte van dit forum.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/08/2012 10:38:25
Quote Anchor link
Reshad F op 01/08/2012 10:34:03:
Een standaard betekent niet dat het moet.


Wat heb je aan een 'standaard' als niemand hem hanteerd? Als je mensen iets leert die er nog niet in thuis zijn, leg het ze dan uit via de standaard.

Puur omdat je dan dus altijd 'safe' zit, en anders kunt gaan troubleshooten waar het nu fout gaat.

Een standaard is er niet voor niets.
 
Serena xxxx

serena xxxx

01/08/2012 10:41:49
Quote Anchor link
Sorry maar weet er niet veel van, dus die vacature gaat zeker voor mij niet op. Zet hem niet voor niets op deze form, maar zet ik na action mijn mailadres???
 
Chris PHP

Chris PHP

01/08/2012 10:43:42
Quote Anchor link
Nee, Ik raad je aan om gewoon een kant en klaar script te gebruiken, ander kom je er nooit uit.

action verwijsd naar een pagina die je fomulier gaat verwerken. Dat kan de zelfde pagina zijn, of een los php script.

Gebruik de zoekfunctie hier en zoek op contact formuier. Bij het stukje scripts kun je ze dan zo downloaden en in je site gebruiken.
Gewijzigd op 01/08/2012 10:44:30 door Chris PHP
 
Reshad F

Reshad F

01/08/2012 10:47:09
Quote Anchor link
@serene zo simpel werkt het helaas niet. hetgeen wat jij nu hebt is alleen maar een beetje structuur. je mist nog opmaak en logica en dat is niet 1 woordje toevoegen
 
Chris -

Chris -

01/08/2012 10:51:30
Quote Anchor link
Chris, Reshad, discussies mogen, maar maak daar dan even een nieuw topic voor aan :)

Serena, via de zoekmachine (hierboven) kun je op zoek gaan naar een contact formulier, dan heb je alles in één. Scheelt jou een hoop werk!
 
Serena xxxx

serena xxxx

01/08/2012 11:01:19
Quote Anchor link
Dank je Chris, zelfs dat doe ik al twee dagen maar ik zal het proberen toch eens me er goed in te verdiepen.
 
Frank WD

Frank WD

01/08/2012 11:04:23
Quote Anchor link
Serena, anders kijken eens HIER

Daar krijg je een stukje uitleg om een form te maken en deze te verzenden eventueel naar database of mail adres. Optie van verzenden zou je zelf even na kunnen kijken.

Maar de opbouw en eventueel foutafhandeling word er wel beschreven.
 
Serena xxxx

serena xxxx

01/08/2012 11:41:46
Quote Anchor link
Ik heb gekeken, maar niets wijzer van maar nu ben ik hier aan het kijken.
http://www.nusphere.com/kb/htmlmanual/interact/forms.html

Toevoeging op 01/08/2012 12:25:59:

Krijd nu een klein venster met uitroepteken dat email bekent wordt bij ontvanger, email verzenden of annuleren. Wat moet ik nu doen zodat dat in ieder geval niet meer getest wordt ???
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/08/2012 16:09:13
Quote Anchor link
Je gebruikt, vermoedelijk, de mail-to functie?

Misschien op zoek gaan naar een goede uitleg. Frank WD geeft daarvoor een mooie link.

Serena xxxx op 01/08/2012 10:41:49:
Sorry maar weet er niet veel van, dus die vacature gaat zeker voor mij niet op. Zet hem niet voor niets op deze form, maar zet ik na action mijn mailadres???

Of juist wel: een vacature plaatsen, zodat iemand tegen betaling het voor je maakt.
 
Andy V

Andy V

01/08/2012 18:49:19
Quote Anchor link
als je bijvoorbeeld action='send.php' gebruikt gaat hij naar de pagina 'send.php' zodra je op 'submit' klikt. Je kan het ook leeg laten: action='' dan word de actie uitgevoerd op dezelfde pagina als het formulier staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action='send.php' id='contactus' method='post'>  


Toevoeging op 01/08/2012 18:53:06:

Serena xxxx op 01/08/2012 11:41:46:
Ik heb gekeken, maar niets wijzer van maar nu ben ik hier aan het kijken.
http://www.nusphere.com/kb/htmlmanual/interact/forms.html

Toevoeging op 01/08/2012 12:25:59:

Krijd nu een klein venster met uitroepteken dat email bekent wordt bij ontvanger, email verzenden of annuleren. Wat moet ik nu doen zodat dat in ieder geval niet meer getest wordt ???


Misschien moet je eerst maar een basiscursus PHP doen want nu kopieer je de code van ergens op een site en je weet niet eens wat het doet, zo werkt het natuurlijk niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.