Controlleren of radio button is aangevinkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees

Kees

29/07/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik heb een e-card systeem gemaakt, de basis staat er al. Ik ben hem nu alleen aan het 'perfectioneren'. Zoals controlle scripts inbouwen een admin enz..

Om een e-card te mogern verzenden moeten alle opties de je voorgeschoteld krijgt ingevuld zijn, zoals ontv_naam, ontv_mail, ecard enz.
Maar nu weet ik niet hoe ik moet controlleren of er wel een e-card is verzonden. Ik haal alle e-cards uit de database, en ze worden 1 voor 1 afgedrukt middels een while loop. Bij iedere afbeelding staat ook een radio button die er zo uitziet:
<INPUT TYPE="Radio" NAME="afbeelding" VALUE="$id">

Maar nu wou ik controlleren of 1 radio button wel was aangevinkt. Maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen.

Ik heb het al zo geprobeerd:

if (isset($_POST['afbeelding']))
{
}
else
{
}

Maar dit gaat niet werken. Eigenlijk ook wel logisch omdat $ afbeelding is gevuld met $id.

Iemand enig idee hoe ik toch kan controlleren?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:41:52
 
PHP erik

PHP erik

29/07/2004 16:53:00
Quote Anchor link
Je kan een array() maken van de radio buttons, zo:

<INPUT TYPE="Radio" NAME="afbeelding[]" VALUE="$id">
 
Kees

Kees

29/07/2004 17:29:00
Quote Anchor link
en dan? :S
 
PHP erik

PHP erik

29/07/2004 18:47:00
Quote Anchor link
if (!empty($_POST['afbeelding']))
 
Kees

Kees

30/07/2004 20:24:00
Quote Anchor link
isset komt toch op hetzelfde neer als !empty
 
Bram Z

Bram Z

30/07/2004 20:42:00
Quote Anchor link
isset is jist het onmgekeerde dan empty maar ik vind dat dom dat je functie s gebruikt omdat if dat al ingebouwd heeft dus het kan ook oz:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['afbeelding']==""){
//leeg
}
else{
//aangevinkt
}
?>
 
Kees

Kees

30/07/2004 21:03:00
Quote Anchor link
Jah maar $afbeelding is al gevuld met $id!!!
Dus dit gaat niet op!

en volgens mij is !empty() hetzelfde dan isset() (lees: kijk naar uitroepteken).
 
PHP erik

PHP erik

31/07/2004 00:36:00
Quote Anchor link
!empty() is absoluut niet hetzelfde als isset()

als je een input veld hebt, en er wordt gesubmit, dan is dat ding geset, al heeft ie geen value. empty() kijkt ernaar of het vakje niet leeg is en of het vakje niet '0' is.

jij moet gewoon dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if ($_POST['afbeelding'] == "de_value")
{

//geset
}
else
{
// niet geset
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.