Cookie waarschuwing review

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 11:07:13
Quote Anchor link
Goedendag PHPhulp,

Ik heb vreselijk zitten zweten, maar heb nu een leuk en klein script gemaakt die een cookie melding geeft. Ik wil graag jullie meningen over het script. het is te vinden op Pastebin

Alvast bedankt
Gewijzigd op 29/12/2012 11:07:40 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:55:38
 
Erwin H

Erwin H

29/12/2012 13:08:14
Quote Anchor link
Heb je het al getest? Ik heb namelijk het idee dat je een 'header already sent' foutmelding krijgt als je op de knop klikt. Als je dat namelijk doet zal het script eerst zien dat er nog geen cookie is en dan dus nogmaals het form laten zien. Vervolgens ziet het script dat er op de knop is geklikt en zal proberen een redirect uit te voeren. Dat kan dan alleen niet meer, omdat er al output verstuurd is.

Verder vind ik je includes enigszins opmerkelijk.

c_c_include.php (het echte cookie bericht)
- include 'c_c_global.php';

c_c_global.php
- include 'c_c_config.php';
- include 'c_c_lang_'. $basic['lang'] .'.php';

c_c_lang_nl.php
- include 'c_c_config.php';

c_c_config wordt dus twee keer geinclude.
Verder, in c_c_config wordt gechecked of c_c_include bestaat, waarom? Volgens mij is dat de hele basis waarin ook de belangrijkste functionaliteit wordt uitgevoerd. Als dat bestand dus niet bestaat wordt c_c_config ook niet geinclude. Die test is dus overbodig.

In c_c_global roep je session_start() aan. Alleen, je gebruikt nergens sessies. Die aanroep is dus overbodig.

Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/12/2012 13:37:27
Quote Anchor link
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?


Dat zie ik, helaas, op veel meer sites. Het is regelmatig 'alles of niets'. :(

In http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/cookie-waarschuwing-maken/87897/1/ staan diverse links waar ik eerder een keuze uit zou maken dan jouw code gebruiken.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 13:48:55
Quote Anchor link
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

@Obelix en Idefix

Er staat: Als je door gaat accepteer je dat er cookies worden gebruikt. De site kan absoluut niet draaien zonder cookies. Ik heb een sessie, is dus een cookie. Die begint meteen al. Dan zullen ze de site dus moeten afsluiten als ze die niet accepteren.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/12/2012 14:19:26
Quote Anchor link
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ik heb namelijk het idee dat je een 'header already sent' foutmelding krijgt


Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

Die foutmelding bestaat wel degelijk. Zoek maar eens met Google
Denk dat je bedoelt dat jij de foutmelding, met deze code, niet krijgt. ;-)

Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Obelix en Idefix

Er staat: Als je door gaat accepteer je dat er cookies worden gebruikt. De site kan absoluut niet draaien zonder cookies. Ik heb een sessie, is dus een cookie. Die begint meteen al. Dan zullen ze de site dus moeten afsluiten als ze die niet accepteren.


Heb het idee dat je niet begrijpt wat ik (en ook Erwin) bedoel.
Erwin H op 29/12/2012 13:08:14:
Ook belangrijk wat mij betreft, je geeft de gebruiker de keuze om de cookie te accepteren.... dat is dus geen keuze. Wat als hij het niet wil?

Mensen hebben de keuze uit jouw site niet bezoeken of als ze willen bezoeken moeten ze cookies accepteren. Vind dat niet erg vriendelijk.
 
- Raoul -

- Raoul -

29/12/2012 14:25:39
Quote Anchor link
Schrijf eens wat nettere code, Koen.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/12/2012 15:25:40
Quote Anchor link
@Raoul, ik doe het altijd een beetje snel

@Obelix en Idefix, dat bedoel ik indd. Had het verkeerd geformuleerd.

Maar als jullie een cijfer moesten geven, schaal. 1-10. Wat zal het dan zijn?
 
