Cookie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »
Swaenie -

swaenie -

14/02/2011 11:44:14
Quote Anchor link
Als ik de volgende code gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
setcookie('hulp','ok',time()+3600);

if (isset($_COOKIE['hulp'])){
    echo 'ja';
}

else {
    echo 'nee';
}

?>

krijg ik eerst als antwoord 'nee' en pas na 'verversen' als antwoord 'ja'.
Als ik daarna setcookie wijzig in 'setcookie('hulp','',time()-3600);' dan krijg ik na verversen eerst als antwoord 'ja' en na nogmaals verversen pas 'nee'.

Wil iemand mij dat uitleggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:48:51
 
- SanThe -

- SanThe -

14/02/2011 11:59:25
Quote Anchor link
Zo werkt een cookie. Zie php.net voor info.
http://nl3.php.net/manual/en/function.setcookie.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/02/2011 12:05:24
Quote Anchor link
Cookies zijn bedoeld om data tijdelijk op te slaan in een klein bestandje dat zich bevindt op de pc van de gebruiker.

Bij het surfen naar jouw site stuurt de gebruiker de inhoud van die file mee naar de server, waar jouw php code wordt gedraaid.
Dat wordt meegegeven in de variabele $_COOKIE['hulp']

Als jij ondertussen, bij het afhandelen van de php code iets verandert aan de cookies, wordt die verandering wel uitgevoerd (de cookie file zal wel worden aangepast), maar die waarde wordt niet meer opnieuw opgestuurd, tijdens het afhandelen van de php code.

$_COOKIE['hulp'] heeft dus de waarde die ze had op het moment van het request. Pas na het verversen krijg je de nieuwe waarde in $_COOKIE['hulp'].
 
Swaenie -

swaenie -

15/02/2011 10:29:25
Quote Anchor link
Ik begrijp de uitleg.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if (<voorwaarde>){
    echo '<a href="?&hulp">AAN</a>';
}

else{
    echo '<a href="?">UIT</a>';
}

?>

Afhankelijk van de voorwaarde wordt de link bepaald. Door het klikken op betreffende link wordt een menu-onderdeel gewijzigd. En dat is geen probleem.
Als de bezoeker later op de site komt wil ik echter dat ie de laatste instelling krijgt voorgeschoteld. Dus stond de link op AAN, dan is bij het nieuwe bezoek ook AAN...

Het lijkt zo simpel, maar toch blijf ik in een kringetje draaien...
Wil iemand me verder helpen?
Gewijzigd op 15/02/2011 10:30:24 door swaenie -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/02/2011 10:51:12
Quote Anchor link
Na setcookie() ververs je zelf de pagina, met header('location: ...')
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 11:31:50
Quote Anchor link
Moet het perse met een cookie? Ik zou het met een session doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

    # Session starten.
    
        session_start();
        

    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Hulp Menu | Begin stand instellen.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    

    # Kijken of $_SESSION['hulp'] al bestaat JA of NEE.

    
        if(!isset($_SESSION['hulp'])){
            
        /*---- INFO: Nee, $_SESSION['hulp'] bestaat nog niet. Deze gaan we nu aanmaken. ----*/
        
            $_SESSION['hulp'] = true; // TRUE = Hulp menu AAN, FALSE = Hulp menu UIT.
        
        }


    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Hulp Menu | Hulp menu AAN of UIT zetten.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    
        
    # Als eerste gaan we controleren of er een aanvraag is.

    
        if(isset($_GET['hulp'])){

        /*---- INFO: Ja, er is een aanvraag. ----*/
        
        # Dan gaan we nu kijken of de bezoeker het hulp menu AAN of UIT wil zetten.


            if($_GET['hulp'] == 'AAN'){

            /*---- INFO: Er is een aanvraag om het hulp menu AAN te zetten. ----*/

            # $_SESSION['hulp'] op TRUE zetten zodat het hulp menu wordt weergeven.

            
                $_SESSION['hulp'] = true;
                
            }

            elseif($_GET['hulp'] == 'UIT'){

            /*---- INFO: Er is een aanvraag om het hulp menu UIT te zetten. ----*/

            # $_SESSION['hulp'] op FALSE zetten zodat het hulp menu niet meer wordt weergeven.


                $_SESSION['hulp'] = false;

            }        
        }

    
    
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?php

    if($_SESSION['hulp']){
        
        echo '<a href="?hulp=UIT">UIT</a>';
    }

    else{
        
        echo '<a href="?hulp=AAN">AAN</a>';
    }

    
?>

</body>
</html>


PS. Het gebruik van short tags "<?" is niet aan te raden. Dit wordt niet altijd ondersteund.
Gewijzigd op 15/02/2011 11:55:40 door - Mark -
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

15/02/2011 11:34:42
Quote Anchor link
@mark

offtopic: Zoals jij comentaar neer zet is echt fijn.
Ik ga het van je overnemen om het zo te schrijven.
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 12:02:16
Quote Anchor link
:p Persoonlijk ben ik het met je eens maar niet iedereen zal die mening delen. Ik spring best grof in zullen we maar zeggen en daardoor wordt zelf een klein script best lang.
 
