Controleren als $POST leeg is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luc Baetsle

Luc Baetsle

16/11/2012 12:23:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$dirname
= "images/".$_POST["code"]."/";
if (empty($POST["code"])){
echo 'Foute ingave';
exit;
}

if (is_dir($dirname)) {
$images = scandir($dirname);
$ignore = Array(".", "..");
foreach($images as $curimg){
if(!in_array($curimg, $ignore)) {
echo "<img src='$dirname/$curimg' width='200px' height='200px'/><br>\n";
}
}
}
else {
    echo '<a href="index.htm"><h1>De opgegeven map bestaat niet, klik hier om terug te keren </h1></a>';
}

echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';
?>


Ik krijg steeds "Foute ingave" terug, ook al is er wel degelijk iets ingevuld
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:04:17
 
Martiveen -

Martiveen -

16/11/2012 12:29:38
Quote Anchor link
Regel 3 staat $POST
Denk niet dat dat je bedoeling is ;)
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

16/11/2012 12:50:54
Quote Anchor link
Hoe anders testen ?
 
John D

John D

16/11/2012 13:14:47
Quote Anchor link
typefoutje misschien? $POST Moet zijn $_POST??
http://php.net/manual/en/reserved.variables.post.php
Gewijzigd op 16/11/2012 13:15:09 door John D
 
- Mark -

- Mark -

16/11/2012 13:16:40
Quote Anchor link
$POST['code'] is niet hetzelfde als $_POST['code']. Je bedoelt waarschijnlijk het laatste.

meestal word empty afgeraden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

    if(isset($_POST['code']) and $_POST['code'] != ''){

        // Geldig.
    }

?>
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

16/11/2012 13:31:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ):
// er is dus iets gepost...
  if ( !is_null($_POST['code']) && !empty($_POST['code']) && is_string($_POST['code']) ):

   // geldig...

  endif;
endif;

?>


en hoezo mark is empty niet goed genoeg voor jou (gaat nergens over) ?
en ja ik weet het maar toch...

En daarnaast zie ik in je script nergens echt goede foutafhandeling en controlles of het wel een correcte input is.
En hou je variabele Buiten de quotes
Gewijzigd op 16/11/2012 13:39:14 door Marco PHPJunky
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

17/11/2012 18:28:13
Quote Anchor link
Controle op ingave doe ik op html pagina die voorafgaat op de post, zo heb ik ingesteld dat enkel cijfers en backspace mogen gebruikt worden.

Toevoeging op 17/11/2012 18:28:16:

Controle op ingave doe ik op html pagina die voorafgaat op de post, zo heb ik ingesteld dat enkel cijfers en backspace mogen gebruikt worden.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

19/11/2012 19:15:40
Quote Anchor link
Code aangepast als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$dirname
= "images/".$_POST['code']."/";
if (is_null($_POST['code']) && empty($_POST['code'])
{

echo "Niet leeg hé makker"
}
else
{
    if (is_dir($dirname))
        {

            $images = scandir($dirname);
            $ignore = Array(".", "..");
            foreach($images as $curimg)
            {

                if(!in_array($curimg, $ignore))
                {

                    echo "<img src='$dirname/$curimg' width='200px' height='200px'/><br>\n";
                }    
            }            
        }
else
            {
                echo '<a href="index.htm"><h1>De opgegeven map bestaat niet, klik hier om terug te keren </h1></a>';
            }
    
    echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';
}

?>


Maar nog steeds krijg ik een algemene foutmelding.
 
D B

D B

19/11/2012 20:12:39
Quote Anchor link
op het eind van regel 3 mis je een )

op regel 5 mis je een ;
Gewijzigd op 19/11/2012 20:13:53 door D B
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

19/11/2012 20:24:07
Quote Anchor link
Ik krijg nu een Internal Server Error !!

Help !!
 
D B

D B

19/11/2012 20:32:10
Quote Anchor link
Deze regel is ook niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 echo "<img src='$dirname/$curimg' width='200px' height='200px'/><br>\n";
?>

Maak er eens van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 echo '<img src="'. $dirname/$curimg. '" width="200px" height="200px"><br>';
?>

Zoiets denk ik (ben er zelf ook nog niet zo'n kei in :)
Gewijzigd op 19/11/2012 20:32:50 door D B
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

19/11/2012 20:42:20
Quote Anchor link
ivm foto's is niets mis, want als ik controle op leeg, empty weg laat is alles ok
 
D B

D B

19/11/2012 20:45:41
Quote Anchor link
Toch is die echo regel niet goed :)

Hoe ziet het script er nu uit?
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

19/11/2012 20:51:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$dirname
= "images/".$_POST["code"]."/";
if (empty($_POST["code"])){
echo "Mag niet leeg zijn;
}
else
{
if (is_dir($dirname)) {
$images = scandir($dirname);
$ignore = Array("
.", "..");
foreach($images as $curimg){
if(!in_array($curimg, $ignore)) {
echo "
<img src='$dirname/$curimg' width='200px' height='200px'/><br>\n";
}
}
} else {
    echo '<a href="
index.htm"><h1>De opgegeven map bestaat niet, klik hier om terug te keren </h1></a>';
}
echo '<a href="
index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';
}

?>



Krijg nog steeds een 500 internal server error
 
D B

D B

19/11/2012 21:11:05
Quote Anchor link
Nu mis je op regel 4 een "
 
Milo S

Milo S

19/11/2012 21:49:02
Quote Anchor link
Kijk eens naar de tips die Marco PHP Junky gaf, de belangrijkste is nog wel hoe je een formulier controleert op verzenden.
Voordat je verder gaat met van alles intikken in je computer en er op los programmeren raad ik je aan om dit eens door te lezen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/net-en-overzichtelijk-programmeren/623/quotes/1626/
Daar wordt je het een en ander bijgeleerd over hoe je netjes kunt scripten.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

20/11/2012 09:51:24
Quote Anchor link
OPGELOST
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.