Content Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David Douma

David Douma

04/07/2005 23:43:00
Quote Anchor link
Geachte heren (en dames),

Ik ben op zoek naar een soort content management script. Voordat jullie allemaal gaan gillen google.nl enzo, zal ik even uitleggen wat ik nou eigenlijk zoek.

Ik zoek een script waarme je pagina's kunt maken, en deze dan doormiddel van een script op een webpage kunt zetten.

---
Bijvoorbeeld:

Je maakt 2 pagina's in het content management gebeuren, en die 2 pagina's kun je dan online zetten doormiddel van een script.

Pagina 1 zet je dan bv in index.php en de andere in contact.php.
---


Ik zoek dus geen volledig script met gallery, forums, etc. Ik zoek dus alleen script waarmee ik fotos/text kan toevoegen en deze dan doormiddel van een script op mijn pagina kan laten zien.


Iemand enig idee waar zoiets gratis te downloaden is?

Bij voorbaat dank!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:49:04
 
Winston Smith

Winston Smith

05/07/2005 01:07:00
Quote Anchor link
Zoiets als FCKeditor bedoel je?

Zoiets is trouwens ook vrij makkelijk zelf te maken ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2005 09:05:00
Quote Anchor link
http://www.opensourcecms.com/
En zie onder het mapje 'lite'.
 
Eris -

Eris -

05/07/2005 09:17:00
Quote Anchor link
Mambo is denk ik de beste dan..
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2005 11:43:00
Quote Anchor link
Mambo is wel erg uitgebreid
Deze beviel mij best wel goed. Lekker overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Of hij bij jouw gebruik past...
 
David Douma

David Douma

05/07/2005 13:37:00
Quote Anchor link
Dat is juist allemaal niet wat ik bedoel :).

Ik wi, geen complete website hebben met templates enzo... Wat ik zoek is een script (of scripts) waar ik bijvoorbeeld een pagina kan maken met tekst en foto's, en dan deze pagina doormiddel van een script op een bestaande pagina kan zetten...

---
Klein voorbeeld:

Ik maak in dat content management ding een regel met tekst: blablabla.

Als ik dus nu op mijn eigen pagina index.shtml of contact.php een script plaats dan zie ik blablabla.

Als ik dus ooit blablabla aanpas in het content management ding dan wordt dat overal aangepast op alle pagina's waar dat script staat.
---


Hopelijk snappen jullie het een beetje :)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2005 14:00:00
Quote Anchor link
Bedoel je niet gewoon include("tekst.php") die je in je index.php wil hebben?
 
David Douma

David Douma

05/07/2005 18:20:00
Quote Anchor link
Zoiets, maar dat ik via een adminpanel tekst.php kan aanpassen, en op alle pagina's waardan tekst.php included is dat die geupdate worden :)
 
Han eev

Han eev

05/07/2005 18:47:00
Quote Anchor link
Vanaf internet of vanaf je iegen computer?
En zo script is een bestand die moet je gewoon in google zoeken en niet met complete cms'en (denk ik).
 
David Douma

David Douma

05/07/2005 19:00:00
Quote Anchor link
Vanaf internet, zeg maar dat ik inlog in een admin panel, dan in een veld tekst verander, en dan op alle pagina's waar een bepaald include script staat, bv tekst.php... dat dan op al die pagina's de tekst die ik heb ingevuld in dat veld wordt weergegeven :).
 
Han eev

Han eev

05/07/2005 19:03:00
Quote Anchor link
Dat is niet moeilijk als je een beetje php kan, Kan je het al maken.

Edit:
kan je php op vraag je het opdat je geen php kan?
Gewijzigd op 05/07/2005 19:06:00 door Han eev
 
David Douma

David Douma

05/07/2005 20:58:00
Quote Anchor link
Ik kan wel een beetje php, maar zo'n systeem compleet maken lukt me niet echt denk ik :). Daarom was mijn vraag of er niet een site is waar je zoiets kan en klaar kunt downloaden :)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2005 21:00:00
Quote Anchor link
Misschien zoiets?
 
David Douma

David Douma

07/07/2005 11:14:00
Quote Anchor link
Ahm nee, ik ben niet opzoek naar een online editor....

Wat ik eigenlijk zoek is een php systeem, waar je dus bijvoorbeeld in een invul vak tekst invuld... dat opgeslagen wordt in een mysql database... en dat je dan die info van dat tekstvak op een website kunt laten weergeven met een script...

Wat je dus dan krijgt is als je bv 2 tekstvakken hebt ingevuld met tekst, dat je dan doormiddel van 2 scripts (1 script per tekstvak) de content ervan kunt weergeven op een pagina.
 
David Douma

David Douma

13/07/2005 11:55:00
Quote Anchor link
niemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2005 12:17:00
Quote Anchor link
ddouma:
Ahm nee, ik ben niet opzoek naar een online editor....


Ik denk dat dan je vraag niet begrepen wordt.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

13/07/2005 15:50:00
Quote Anchor link
ik denk dat ik het wel begrijp...

maar met of zonder database?
met database heb ik wel zo iets... ff opzoekn...
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

13/07/2005 16:14:00
Quote Anchor link
Zoek je zoiets? net een beetje uit mijn grote duim gezogen..., met behulp van eerder geschreven scripts...

Ik hoop dat je er wat aan heb...

De MYSQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
// De Tabel:
CREATE TABLE `config` (
  `id` int(5) NOT NULL auto_increment,
  `type` varchar(30) NOT NULL default '',
  `data` longtext NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ;


?>


PAGINA: verander.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
//verbinding maken:
$include("connect.php");

// je tabelnaam:
$table = "config";

$sql = "SELECT data FROM `$table` WHERE type ='pagetext'";
$res = mysql_query($sql);
if($row = mysql_fetch_array($res)){


    
    if($_POST['submit_text'] && !empty($_POST['pagetext'])){


$sql2 = "UPDATE $table SET data = '".$_POST['pagetext']."' WHERE type = 'pagetext'";  

    $res2 = mysql_query($sql2);
    
    if($res2){
echo "<FONT COLOR=\"#66FF33\"><B>Je text is upgedate.</B></font>";
    }

    else{ echo "<FONT COLOR=\"red\"><B>Je text is niet upgedate, probeer het later nog eens!</B></FONT>";
    }
}
?>



<TABLE border=0>
<TR>
<TD><B>Verander Text:</B></TD>
<TD><FORM METHOD=POST ACTION="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $PHP_SELF;?>
"><TEXTAREA NAME="text" id=quote rows=10 cols=100>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $row['data']; ?>
</TEXTAREA>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align=right><INPUT TYPE="submit" value="Verander" name="submit_text"></TD>
</TR>
</TABLE>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    }
?>

// PAGINA PAGETEXT.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
//DATABASE connectie:
include("connect.php");

$table = "config"; // je tabel naam


$sql = "SELECT data FROM `$table` WHERE type ='pagetext'";
$res = mysql_query($sql);
if($row = mysql_fetch_array($res)){
echo $row['data'];
}

?>

//ANDERE PAGINA'S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
require("text.php");
//Hier onder pagina
?>

edit: Typo :s
Gewijzigd op 13/07/2005 16:15:00 door Pieter van Linschoten
 
David Douma

David Douma

13/07/2005 16:54:00
Quote Anchor link
Ik zal dat straks es gaan testen, bedankt voor je moeite alvast! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.