contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 15:22:34
Quote Anchor link
Beste mensen,

Kan iemand mij helpen, ik ben al dagen bezig om het contactformulier goed te krijgen.
Het formulier wordt vanaf de website netjes verzonden naar de mail maar het ingevulde telefoonnummer komt niet door. Ik zou er graag nog een paar velden aan toe willen voegen maar zit helemaal klem.

Zo komt de mail aan vanaf het contactformulier:

You have been contacted by Hanny Kiesling with regards to , their
additional message is as follows.

"Dit is mijn berichttekst"

You can contact Hanny Kiesling via email, [email protected] or
via phone


Hopelijk kan iemand mij helpen :(

Alvast bedankt.
Hanny Kiesling





Dit is de php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<?php
if(!$_POST) exit;
// Email address verification, do not edit.
function isEmail($email) {
    return(preg_match("/^[-_.[:alnum:]]+@((([[:alnum:]]|[[:alnum:]][[:alnum:]-]*[[:alnum:]])\.)+(ad|ae|aero|af|ag|ai|al|am|an|ao|aq|ar|arpa|as|at|au|aw|az|ba|bb|bd|be|bf|bg|bh|bi|biz|bj|bm|bn|bo|br|bs|bt|bv|bw|by|bz|ca|cc|cd|cf|cg|ch|ci|ck|cl|cm|cn|co|com|coop|cr|cs|cu|cv|cx|cy|cz|de|dj|dk|dm|do|dz|ec|edu|ee|eg|eh|er|es|et|eu|fi|fj|fk|fm|fo|fr|ga|gb|gd|ge|gf|gh|gi|gl|gm|gn|gov|gp|gq|gr|gs|gt|gu|gw|gy|hk|hm|hn|hr|ht|hu|id|ie|il|in|info|int|io|iq|ir|is|it|jm|jo|jp|ke|kg|kh|ki|km|kn|kp|kr|kw|ky|kz|la|lb|lc|li|lk|lr|ls|lt|lu|lv|ly|ma|mc|md|me|mg|mh|mil|mk|ml|mm|mn|mo|mp|mq|mr|ms|mt|mu|museum|mv|mw|mx|my|mz|na|name|nc|ne|net|nf|ng|ni|nl|no|np|nr|nt|nu|nz|om|org|pa|pe|pf|pg|ph|pk|pl|pm|pn|pr|pro|ps|pt|pw|py|qa|re|ro|ru|rw|sa|sb|sc|sd|se|sg|sh|si|sj|sk|sl|sm|sn|so|sr|st|su|sv|sy|sz|tc|td|tf|tg|th|tj|tk|tm|tn|to|tp|tr|tt|tv|tw|tz|ua|ug|uk|um|us|uy|uz|va|vc|ve|vg|vi|vn|vu|wf|ws|ye|yt|yu|za|zm|zw)$|(([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5])\.){3}([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5]))$/i",$email));
}


if (!defined("PHP_EOL")) define("PHP_EOL", "\r\n");

$name     = $_POST['name'];
$email    = $_POST['email'];
$phone   = $_POST['phone'];
$subject  = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify   = $_POST['verify'];

if(trim($name) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! You must enter your name.</div>';
    exit();
}
else if(trim($email) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter a valid email address.</div>';
    exit();
}
else if(!isEmail($email)) {
    echo '<div class="error_message">Attention! You have enter an invalid e-mail address, try again.</div>';
    exit();
}


if(trim($comments) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter your message.</div>';
    exit();
}


if(get_magic_quotes_gpc()) {
    $comments = stripslashes($comments);
}


// Configuration option.
// Enter the email address that you want to emails to be sent to.
// Example $address = "[email protected]";

//$address = "[email protected]";

$address = "[email protected]";

// Configuration option.
// i.e. The standard subject will appear as, "You've been contacted by John Doe."
//Example, $e_subject = '$name . ' has contacted you via Your Website.';


$e_subject = 'You\'ve been contacted by ' . $name . '.';

// Configuration option.
// You can change this if you feel that you need to.
// Developers, you may wish to add more fields to the form, in which case you must be sure to add them here.