Wouter J

Wouter J

29/12/2012 16:25:21
Quote Anchor link
Quote:
@Raoul, ik doe het altijd een beetje snel

Dan moet je het maar wat langzamer doen, dit is niet te lezen en daardoor maak je het aanpassen en later onderhoud van dit script moeilijker, waardoor je dat beetje tijd die je nu gewonnen hebt nooit meer terug gaat krijgen.

Quote:
Maar als jullie een cijfer moesten geven, schaal. 1-10. Wat zal het dan zijn?

Qua code: 3 - De logica zit niet goed en de netheid is ver te zoeken
Qua bericht: 1 - Hoe wil je dit bericht gaan weergeven? Je kan hem niet op je pagina zetten, want dan heb je al meteen cookies gebruikt. Dus je moet hem op een splash pagina zetten, gevolg dat mensen al wegstappen omdat ze een splash pagina krijgen en als 2e dat je de header location moet veranderen.
Vervolgens kunnen de gebruikers niks anders dan niet naar de site gaan als ze geen cookies willen, je gaat daardoor een groot deel van je bezoekers missen.
 
Erwin H

Erwin H

29/12/2012 16:43:22
Quote Anchor link
Koen Hollander op 29/12/2012 13:48:55:
@Erwin

Nee hoor die foutmelding bestaat niet.

Of is dat omdat je error reporting uit hebt staan?
Laat ik het anders uitleggen. Ik heb het zelf niet getest overigens, want geen zin om het te downloaden in te installeren. Mocht iemand dat wel hebben gedaan en de volgende analyse kunnen weerleggen, prima.

Dit is je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (!isset($_COOKIE['cookie_control_view'])) {
  echo $lang['full_message'];
  echo "<form method='post'>
        <input type='submit' value='"
. $lang['dismiss'] ."'>
        </form><hr>"
;
}


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  setcookie('cookie_control_view', 'false');
  Header ('Location: index.php');
}

?>

Eerste aanroep:
Het cookie bestaat niet, het form wordt dus getoond.
Er is geen POST actie, het cookie wordt dus niet geplaatst.
Als gebruiker klik ik op de button, het form wordt dan naar zichzelf gepost.

Tweede aanroep:
Het cookie bestaat nog steeds niet, het form wordt dus getoond. Als gebruiker denk ik nu 'Hmm, wat gaat er mis".
Nu is er echter wel een POST actie geweest, je script wil dus een cookie plaatsen en wil een redirect uitvoeren.
Voor zowel het plaatsen van het cookie, als voor de redirect moeten er headers verstuurd worden en dat kan niet, want er is al output verstuurd.

Nogmaals, niet getest, maar volgens mij zou bovenstaande gebeuren. Ik vraag me dus echt af of jij het wel hebt getest en wat er gebeurt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

30/12/2012 13:25:37
Quote Anchor link
Bij mij werkt hij gewoon uitstekend, na 1 klik op de knop gaat dat balkje meteen weg en komt hij ok niet meer terug. Ik zie ook geen foutmeldingen in het script.
 
- Raoul -

- Raoul -

30/12/2012 14:03:27
Quote Anchor link
Koen, tijd om je code te herschrijven naar een een iets logischere en nettere code?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

31/12/2012 07:45:04
Quote Anchor link
Bedankt voor al jullie eerlijke reacties. Ik zal ze bekijken, gaan inspringen en hem zo net mogelijk maken. Nogmaal bedankt
 
Dylan PHP

Dylan PHP

31/12/2012 14:59:13
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik lap die hele coockie wetgeving aan mijn laars :-) Er is geen haan die hiernaar kraait, en voor gebruikers is het alleen maar storend.
 
Moose -

Moose -

31/12/2012 15:00:09
Quote Anchor link
Dylan PHP op 31/12/2012 14:59:13:
Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik lap die hele coockie wetgeving aan mijn laars :-) Er is geen haan die hiernaar kraait, en voor gebruikers is het alleen maar storend.


Cool, ga nu maar mijn auto wassen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.