Cookie's controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:16:10
Quote Anchor link
Hallo,

ik weet dus hoe je een cookie kan instellen, maar niet controleren of ie bestaat.
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if (isset($_COOKIE["test"])){
echo "De cookie bestaat.";
}
else{
echo "De cookie bestaat NIET";
}


?>


Maar hij geeft gewoon "De cookie bestaat NIET"

Iemand een idee???
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:03:59
 

09/08/2010 13:17:21
Quote Anchor link
Staat allemaal op php.net uitgelegd:
setcookie
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:18:48
Quote Anchor link
Thx ik zal s kijken

EDIT
Nou op PHP.net staat hetzelfde wat ik doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (isset($_COOKIE['cookie'])) {

}
Gewijzigd op 09/08/2010 13:19:48 door - Raoul -
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:19:06
Quote Anchor link
Ok, hoe heb je je cookies geset? en trouwens, dit vond ik op php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$value
= 'something from somewhere';

setcookie("TestCookie", $value);
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600);  /* expire in 1 hour */
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600, "/~rasmus/", ".example.com", 1);
?>


en dan uitlezen met:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Print an individual cookie
echo $_COOKIE["TestCookie"];
echo $HTTP_COOKIE_VARS["TestCookie"];

// Another way to debug/test is to view all cookies
print_r($_COOKIE);
?>


Nogmaals, niet mijn dingen, van php.net.

Cornel
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:20:59
Quote Anchor link
Cornel ik heb de cookies gezet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setcookie("test", "stopMetPosten", time()+10);
 

09/08/2010 13:23:11
Quote Anchor link
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:24:57
Quote Anchor link
Jaja, weet ik. Maar ik haalde het gewoon uit de code-blocks van php.net. Sorry hoor!
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:25:50
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


Ja, w8 hier is mijn hele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if (isset($_COOKIE["stopMetPosten"])){

echo "Om spam te voorkomen moet je 10 seconden wachten voor je een nieuw bericht kan plaatsen.";

}
else{

// bericht POSTEN
// en COOKIE instellen


setcookie("stopMetPosten", "stopMetPosten", time()+10);

}


?>
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:27:02
Quote Anchor link
Dus moet je binnen 10 sec weer uitlezen om te kunnen zien. Dus...
 

09/08/2010 13:27:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Niek s

niek s

09/08/2010 13:28:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:29:08
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?




Ja hoor!!
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:29:52
Quote Anchor link
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.
 

09/08/2010 13:31:39
Quote Anchor link
Nouw eens zien je opent die pagina, dus dan wordt het koekje gezet bij de browser, de rest van de pagina moet laden (in het totaal zegmaar 2 seconde) dan moet jij nog eens de pagina verversen (dus laten we zeggen das 4 seconde (destroy + construct)) en dan nog opnieuw de pagina laden (2 sec) en dan nog een tijdverschil van 2 sec dus dat is dan 12 sec.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:32:07
Quote Anchor link
Cornel van der Heiden op 09/08/2010 13:29:52:
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.


Ik snap jullie niet echt =S...
Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten

Als een spammer twee topics tegelijk open heeft, kan ie nog steeds spammen
Moet de tijdslimiet dan langer?
Gewijzigd op 09/08/2010 13:33:41 door - Raoul -
 

09/08/2010 13:35:11
Quote Anchor link
Dan is sowieso een session handiger.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:35:54
Quote Anchor link
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?
 

09/08/2010 13:38:50
Quote Anchor link
Of een verschil in de database.
Maar sowieso als je met forums o.i.d. bezig bent, dan is het handiger om sessions te gebruiken.
 
Johan Dam

Johan Dam

09/08/2010 13:52:59
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:35:54:
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?


Je kan niet zeggen dat een sessie variabele maar 10 seconden mag bestaan, nee.

Maar je kan wel controleren of er 10 seconden voorbij zijn gegaan,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$_SESSION
['tijd'] = time() + 10;
if($_SESSION['tijd'] < time()){
    echo "Tijd is nog niet om!";
}
else {
    echo "Tijd is voorbij!";
}

?>

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/08/2010 14:17:14
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:32:07:

Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten


Dus als ik in mijn browser cookies accepteren uit zet kan ik eeuwig spammen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.