$e_body = "You have been contacted by $name with regards to $subject, their additional message is as follows." . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_content = "\"$comments\"" . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
$msg = wordwrap( $e_body . $e_content . $e_reply, 70 );

$headers = "From: \"$name\" <$email>" . PHP_EOL;
$headers .= "Reply-To: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "MIME-Version: 1.0" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable" . PHP_EOL;

if(mail($address, $e_subject, $msg, $headers)) {

    // Email has sent successfully, echo a success page.

    echo "<fieldset>";
    echo "<div id='success_page'>";
    echo "<h1>Email Sent Successfully.</h1>";
    echo "<p>Thank you <strong>$name</strong>, your message has been submitted to us.</p>";
    echo "</div>";
    echo "</fieldset>";
}
else {
    echo 'ERROR!';
}





<
form id="contactform" action="contact.php" name="contactform" method="post">
<
header class="form-header">
<
h3>Contact Form</h3>
<
div class="post-body-form text-center">
<
p>In order to provide better service to you, PetVet Veterinary<br> Clinic
It is working with the appointment system. Please fill in the<br> following form completely.</p>
<
/div>
<
fieldset class="row-fluid appoform">
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Your name</label>
<
input type="text" name="name" id="name" class="form-control" placeholder="Naam *">
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Email address</label>
<
input type="email" name="email" id="email" class="form-control" placeholder="Email *">
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
label class="sr-only">Phone</label>
<
input type="text" name="phone" id="phone" class="form-control" placeholder="Telefoon">
<
/div>    
<
div class="col-md-12">
<
textarea class="form-control" name="comments" id="comments" rows="6" placeholder="Extra notes.."> </textarea>
<
/div>
<
div class="col-md-12">
<
button type="submit" value="SEND" id="submit" class="btn btn-primary btn-block">Send Message</button>
<
/div>
<
/fieldset>
 <
/form>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:18:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2018 15:39:11
Quote Anchor link
Als ik eerlijk mag zeggen vind ik dit script merkwaardig opgebouwd, waarbij ik liever zou zeggen: "Terug naar de tekentafel."

Kijk anders eens naar dit script:
https://www.phphulp.nl/php/script/data-verwerking/contact-formulier/12/contactformulierphp/1419/

Die is veel veiliger, logischer, en beter aan te passen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/05/2018 15:58:04
Quote Anchor link
Los daarvan (enige verouderde/onlogische constructies) zou er eigenlijk geen reden moeten zijn waarom $phone niet opgenomen wordt in het e-mailbericht, behalvewellicht vanwege wordwrap(), zit je toevallig aan de 70 karakters? Je zou met behulp van var_dump() van $_POST eens kunnen kijken of alles goed verstuurd wordt vanuit het formulier om eea uit te sluiten.
Gewijzigd op 11/05/2018 16:55:11 door Thomas van den Heuvel
 
Jan te Pas

Jan te Pas

11/05/2018 17:55:27
Quote Anchor link
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
Zou je eens kunnen veranderen in
$e_reply = 'You can contact $name via email, '.$email.' or via phone '.$phone;
Is het proberen waard.
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 21:20:21
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties maar ik ben er niet verder mee gekomen :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/05/2018 21:23:01
Quote Anchor link
Ik zie zelf ook geen reden waarom $phone leeg zou zijn? Misschien is deze niet ingevuld?
Zoals Thomas al zei:
Quote:
Je zou met behulp van var_dump() van $_POST eens kunnen kijken of alles goed verstuurd wordt vanuit het formulier om eea uit te sluiten.


Er valt dus genoeg aan te debuggen. maar ik geef toe: Dit huidige contactscript is echt een plakbandconstructie van wat scripts
Gewijzigd op 11/05/2018 21:24:06 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:18:15
Quote Anchor link
Bovenin staat "if(!$_POST) exit;". Dus als dit 1 bestand is, dan is het formulier wat je daaronder ziet niet het formulier wat je in moet vullen om hier terecht te komen.

Maar dan mist er ook een "?>" net boven de "<form ...", dus misschien zit ik wel naar wat knip- & plakwerk te kijken ...

In ieder geval: als dit daadwerkelijk 1 bestand is, dan moet je eens kijken in de HTML van het formulier van waaruit je de POST doet. Mogelijk staat daarin geen veld met name="phone" (of is het verkeerd gespeld).
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

11/05/2018 22:22:26
Quote Anchor link
Ik heb het script bij een webtemplate gekregen die ik gekocht heb. Met de html kan ik goed uit de weg maar met php niet.

In HTML staat het er zo in:

<div class="col-md-12">
<label class="sr-only">Phone</label>
<input type="text" name="phone" id="phone" class="form-control" placeholder="Telefoon">
</div>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/05/2018 22:27:08
Quote Anchor link
Maarrr ... staat dat stuk HTML (het formulier) ook onder dat stuk PHP, of zijn dat twee aparte bestanden? Dump in beide gevallen eens alles wat je hebt (1 of 2 bestanden) helemaal compleet. Want dat stuk PHP wat hierboven staat kan zo niet werken. Dan is het net als zoeken met het licht uit ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/05/2018 02:07:11
Quote Anchor link
Verander deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$e_reply
= "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";
?>


eens in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$e_reply
  = 'You can contact ' . $name . ' via:' . PHP_EOL;
$e_reply .= 'email: ' . $email . PHP_EOL;
$e_reply .= 'phone: ' . $phone;
?>
Gewijzigd op 12/05/2018 02:19:23 door Ozzie PHP
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 11:33:13
Quote Anchor link
Ik heb dit allemaal aangepast en formulier wordt netjes verzonden maar nog steeds met leeg veld voor telefoon en subject.

