Cookie login vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Ki ma

ki ma

02/01/2013 22:49:29
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik had even een vraagje..

Ik ben momenteel bezig met cookies tbv login.
Maar nu zit ik te denken op wat voor manier ik dit moet doen.

Want om maar een voorbeeld te nemen, Facebook:
Of ik nu inlog via mijn telefoon of via mijn computer. Hij kan mij op beide apparaten herkennen.

Is dit misschien doordat er een aparte code in de cookie staat?
Voorbeeld:
SQL:
email - wachtwoord - cookie_code

Iemand logt in met zijn wachtwoord.
In de cookie zet ik dan de ge-encrype cookie_code.

Wanneer ik dan de volgende dag terug kom kan het script mij herkennen aan de cookie_code en mij dus direct laten inloggen.

Werkt dit zo of moet ik het heel anders zien, het lijkt mij niet de veiligste manier..
Ik hoor graag jullie mening.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:53:24
 
Php knipper

php knipper

03/01/2013 00:30:47
Quote Anchor link
je vraagt je dus af hoe een ingelogd blijven cookie werkt?

in een databas een tabel maken
timestamp_laatsteinlog | id_gebruiker | cookie_data | cookie_verval

iedere keer dat de persoon inlogt via de code verwijder je de cookie en zet je die er opnieuw in (om zo iedere keer 30 dagen of zo na laatste login te laten vervallen.

je vraagt het id van de gebruiker waar de cookie_data gelijk is aan die van de cookie en je kijkt ook even of de echte cookie nog niet vervallen is met cookie_verval (hackers) (let ook op brute force hack is zo mogelijk dus werk daar een systeem achter.)

je kan enkel een cookie zetten helemaal bovenaan je pagina (nog geen output)
Gewijzigd op 03/01/2013 00:32:08 door php knipper
 
Ki ma

ki ma

03/01/2013 00:52:30
Quote Anchor link
Ah ok.
Er staat dus wel een soort van wachtwoord / id op de user zijn computer om hem te identificeren.

Maar als iemand anders de cookie zou stelen dan zou hij ook "inloggen" op je website zonder een wachtwoord in te voeren..
 
No One

No One

03/01/2013 09:15:28
Quote Anchor link
vandaar dat je even moet kijken naar browserfingerprinting...bijv ip in combinatie met wat browser informatie ;)
 
Ki ma

ki ma

03/01/2013 13:07:08
Quote Anchor link
Okj, maar dan zit je weer met te probleem dat je maar op 1 apparaat tegelijk ingelogd kan zijn..
 
No One

No One

03/01/2013 13:13:29
Quote Anchor link
nee hoor...alleen dat dat zelfde koekje niet gebruikt kan worden ergens anders...voor iedere sessie wordt een koekje aangemaakt...je kan dan prima ingelogt zijn op twee machines...dat is ook de standaardwerking..wil je dat niet, dan pas moet je gaan rommelen met set_session_save_handler om de sessie info in de db te zetten en te verwijderen indien de gebruiker ergens anders inlogt ;)
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2013 13:13:56
Quote Anchor link
Wat ik gebruik is een cookie met daarin een hash en een uniek id. Diezelfde hash en id sla ik op in de database, waarbij dan ook het user_id staat. Als de gebruiker terugkomt naar de site check ik dat cookie tegen de database en komen hash en id overeen, dan log ik de user in. Tegelijk maak ik een nieuw record aan met nieuwe hash en nieuw id, cookie wordt ook opnieuw geplaatst.
Komen ze niet overeen, dan verwijder ik het cookie en is de gebruiker dus niet ingelogd.

Omdat de hash en id niet in de users tabel staan, kan een gebruiker meerdere sessies op die manier open houden over verschillende apparaten.

Edit: in combinatie met dat browserfingerprinting kan je het gevaar van stelen van cookies dan nog verminderen.
Gewijzigd op 03/01/2013 13:15:18 door Erwin H
 
Moose -

Moose -

03/01/2013 13:18:08
Quote Anchor link
Waarom niet werken met sessies?
 
No One

No One

03/01/2013 13:27:05
Quote Anchor link
@Not Moose..omdat je dan niet ingelogt blijft als je je browser sluit?
 
Pascal Wetzels

Pascal Wetzels

12/04/2013 14:14:53
Quote Anchor link
Ik gebruik session bij mijn login, maar heb vaak dat ik soms na enige tijd opnieuw moet inloggen, ondanks ik de browser niet gesloten heb.
wordt een sessie na enige tijd vanzelf verwijderd of alleen naa het sluiten van de browser?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/04/2013 14:27:17
Quote Anchor link
Meestal sluit de session als de browser wordt gesloten. Maar je kan ook de lifetime instellen in php.ini.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.