content van een website bewerken in textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dries jansen

dries jansen

16/04/2014 12:39:42
Quote Anchor link
Hallo phpforum,

ik heb zojuist een kleine cms gemaakt voor mijn website, nu kan ik mijn content van de website in mijn textarea laden, maar zodra ik hem bewerkt heb en op submit druk veranderd er niks aan mijn website. iemand mischien een idee wat er mis zou kunnen zijn ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
editContent.php

include ('includes/functions.php');

$cont = getContent();

session_start();
if(isset($_SESSION['user'])) {
?>

<span>Logged In! Welcome
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SESSION['user']; ?>
</span>
<a href="logout.php">Logout</a>
<a href="editContent.php">Wijzig content</a>
<a href="index.php">Admin Home</a>


<form action="doEditcontent.php" method="post">
<textarea name="contentarea">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $cont['content'];?>
</textarea><br>
Submit : <input type="submit" value="submit" />

</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
} else {
    header("Location: login.php");
}

?>

</body>
</html>


functions.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
include('includes/connect.php');



function
getContent(){
    $query = mysql_query("SELECT content FROM taalcontent WHERE taalid = 1 AND contentid = 1") or die (mysql_error());
    return mysql_fetch_assoc($query);
    echo $query;
}

function
editContent() {
    if(isset($_GET['contentarea'])){
        $query = "UPDATE taalcontent SET content content = $_GET[contentarea]  WHERE contendid = 1 AND taalid = 1";
    }
else {
        echo "fout";
    }

    mysql_query($query);
}


?>


doEditcontent.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include('includes/functions.php');

if(isset($_POST['submit'])) {
    if(isset($_POST['contentarea'])){        
        editContent($_POST['contentarea']);
        header("Location: ../index.php?page=2");  
    }
else
        echo "Please enter some content!";
}
else {
    header("Location: ../index.php?page=1");
}

?>
Gewijzigd op 16/04/2014 12:42:24 door Dries jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:22:17
 
Racoon smasher

racoon smasher

16/04/2014 12:43:29
Quote Anchor link
De laatste code zitten sws wat fouten in, hier de goeie :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include('includes/functions.php');

if(isset($_POST['submit']))
{

    if(isset($_POST['contentarea']))
    {
        
        editContent($_POST['contentarea']);
        header("Location: ../index.php?page=2");  
    }

    else
    {
        echo "Please enter some content!";
    }

    else
    {
        header("Location: ../index.php?page=1");
    }
}

?>


Je miste een { en een }

Toevoeging op 16/04/2014 12:47:58:

En waarom doe je als je een if submit gebruik een aparte pagina maken voor het uitvoeren van een edit code?
dit kan in principe allemaal op 1 pagina, maarja dat is mijn manier van werken.
Gewijzigd op 16/04/2014 12:44:47 door racoon smasher
 
Dries jansen

dries jansen

16/04/2014 12:57:10
Quote Anchor link
Ik heb het cms gemaakt aan de hand van een tutorial.
het is inderdaad handiger om het direct onder de form te zetten.
 
Michael -

Michael -

16/04/2014 13:10:06
Quote Anchor link
Je haalt sowieso al GET en POST door elkaar. Daarnaast lijkt het me niet onverstandig in ieder geval de basis van PHP te leren i.p.v. een contentmanager maken a.h.v. een tutorial.
Er kleven nogal wat beveiligingsrisico's aan zoiets. Ik weet niet om wat voor website het gaat, maar een veilige login en validatie op je user input zou in ieder geval aanwezig moeten zijn. Dat eerste toon je hier niet, maar dat tweede dat mis je al.

edit: voor een simpele pagina voor een vereniging o.i.d. kun je ook voor kiezen een joomla/wordpress of dergelijk CMS pakket te nemen.
Gewijzigd op 16/04/2014 13:12:58 door Michael -
 
Dries jansen

dries jansen

16/04/2014 13:17:15
Quote Anchor link
het gaat gewoon om een eigen website om php beter onder de knie te krijgen, de website komt ook niet online hij draait gewoon op mijn localhost.

wat betreft de get in de function, dat had inderdaad een $_POST moeten zijn, ik het het al aangepast.
Gewijzigd op 16/04/2014 13:17:31 door dries jansen
 
Racoon smasher

racoon smasher

16/04/2014 13:17:37
Quote Anchor link
Ik raad je aan om te gaan oefenen op http://www.codecademy.com/ een gratis site waar je opdrachten moet maken
 
Dries jansen

dries jansen

16/04/2014 13:22:39
Quote Anchor link
bedankt racoon smasher, ik ga me aanmelden op codecademy
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.