Content div loopt toch door in breedte

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas Visscher

Bas Visscher

27/10/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een css dit is het stukje code voor de content:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#content{
width:700px;
margin-left: 50px;
margin-right: 50px;
max-width:700px;
}


die weer in de container zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#container{
width:800px;
margin-left:196px;
margin-right:195px;
padding-top: 0px;
padding-bottom:20px;
height:100%;
background-color:#FFFFFF;
}


nou heb ik een php bestand wat foto's en de beschrijving laat zien, die importeer ik in de index.php dmv include();.
Maar de beschrijving die ik uit de database haal loopt gewoon helemaal de content en de container uit. (naar rechts, zodat je moet scrollen om het te kunnen lezen).

Als ik gewoon een [strike]tekst typ dan doet hij dat niet en blijft hij netjes binnen die 700px van de content.[/strike]

Hoe los ik dit op?

Update1: als ik tekst typ gaat hij er ook uit. moet ik een max instellen of?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Visscher
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:23:14
 
Justin S

Justin S

27/10/2009 11:14:00
Quote Anchor link
En als je een P element om de tekst heen zet en deze een breedte meegeeft van 680px?

Edit: Komt je tekst uit een database?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Bas Visscher

Bas Visscher

27/10/2009 11:22:00
Quote Anchor link
Ja mijn tekst komt uit een database.
maar als ik het niet uit de database laat komen en het zelf gewoon even in de html typ dan gaat hij er alsnog uit.

Die p werkt niet helaas.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

27/10/2009 11:33:00
Quote Anchor link
overflow:hidden;

@Justin: Wat maakt het, gezien dit probleem, uit of een tekst uit de database komt of niet?
 
Justin S

Justin S

27/10/2009 11:35:00
Quote Anchor link
@Jepzur: Ofdat hij wellicht geen nl2br heeft meegegeven en de database dan alles gewoon achter elkaar plakt.

En overflow hidden zou kunnen werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

27/10/2009 11:39:00
Quote Anchor link
@Justin: Dan nog ligt het aan de CSS. Als men een goede CSS heeft, zoals met overflow:hidden, loopt niet alles door.
 
Justin S

Justin S

27/10/2009 11:41:00
Quote Anchor link
Klopt, maargoed ik nam niet aan (aangezien de TS met dit probleem kwam) hij ook bekend was met de functie nl2br. Als je namelijk je tekst inschat en gewoon lekker entert kan je nog zo'n crappy CSS hebben, dan geeft ie m wel goed weer.
 
Bas Visscher

Bas Visscher

27/10/2009 11:58:00
Quote Anchor link
Overflow:hidden; zorgt er wel voor dat de overige tekst niet word weergegeven.
Maar ik wil graag dat het wel word weergegeven maar binnen de kaders van die 700px;
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/10/2009 12:18:00
Quote Anchor link
Hadden we al een link naar een online voorbeeld? Dat scheelt vaak enorm in het vinden van een oplossing.
 
Bas Visscher

Bas Visscher

27/10/2009 13:53:00
Quote Anchor link
http://www.tdhc.nl/mam

Maar wat ik niet snap is dat hij online nu wel goed gaat.

Je ziet online geen foto's om weer te geven, lokaal heb ik usbwebserver draaien, en ene database. Die heb ik online nog niet.

Conclusie: Het ligt aan die database waarde.

Vraag: Hoe los ik dit op?


Update
Ik ben er eindelijk achter, ik had voor de test gewoon allemaal onzin achter elkaar getypt gewoon 200 tekens met de letter "d". Nu heb ik even geprobeerd normaal te typen met spaties en dan blijf hij er wel in 1keer binnen. Ik vind het maar appart maar het is nu wel opgelost.
Dankjullie wel allemaal!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Visscher
 
Mr.Moe

Mr.Moe

27/10/2009 16:08:00
Quote Anchor link
lol, dan is het toch normaal dat die tekst doorloopt. of zou hij volgens jou een woord zomaar in eens in 2 mogen kappen. :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kut uit

kut uit

22/01/2012 18:00:17
Quote Anchor link
Hoi,

Ik had precies hetzelfde, ik deed eerst 1 letter kwam buiten de content uit irritant, bij normale tekst met spatie geen probleem. Bedankt voor je antwoord.

Groetjes Robin
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 18:40:42
Quote Anchor link
Mooi dat het werkt, maar om dat te plaatsen in een topic van meer dan twee jaar oud....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.