contactmail versturen mbv phpMailer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 13:23:03
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een contactformulier dat ik via PHPMailer verstuur.
Ik heb alle bug-meldingen aan staan. Ik heb ook getest dat het formulier meldt wanneer er iets fout is.
Dus volgens mij, heb ik alles goed staan, en nadat ik SEND heb gedaan, krijg ik de melding dat het formulier succesvol verzonden is. Echter, de mail komt niet aan!!!
Ik heb ook spam en zo gechecked, maar daar ook niks.
Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

    use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
    use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

    require 'PHPMailer/src/Exception.php';
    require 'PHPMailer/src/PHPMailer.php';
    require 'PHPMailer/src/SMTP.php';
    
    //Set variables
    $firstname = $lastname = $email = $contactmessage = "";
    $err = array();
    $msg = "";
    
    //Make function to test the input data
    function test_input($data) {
        $data = trim($data);
        $data = stripslashes($data);
        $data = htmlspecialchars($data);
        return $data;
    }

    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        if (empty($_POST['firstname'])) {
            $err['firstname'] = "Firstname is required";
            //Limit length and strip HTML tags
        } else {
            $firstname = test_input($_POST['firstname']);
            if(!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$firstname)) {
                $err['firstname'] = 'Only letters and white space allowed!';
            }
        }

        if (empty($_POST['lastname'])) {
            $err['lastname'] = "Lastname is required";
            //Limit length and strip HTML tags
        } else {
            $lastname = test_input($_POST['lastname']);
            if(!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$lastname)) {
                $err['lastname'] = 'Only letters and white space allowed!';
            }
        }

        //Make sure the address they provided is valid before trying to use it
        if (empty($_POST['email'])) {
            $err['email'] = 'Email is required';
        }
else {
            $email = test_input($_POST['email']);
            if (!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
              $err['email'] = "Invalid email format";
            }
        }

        //Apply some basic validation and filtering to the message
        if (empty($_POST['contactmessage'])) {
            $err['contactmessage'] = 'What is your message';
            //Limit length and strip HTML tags
        } else {
            $contactmessage = test_input($_POST['contactmessage']);
        }

        $name = $firstname.' '.$lastname;
        if (count($err) == 0)  {
            require_once '../../data/data.php';
            $mail = new PHPMailer;
            $mail->isSMTP();
            $mail->SMTPDebug = 4;
            $mail->Host = $host;
            $mail->Port = $port;
            $mail->SMTPSecure = 'ssl';
            $mail->SMTPAuth = true;
            $mail->Username = $user;
            $mail->Password = $pass;
                //It's important not to use the submitter's address as the from address as it's forgery,
                //which will cause your messages to fail SPF checks.
                //Use an address in your own domain as the from address, put the submitter's address in a reply-to

            $mail->setFrom = ($from.', '.$fromName);
            $mail->addReplyTo($email, $name);
            $mail->addAddress = ($addAddress.', '.$addName);
            $mail->Subject = 'Contact request';
            $body = 'Name: '.$firstname.' '.$lastname;
                $body .= '<br>Email: '.$email;
                $body .= '<br>Message: '.$contactmessage;
            $mail->Body = $body;
            $mail->AltBody = $body;
                
            //include_once '../../data/data.php';
            if ($mail->send()) {
                $success = "<p style='margin-left:10%;padding-bottom:2%;width:60%'><strong>Thank you for contacting us.<br>The following message is successfully sent:</strong><br>";
                $success .= $name."<br>".$email."<br>".$contactmessage."</p>";
                
            }
        
            else {
                $fail= 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
            }
        }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:00:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2019 13:32:58
Quote Anchor link
Zet de Debug eens op 3.
Wat is de debug-error die je krijgt?
 
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 14:33:41
Quote Anchor link
dat is het hem nou juist, ik krijg helemaal geen error. Ik krijg de melding dat de mail succesvol verstuurd is. Maar aankomen doet ie niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2019 14:36:08
Quote Anchor link
Dan zou ik het eens bij je SMTP-provider zoeken.
Want als je geen foutmelding krijgt, en dus lijn 93 niet wordt aangeroepen, dan is de mail bij jouw gewoon verstuurd.
Gewijzigd op 28/10/2019 14:36:50 door - Ariën -
 
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 14:39:30
Quote Anchor link
Oké thanks. Zal eens informeren bij de provider
 
Ivo P

Ivo P

28/10/2019 15:45:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$firstname)) { ?>


Waarom mogen Willem-Alexander en Máxima jou niet mailen?

De "-" staat niet in je lijstje toegestane tekens, net als letters met accenten.
Er is nog wat voor te zeggen om tekens als < te willen vermijden, maar dit is een vrij botte manier.

---
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $mail->setFrom = ($from.', '.$fromName); ?>


Waar komen $from en $fromName vandaan?
Zijn die ingevuld? Als ontvangende mailserver zou dat zo maar een reden kunnen zijn om de mail niet te accepteren.
En als de server van jou dan zelf maar wat invult, is dat ook vast niet wat je wilde hebben.
 
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 16:05:18
Quote Anchor link
Ik blijf altijd weer problemen houden met de preg_match functies, want natuurlijk mogen zij me wel mailen, maar mister<html> niet.
Ik heb uiteindelijk de fout gevonden. Ik heb de data voor user en password in een datafile buiten de domeinroot staan in een datafile. Ik had daar ook de variabele voor de setFrom en de addAddress in staat, maar dat kan kennelijk niet???
Ik heb deze twee nu direct ingevuld in de $mail->setFrom en de $mail->addAddress en nu gaat het wel goed.
Maar ik begrijp niet goed waarom het niet met een variabele werkt.
 