HTML en php zijn apart geupload.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/05/2018 11:42:56
Quote Anchor link
Subject komt niet voor in het contact formulier.

Na wat technische en stylistische aanpassingen wordt het formulier verzonden en komt het aan.

Met een beetje aandacht voor detail en wat nadenken kom je een heel end.
Gewijzigd op 12/05/2018 11:43:53 door Adoptive Solution
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 14:04:01
Quote Anchor link
Alweer een paar uur bezig geweest om het goed te krijgen, ook heb ik subject toegevoegd in de html en het formulier komt netjes aan maar nog steeds zonder telefoonnummer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 14:52:03
Quote Anchor link
Zoals er is gezegd. Staat deze ook in de POST-array die je met print_r kan uitlezen?
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 15:07:25
Quote Anchor link
Bedoel je dit ? Ik begrijp het niet helemaal:

$name = $_POST['name'];
$email = $_POST['email'];
$phone = $_POST['phone'];
$subject = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify = $_POST['verify'];
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 15:29:03
Quote Anchor link
Nee, ik bedoel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 15:36:46
Quote Anchor link
Nee die staat er niet bij, moet ik die ergens plaatsen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php

if(!$_POST) exit;

// Email address verification, do not edit.
function isEmail($email) {
    return(preg_match("/^[-_.[:alnum:]]+@((([[:alnum:]]|[[:alnum:]][[:alnum:]-]*[[:alnum:]])\.)+(ad|ae|aero|af|ag|ai|al|am|an|ao|aq|ar|arpa|as|at|au|aw|az|ba|bb|bd|be|bf|bg|bh|bi|biz|bj|bm|bn|bo|br|bs|bt|bv|bw|by|bz|ca|cc|cd|cf|cg|ch|ci|ck|cl|cm|cn|co|com|coop|cr|cs|cu|cv|cx|cy|cz|de|dj|dk|dm|do|dz|ec|edu|ee|eg|eh|er|es|et|eu|fi|fj|fk|fm|fo|fr|ga|gb|gd|ge|gf|gh|gi|gl|gm|gn|gov|gp|gq|gr|gs|gt|gu|gw|gy|hk|hm|hn|hr|ht|hu|id|ie|il|in|info|int|io|iq|ir|is|it|jm|jo|jp|ke|kg|kh|ki|km|kn|kp|kr|kw|ky|kz|la|lb|lc|li|lk|lr|ls|lt|lu|lv|ly|ma|mc|md|me|mg|mh|mil|mk|ml|mm|mn|mo|mp|mq|mr|ms|mt|mu|museum|mv|mw|mx|my|mz|na|name|nc|ne|net|nf|ng|ni|nl|no|np|nr|nt|nu|nz|om|org|pa|pe|pf|pg|ph|pk|pl|pm|pn|pr|pro|ps|pt|pw|py|qa|re|ro|ru|rw|sa|sb|sc|sd|se|sg|sh|si|sj|sk|sl|sm|sn|so|sr|st|su|sv|sy|sz|tc|td|tf|tg|th|tj|tk|tm|tn|to|tp|tr|tt|tv|tw|tz|ua|ug|uk|um|us|uy|uz|va|vc|ve|vg|vi|vn|vu|wf|ws|ye|yt|yu|za|zm|zw)$|(([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5])\.){3}([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5]))$/i",$email));
}


if (!defined("PHP_EOL")) define("PHP_EOL", "\r\n");

$name     = $_POST['name'];
$email    = $_POST['email'];
$phone   = $_POST['phone'];
$subject  = $_POST['subject'];
$comments = $_POST['comments'];
$verify   = $_POST['verify'];

if(trim($name) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! You must enter your name.</div>';
    exit();
}
else if(trim($email) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter a valid email address.</div>';
    exit();
}
else if(!isEmail($email)) {
    echo '<div class="error_message">Attention! You have enter an invalid e-mail address, try again.</div>';
    exit();
}


if(trim($comments) == '') {
    echo '<div class="error_message">Attention! Please enter your message.</div>';
    exit();
}


if(get_magic_quotes_gpc()) {
    $comments = stripslashes($comments);
}



// Configuration option.
// Enter the email address that you want to emails to be sent to.
// Example $address = "[email protected]";

//$address = "[email protected]";

$address = "[email protected]";


// Configuration option.
// i.e. The standard subject will appear as, "You've been contacted by John Doe."

