Cookie aanmaak fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
ScrapZz nl

ScrapZz nl

18/12/2010 19:24:53
Quote Anchor link
Hey,

Ben bezig met een inlogsysteem te maken maar hij wilt geen cookies aanmaken
er moet in de map cod ingelogd wie kan me helpen want hij geef telkens aan:
"Cookies konnen niet aan gemaakt worden
Controleer of je browser cookies acepteert!
"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
//Staan nog dingen voor de controle enz!
$Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM Leden WHERE Gebruikersnaam = '".$_POST["log"]."'"));
        setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl/");
        if(!$_COOKIE["codlid"]){
            $Warn = "Cookies konnen niet aan gemaakt worden<br/>Controleer of je browser cookies acepteert!";
        }
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:48:01
 

18/12/2010 19:28:36
Quote Anchor link
- Mysql_fetch_object is onzin, gebruik mysql_fetch_assoc.
- Foutafhandeling ontbreekt.
- Selecteer wat je wilt hebbe, gebruik niet *.
- SQL injections mogelijk, gebruik mysql_real_escape_string.
- Let op dat er geen html of andere output boven de setcookie is geweest.
- Zie php.net: setcookie.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/12/2010 19:28:58
Quote Anchor link
Citeren php.net:

Once the cookies have been set, they can be accessed on the next page load with the $_COOKIE

"next page load" ?


Edit: fik, istie me weer voor :)
Edit2: spellingssuggestie deze keer, voor de foutmelding: het is "aangemaakt", niet "aan gemaakt".
Gewijzigd op 18/12/2010 19:31:03 door Bas Cost Budde
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

18/12/2010 19:47:52
Quote Anchor link
Zal ff de hele gedeelte geven want wat jullie zeggen heb ik al geprobeert! (Over die sql injection die had ik er even uit gehaald dacht dat het daar miss aan lag!)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
//Login
if($_POST["log"] && $_POST["pwd"]) {
    $Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM Leden WHERE Gebruikersnaam = '".$_POST["log"]."'"));
    if(!$Lid) {
        $Warn = "De Gebruikersnaam \"".$_POST["log"]."\" bestaat niet";
        $Login = false;
    }
    elseif($Lid->Wachtwoord != md5($_POST["pwd"])){
        $Warn = "wachtwoord is onjuist!";
        $Login = false;
    }
    elseif($Lid->Status == Verbannen) {
        $Warn = "Je bent verbannen!";
        $Login = false;
    }
    else {
        mysql_query("UPDATE Leden SET IP = '$REMOTE_ADDR' WHERE Gebruikersnaam = '".$_POST["log"]."'");
        setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl/");
        if(!$_COOKIE["codlid"]){
            $Warn = "Cookies konnen niet aan gemaakt worden<br/>Controleer of je browser cookies acepteert!";
        }
    }
}
// Gegevens ophalen
$login = false; $InlogLid = "";
$_COOKIE["codlid"] = intval($_COOKIE["codlid"]);

if($_COOKIE["codlid"]) {
    if($Lid = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM Leden WHERE ID = '".mysql_real_escape_string($_COOKIE["codlid"])."'"))) {
        mysql_query("UPDATE Leden SET Inlogdatum = '$UnixTijd' WHERE ID = '$Lid->ID'");
        $Inloglid = $Lid;
        $login = true;
    }
}


En op de login pagina controleert hij of $Login bestaat!
Gewijzigd op 18/12/2010 19:49:19 door ScrapZz nl
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/12/2010 19:50:24
Quote Anchor link
Dan spel ik het even voor je:
Jij roept setcookie() aan. Het handboek zegt: je kunt aan de functiewaarde zien of het gelukt is. Pas op de volgende pagina kun je het cookie vinden in $_COOKIE.
Jij kijkt meteen in $_COOKIE. Koektrommel leeg.
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

18/12/2010 19:53:03
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 18/12/2010 19:50:24:
Dan spel ik het even voor je:
Jij roept setcookie() aan. Het handboek zegt: je kunt aan de functiewaarde zien of het gelukt is. Pas op de volgende pagina kun je het cookie vinden in $_COOKIE.
Jij kijkt meteen in $_COOKIE. Koektrommel leeg.


Ja maar dit staat in de config die op elke pagina geladen word dus
als ik naar een andere pagina ga zal hij het ook moeten doen(?),
als ik ook tussen me cookies van me browser kijk staat hij er ook niet tussen
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/12/2010 19:55:26
Quote Anchor link
"ja maar"? Wat houdt je tegen om te kijken naar wat ik zeg? Regel 18-19.
 

18/12/2010 19:58:29
Quote Anchor link
Waarom heb je niet mijn punten doorgevoerd?
Verder hoor je in een config alleen cofiguratie te doen...
Gewijzigd op 18/12/2010 19:59:09 door
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2010 20:00:21
Quote Anchor link
Niet
setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl/");
Maar
setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl");
Dus zonder / aan het eind bij de vijfde parameter.

Zoals reeds gemeld: Een cookie werkt pas NA een refresh van de pagina en NOOIT direct na het setten.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/12/2010 20:01:12
Quote Anchor link
offtopic: op Usenet, waar ik vroeger actief was, kon je over het algemeen heel makkelijk een charter, een handvest, etiquette-document vinden. Ik zie het niet op phphulp, iets voor in het bottom-menu (en eigenlijk groot, op de homepage)?
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

18/12/2010 20:14:32
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/12/2010 20:00:21:
Niet
setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl/");
Maar
setcookie("codlid", $Lid->ID,$UnixTijd+9999,"/cod",".darknessdesign.nl");
Dus zonder / aan het eind bij de vijfde parameter.

Zoals reeds gemeld: Een cookie werkt pas NA een refresh van de pagina en NOOIT direct na het setten.


Dank je dat was hem!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.