Swaenie -

swaenie -

15/02/2011 22:03:54
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle reacties.

@chris
Met header('location: ...')kom ik in een loop...

@mark
Ik heb je script even geprobeerd, maar na herstarten van de browser kom ik weer in standaard opstartstand.
Ik ga het morgen even bestuderen.
Nogmaals bedankt voor je uitgebreide reactie.
 
- Mark -

- Mark -

15/02/2011 22:56:48
Quote Anchor link
Dat is ook niet zo vreemd. Je zult moeten gaan werken met gebruikers accounts of iets in die richting dan. Cookies en sessions zijn er alleen maar voor tijdelijke opslag zullen we maar zeggen. Cookies zijn ook nog eens afhankelijk van je browser instellingen. De jouwe staat ingesteld dat ze worden bewaard na het afsluiten van de browser. De mijne gooit ze weg. Dus jouw cookie script zou hetzelfde werken als mijn session script als ik jouw website bezoek.
Gewijzigd op 15/02/2011 22:57:28 door - Mark -
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 04:41:42
Quote Anchor link
Het schakelen tussen AAN/UIT had ik al voor elkaar met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo (isset($_GET['h'])?'<a href="?pag='.$pagina.'">UIT</a>':'<a href="?pag='.$pagina.'&h">AAN</a>') ?>


Mij gaat het dus alleen om het onthouden. En ik weet dat in dat geval cookies moeten zijn ingeschakeld. Ik wil voor dit doel echter geen inlogprocedure opstarten.

Toch bedankt.
 

16/02/2011 09:12:45
Quote Anchor link
En wat is het probleem nu?
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 10:50:05
Quote Anchor link
De gebruiker kan schakelen met AAN/UIT, waarbij de eerste keer de link AAN wordt getoond.
Als de gebruiker 'het gebruik van cookies' heeft ingeschakeld, wordt zijn laatste keuze ook nog onthouden. Dat krijg ik echter niet voor elkaar. Er wordt altijd opgestart alsof er geen cookie is.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

16/02/2011 11:08:21
Quote Anchor link
En welke code gebruik je nu precies bij het aanmaken van de cookie en het uitlezen van de cookie?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/02/2011 11:22:00
Quote Anchor link
Wat denk je hier van?
Kan je hier mee voort?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

// controleren of de cookie moet veranderd worden
if (!empty($_GET['cookie'])) {
  // zien of $_GET['hulp'] 0/false/null is of true/1/..
  if (!empty($_GET['hulp'])) {
    setcookie('hulp', 1, time()+3600);
  }

  else {
    setcookie('hulp', 0, time()+3600);
  }

  // redirecten naar de file waar je bent
  header('location: ?');
}


// cookies controleren
if (!empty($_COOKIE['hulp'])) {
  // er is hulp gevraagd
  $hulp = '
  <p>Dit is het hulp hoekje ...</p>
  <a href="?cookie=1&hulp=0">hulp uit</a>
  '
;
}

else {
  $hulp = ' <a href="?cookie=1&hulp=1">hulp aan zetten</a>';
}


echo html(
  '<h3>Mijn titel</h3>
  <div class="hulp">'
. $hulp .'</div>
  <p> bla bla</p>
  '

);
function
html($body) {
  return '<html>
  <head>
    <style>
      .hulp {
        width: 200px;
        float: right;
        border: 1px solid #999999;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
'
. $body .'
  </body>
</html>'
;
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2011 11:38:49 door Kris Peeters
 
Swaenie -

swaenie -

16/02/2011 22:08:19
Quote Anchor link
Het is toch lastiger dat het lijkt.

@Elwin
De setcookie staat vermeld bij het openen dan dit draadje. Eigenlijk lijkt me de waarde van de cookie niet eens belangrijk. Ik wil alleen weten of ie al dan niet bestaat.

@Kris
Bedankt voor de uitgebreide code. Als cookies zijn ingeschakeld, dan schakelt ie goed tussen aan en uit. Ook onthoud ie de laatste keuze.
Als cookies echter zijn uitgeschakeld, dan is schakelen niet mogelijk..
Ik ga je code morgen eens verder bestuderen.

Nogmaals bedankt voor al jullie moeite.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.