Ivo P

Ivo P

28/10/2019 16:11:37
Quote Anchor link
hoe ver buiten je docroot je mag kijken met php, is in te stellen.
Op shared hosting omgevingen is dat vaak strikter dan je zou willen.

open base dir restriction is mogelijk de fout melding die je kreeg?

En hou ook in de gaten, of je include rekent vanaf het huidige script, of vanuit het door de browser aangeroepen script en dan juist weer niet door een geinclude script.
 
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 16:21:04
Quote Anchor link
Het is duidelijk dat de file wél gelezen wordt, want de gegevens van de user en de password komen uit diezelfde file.
Ik vermoed dat er iets niet goed is in de schrijfwijze van de setFrom gegevens.

In de datafile zet ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$from = '[email protected]';
$fromName = 'Mijn Website';

en in het php script komt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mail->setFrom = ($from.', '.$fromName);

Dit heb ik nu dus aangepast naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mail->setFrom('[email protected]', 'Mijn Website');

Aangezien in deze laatste geen = voorkomt, vermoed ik dat de wijze van de variabelen invoeren niet juist is. Maar als ik daar het = teken weglaat, krijg ik ook een foutmelding
Gewijzigd op 28/10/2019 16:21:57 door tortuga web
 
Ivo P

Ivo P

28/10/2019 16:49:11
Quote Anchor link
Dat zijn 2 verschillende aanroepen he.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $mail->setFrom = ($from.', '.$fromName);  ?>


hier stuur je 1 parameter naar setFrom: een string die begint met een email-adres en dan een komma en een naam.

In het 2e geval roep je de functie aan met 2 argumenten (beide argumenten gescheiden door een komma, zoals altijd in php)

Aanroep 1 zal mogelijk ook kunnen als je de string opbouwt met <> om het mailadres, maar dat is minder duidelijk

Toevoeging op 28/10/2019 16:50:31:

oh.
zie nu pas het = teken erbij staan:

setFrom is een function.

probeer het eens met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $mail->setFrom($from, $fromName);  ?>
 
Tortuga web

tortuga web

28/10/2019 16:54:57
Quote Anchor link
Zou het dan zo moeten zijn?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $mail->setFrom ($from, $fromName); ?>


Toevoeging op 28/10/2019 16:55:31:

:) Ja dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/10/2019 17:09:47
Quote Anchor link
Daar zou je toch een foutmelding over moeten krijgen dan?
Of misschien kun je op die manier klasse-variabelen instellen.
Maar die methode wordt dan dus nooit uitgevoerd.

Maar PHPMailer heeft toch ook wel debug-mogelijkheden? Oftewel, je zou de opgestelde mail toch ook wel inhoudelijk kunnen inspecteren voordat je deze de deur uit stuurt?

Succesvolle verzending is -net zoals bij analoge post- geen enkele garantie voor succesvolle ontvangst, dus helemaal aan het einde controleren of je mail ontvangt is nou niet bepaald een goede of handige test om in te zoomen op eventuele fouten die daarvoor ergens optreden.
Gewijzigd op 28/10/2019 17:10:27 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2019 17:12:48
Quote Anchor link
De debug wordt wel aangeroepen, echter alleen als phpMailer een seintje krijgt dat het mailen niet lukt.
Als $mail->send() false teruggeeft, dan moet de debug worden aangeroepen. En als in dit geval blijkt dat er deze true is, dan ligt de oorzaak bij het 'postkantoor' oftewel de provider van de SMTP-server.
Gewijzigd op 28/10/2019 17:13:14 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/10/2019 17:32:07
Quote Anchor link
Dat zeg ik dus: inspecteer de mail voordat deze de deur uitgaat. Het gaat blijkbaar niet goed (er komt niets aan) en PHPMailer laat geen alarmbellen afgaan. Dan wordt het tijd om zelf op onderzoek uit te gaan. Als je ziet welke data de deur uitgaat dan heb je toch vrijwel direct een discrepantie tussen welke informatie je aan de mail meegeeft en hoe het mailtje er uiteindelijk inhoudelijk uitziet? En dan arriveer je waarschijnlijk vrijwel direct bij je setFrom() die niet goed gaat.

Dan repareer je dit eerst, het heeft immers geen enkele zin om een situatie waarvan je wéét dat deze fout is (verder) te analyseren.

Los eerst de fout op, en kijk dan of het probleem nog speelt.

Aannames doen over wat er aan de hand is als je niet weet wat er aan de hand is werkt zelden in je voordeel.

Pas als je hebt geconstateerd dat alles correct de deur uit is gegaan kun je de (voorzichtige) conclusie trekken dat er verderop, en buiten jouw applicatie, mogelijk dingen misgaan.

Dit is misschien weer een voorbeeld van "het probleem is niet het probleem", het probleem is hier de aanpak van het oplossen van dit probleem. De sensoren detecteren niets, dan wordt het tijd om je ogen te gebruiken en simpelweg eens wat te debuggen door data te dumpen. Volg gewoon het kruimelpad. Al was het maar om vast te stellen dat je zelf alles goed hebt gedaan (en nu is dus al gebleken dat dit niet zo was).
Gewijzigd op 28/10/2019 17:39:25 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.