controle of gebruikersnaam al in db staat.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

16/05/2012 17:10:34
Quote Anchor link
Beste mensen,
Ik ben bezig met een regenstratie systeem.
En daar in moet gecontroleert worden of de gebruikersnaam niet al in de db staat.
Ik gebruik er dit voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM `gebruikers` WHERE `gebruikersnaam` = '". $gebruikersnaam ."'");
if ($result) {
    echo "Spelersnaam Cruijff komt voor in de tabel.";
}

?>

alleen dat werkt niet.
Dus ik vraag me af wat doe ik verkeerd?

alvast bedankt.
Gewijzigd op 16/05/2012 17:18:33 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:56:56
 
Wouter J

Wouter J

16/05/2012 17:12:57
Quote Anchor link
Je kijkt nu alleen of de query gelukt is, dat hoeft nog niet te zeggen of er iets opgehaald wordt of niet.

Gebruik daarvoor mysql_num_rows plaats deze in de statement van die if en kijk dan of het groter is dan 0 want dan zijn er meer dan 0 resultaten opgehaald en bestaat de gebruikersnaam dus.

En je kan ook count gebruiken: voorbeeld Wat beter is of sneller zou ik niet weten, ben geen SQL expert.
Gewijzigd op 16/05/2012 17:16:17 door Wouter J
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

16/05/2012 17:15:48
Quote Anchor link
Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (mysql_num_rows($result)) {
    echo "Spelersnaam Cruijff komt voor in de tabel.";
}

?>
Gewijzigd op 16/05/2012 17:23:18 door patrick vollenbroek
 
Wouter J

Wouter J

16/05/2012 17:17:52
Quote Anchor link
Nee, niet kijken of die functie true of false is (eigenlijk nooit die verkorte syntax gebruiken) kijk of die functie iets retourneert wat groter is dan 0 dus mysql_num_rows($result) > 0 en dat plaats je dan op de plaats van regel 4.
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

16/05/2012 17:20:11
Quote Anchor link
Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (mysql_num_rows($result) > 0) {
    echo "Spelersnaam Cruijff komt voor in de tabel.";
}

?>




Toevoeging op 16/05/2012 17:22:56:

Ja hij werkt bedankt!!
 
Chris PHP

Chris PHP

16/05/2012 17:40:48
Quote Anchor link
@Patrick,

Kijk eens of je het zelfde resultaat krijgt als je Cruiff zonder hoofdletter C doet.
 
Toine vd P

Toine vd P

16/05/2012 19:28:45
Quote Anchor link
Stringvergelijking in MySQL is standaard niet case-gevoelig. Kun je wel instellen.
 
Eddy E

Eddy E

16/05/2012 20:53:24
Quote Anchor link
En ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT *
doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 1
of minstens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT gebruikersnaam
.

Waarom alles selecteren als je niets nodig hebt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.