// Example, $e_subject = '$name . ' has contacted you via Your Website.';


$e_subject = 'You\'ve been contacted by ' . $name . '.';


// Configuration option.
// You can change this if you feel that you need to.
// Developers, you may wish to add more fields to the form, in which case you must be sure to add them here.


$e_body = "You have been contacted by $name with regards to $subject, their additional message is as follows." . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_content = "\"$comments\"" . PHP_EOL . PHP_EOL;
$e_reply = "You can contact $name via email, $email or via phone $phone";

$msg = wordwrap( $e_body . $e_content . $e_reply, 70 );

$headers = "From: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "Reply-To: $email" . PHP_EOL;
$headers .= "MIME-Version: 1.0" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=utf-8" . PHP_EOL;
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: quoted-printable" . PHP_EOL;

if(mail($address, $e_subject, $msg, $headers)) {

    // Email has sent successfully, echo a success page.

    echo "<fieldset>";
    echo "<div id='success_page'>";
    echo "<h1>Email Sent Successfully.</h1>";
    echo "<p>Thank you <strong>$name</strong>, your message has been submitted to us.</p>";
    echo "</div>";
    echo "</fieldset>";

}
else {

    echo 'ERROR!';

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 15:53:29
Quote Anchor link
Ja, lijn 75.
Als alles goed is moet je een PHP-array zien.

Maar ik blijf erbij dat dit geen geweldig script is.
Gewijzigd op 12/05/2018 15:54:53 door - Ariën -
 
Hanny Kiesling

Hanny Kiesling

12/05/2018 22:59:48
Quote Anchor link
Ik ben nog uren bezig geweest maar het lukt me nog steeds niet om alle gegevens binnen te krijgen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2018 23:05:11
Quote Anchor link
Ik en de anderen geven graag advies, maar we zouden het waarderen als je er wat mee deed. Met enkel berichten in de trant van 'Het lukt niet!' komen we niet veel verder.
Gewijzigd op 12/05/2018 23:05:30 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/05/2018 14:41:03
Quote Anchor link
Wat we proberen te zeggen is: we kunnen uit het bovenstaande zo gauw niet afleiden wat er fout zou kunnen gaan met het "phone" veld. Daarom is het zaak dat we stap voor stap door het formulier en de verwerking ervan heengaan omdat we om een of andere onbekende reden niet kunnen uitgaan van normale operatie. Dit maakt het voor ons ook (extra) moeilijk omdat het voor ons niet direct duidelijk is waarom dit niet zou werken (of het is iets heel simpels wat we allemaal om een of andere reden hebben gemist :p).

Nu is het zo dat je aan het begin een formulier hebt wat je invult en aan het einde zou er een e-mailbericht uit moeten rollen met een veld wat niet wordt weergegeven. Het is niet handig, te meer omdat met de verzending van e-mail zelf van alles mis kan gaan, om elke keer helemaal aan de finishlijn te constateren dat er onderweg blijkbaar iets mis ging. Wat je dan beter kunt doen is daarvoor een of meer meetpunten installeren (zoals de var_dump) zodat we kunnen constateren of het "phone" veld in eerste instantie correct het e-mailbericht in gaat. Zodat we makkelijk dingen kunnen uitsluiten.

Mogelijk gaat er een proces nog met de code aan de haal, of is de HTML die uiteindelijk wordt uitgespuugd zodanig dat het "phone" veld om een of andere manier niet meer werkt. Mogelijk is er een conflict met andere onderdelen van de site en/of zit er bijvoorbeeld JavaScript in het webtemplate of ander onderdeel wat dit veld onklaar maakt.

Daarom is het zaak om wat (grondige) waarheidsvinding te gaan doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de HTML-broncode die uiteindelijk wordt gegenereerd. Zit er iets vreemds in het formulier of in het HTML-document in zijn geheel? Zonee, ga je naar stap twee: kijk wat de PHP-zijde ontvangt uit het formulier door de inhoud van het formulier ($_POST) weer te geven op het scherm op de hierboven beschreven wijze. Als daar geen "phone" veld tussen zit dan gaat er dus tussen verzenden en ontvangen/verwerken van het formulier iets mis. Maar dat houdt dus ook in dat je op dat moment het e-mail onderdeel volledig buiten beschouwing kunt laten omdat daar het probleem vooralsnog niet zit.

Vervolgens moet de PHP-code gerepareerd worden waarna je de hele flow opnieuw test.

Het makkelijkste is dus gewoon een stapsgewijze aanpak waarbij je bij elke stap controleert wat de "toestand van de data" is zodat je heel snel van grof naar fijn kunt gaan waarbij je inzoomt op de veroorzaker van de fout.
Gewijzigd op 13/05/2018 14:48:46 door Thomas van den Heuvel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.