Cookie's controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:16:10
Quote Anchor link
Hallo,

ik weet dus hoe je een cookie kan instellen, maar niet controleren of ie bestaat.
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if (isset($_COOKIE["test"])){
echo "De cookie bestaat.";
}
else{
echo "De cookie bestaat NIET";
}


?>


Maar hij geeft gewoon "De cookie bestaat NIET"

Iemand een idee???
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:37:00
 

09/08/2010 13:17:21
Quote Anchor link
Staat allemaal op php.net uitgelegd:
setcookie
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:18:48
Quote Anchor link
Thx ik zal s kijken

EDIT
Nou op PHP.net staat hetzelfde wat ik doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (isset($_COOKIE['cookie'])) {

}
Gewijzigd op 09/08/2010 13:19:48 door - Raoul -
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:19:06
Quote Anchor link
Ok, hoe heb je je cookies geset? en trouwens, dit vond ik op php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$value
= 'something from somewhere';

setcookie("TestCookie", $value);
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600);  /* expire in 1 hour */
setcookie("TestCookie", $value, time()+3600, "/~rasmus/", ".example.com", 1);
?>


en dan uitlezen met:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Print an individual cookie
echo $_COOKIE["TestCookie"];
echo $HTTP_COOKIE_VARS["TestCookie"];

// Another way to debug/test is to view all cookies
print_r($_COOKIE);
?>


Nogmaals, niet mijn dingen, van php.net.

Cornel
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:20:59
Quote Anchor link
Cornel ik heb de cookies gezet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setcookie("test", "stopMetPosten", time()+10);
 

09/08/2010 13:23:11
Quote Anchor link
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:24:57
Quote Anchor link
Jaja, weet ik. Maar ik haalde het gewoon uit de code-blocks van php.net. Sorry hoor!
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:25:50
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
Heb je heel die php.net pagina aandachtig gelezen?
$HTTP_COOKIE_VARS is oud.
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


Ja, w8 hier is mijn hele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if (isset($_COOKIE["stopMetPosten"])){

echo "Om spam te voorkomen moet je 10 seconden wachten voor je een nieuw bericht kan plaatsen.";

}
else{

// bericht POSTEN
// en COOKIE instellen


setcookie("stopMetPosten", "stopMetPosten", time()+10);

}


?>
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:27:02
Quote Anchor link
Dus moet je binnen 10 sec weer uitlezen om te kunnen zien. Dus...
 

09/08/2010 13:27:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?
 
Niek s

niek s

09/08/2010 13:28:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?


 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:29:08
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/08/2010 13:27:05:
Karl Karl op 09/08/2010 13:23:11:
En je koekjes mogen dus maar 10 seconde bestaan?




Ja hoor!!
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

09/08/2010 13:29:52
Quote Anchor link
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.
 

09/08/2010 13:31:39
Quote Anchor link
Nouw eens zien je opent die pagina, dus dan wordt het koekje gezet bij de browser, de rest van de pagina moet laden (in het totaal zegmaar 2 seconde) dan moet jij nog eens de pagina verversen (dus laten we zeggen das 4 seconde (destroy + construct)) en dan nog opnieuw de pagina laden (2 sec) en dan nog een tijdverschil van 2 sec dus dat is dan 12 sec.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:32:07
Quote Anchor link
Cornel van der Heiden op 09/08/2010 13:29:52:
Wat bedoel je met ja hoor. Het is toch logisch dat je dan binnen 10 seconden weer moet uitlezen? Anders is je koekje dood.


Ik snap jullie niet echt =S...
Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten

Als een spammer twee topics tegelijk open heeft, kan ie nog steeds spammen
Moet de tijdslimiet dan langer?
Gewijzigd op 09/08/2010 13:33:41 door - Raoul -
 

09/08/2010 13:35:11
Quote Anchor link
Dan is sowieso een session handiger.
 
- Raoul -

- Raoul -

09/08/2010 13:35:54
Quote Anchor link
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?
 

09/08/2010 13:38:50
Quote Anchor link
Of een verschil in de database.
Maar sowieso als je met forums o.i.d. bezig bent, dan is het handiger om sessions te gebruiken.
 
Johan Dam

Johan Dam

09/08/2010 13:52:59
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:35:54:
En een session kan je dan toch geen seconden meegeven tot ie verwijderd moet worden?


Je kan niet zeggen dat een sessie variabele maar 10 seconden mag bestaan, nee.

Maar je kan wel controleren of er 10 seconden voorbij zijn gegaan,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$_SESSION
['tijd'] = time() + 10;
if($_SESSION['tijd'] < time()){
    echo "Tijd is nog niet om!";
}
else {
    echo "Tijd is voorbij!";
}

?>

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/08/2010 14:17:14
Quote Anchor link
Raoul Blabla op 09/08/2010 13:32:07:

Als het koekje nog bestaat = niks posten
Als het koekje NIET bestaat = wel iets posten


Dus als ik in mijn browser cookies accepteren uit zet kan ik eeuwig spammen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.