Content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
RT

RT

24/07/2007 23:23:00
Quote Anchor link
Sorrie dat ik hierover een nieuw topic open..

Ik vraag me af hoe jullie content opslaan van statische pagina's. Gooien jullie dit in een db, of in een plain-text bestand?

Hoe kan ik het beste mijn pagina structuur regelen? Gewoon alles in een db gooien met een tabel pagina's en een tabel content?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:09:08
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

24/07/2007 23:26:00
Quote Anchor link
Meestal gooi ik zoveel mogelijk in een DB
met 3 velden id, titel, tekst.
Dat lijkt met het nuttigst en waarschijnlijk is SQL sneller dan het uitlezen van
(grote) textfiles.
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:29:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met content van statische pagina's? Het zou je vraag flink verduidelijken als je deze twee begrippen even zou toelichten voor jouw situatie.

Bij mij is namelijk statische content een tegenspraak, omdat ik content en lay-out doorgaans zoveel mogelijk scheid. Dat wil zeggen dat content (inhoud, teksten of andere data) doorgaans in een database verdwijnen, lay-out in templates worden opgeslagen. Omdat het in een database staat wordt het elke keer opnieuw opgevraagd en is het wat mij betreft geen statische pagina.
 
RT

RT

24/07/2007 23:40:00
Quote Anchor link
Mmm sorrie ik ben inderdaad niet duidelijk.
Ik werk niet met templates..
Ik werk met een layout, waarin ik de content include. Ik gebruik inderdaad het verkeerde woord (statisch), maar daarmee bedoel ik plain text. Dus geen php-pagina's. Ik zal even proberen uitleggen hoe ik te werk ga:

index.php
-------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
<title>title</title>
</head>
<body>
//afhankelijk van op welke pagina je klikt, wordt hier de content geinclude
</body>
</html>


Stel nu dat de content het volgende is:

tekst tekst tekst dus gewone plain text

Nu is mijn vraag moet ik dit in de db stoppen?
En php-pagina's, moet ik deze ook in de db stoppen?
 
Arend a

Arend a

24/07/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Tommy: sql is an sich niet sneller dan het uitlezen van tekstfiles. Het is wel sneller dan het <b>verwerken</b> bij complexere operaties ivm flat-file databases. (bijvoorbeeld grote hoeveelheid operaties als split, if's en whiles en cross references naar andere text files) van tekstfiles in php.

Maar ik betwijfel of het (veel of uberhaupt) sneller zou zijn (of dat snelheid uberhaupt een issue is) bij het maken van verschillende tekstbestanden voor losse pagina's.
 
RT

RT

24/07/2007 23:47:00
Quote Anchor link
Het gaat mij ook niet hoofdzakelijk om de snelheid, ik vraag me gewoon af hoe ik dit oplos. Ik vraag me af hoe jullie dit oplossen / hoe jullie database modellen eruitzien áls je het al in de database zet.
 
Jan geen

Jan geen

24/07/2007 23:54:00
Quote Anchor link
ik zet dan gewoon html in de .php pagina
 
RT

RT

25/07/2007 00:00:00
Quote Anchor link
Ja zo begint iedereen inderdaad. Maar ik vind dit niet net en ik vraag me af hoe het anders kan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/07/2007 00:24:00
Quote Anchor link
Statische content zou ik in een .php of .html pagina opslaan (los van je layout) en die inderdaad includen. Anders moet je meerdere pagina's (of een heel grote pagina maken -> lange laadtijd) met daarin ook elke keer de layout. Dat je de layout scheid van de content is al een goede zaak.

Ik zet het zelf ook vaak in de database, omdat ik het gemakkelijk aan wil kunnen passen. (Dit is dus al geen statische content, maar ik wil alles aan kunnen passen, ook al zou ik dat misschien nooit doen)
Behalve het menu, wat vaak ook statisch is voor bijv. een bedrijfswebsite, zet ik het dus niet in de layout zelf. Het menu vaak wel, omdat dat op een bepaalde manier in de layout verweven zit. (dit doe ik ook wel eens niet, ligt er maar net aan)
 
RT

RT

25/07/2007 09:58:00
Quote Anchor link
Ok. Bedankt. Ik ga geen database gebruiken, en ik kan het later alsnog aanpassen als ik het wel zou willen.

Edit:

Stel nou dat ik op een bepaalde pagina links een menuutje wil genereren met categorieën, dan wordt het dus toch een stuk aantrekkelijker om alles in een database te zetten of niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

25/07/2007 11:05:00
Quote Anchor link
uhm dan wel.
Ik heb een systeem dat ik X aantal pagina's aan mijn website kan toevoegen.
Die worden dan uit DB gehaald
 
Arend a

Arend a

25/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Ik ben zelf geen fan van html in mijn php. Omwille van leesbaarheid en duidelijkheid scheid ik graag content van mijn html, en maak ik een aparte file waarin de data in de html wordt geecho'ed. Deze manier van programmeren vind ik zelf erg fijn en overzichtelijk werken.

Om de code van de html te scheiden gebruik ik soms smarty (template manager), of soms echo ik het gewoon in een ander (te includen) php bestand.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.