Cookies werken niet echt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

29/01/2012 13:30:37
Quote Anchor link
Beste,
ik wil als iemand post een cookie zetten.
Ik doe dit dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setcookie("bezocht", "Je hebt al iets gepost vandaag.", "/");


Dit wordt geplaats nadat er iets gepost wordt. Hij wordt dan ook onmiddelijk doorgestuurd via een 'location'.
Die cookie wordt geplaats op de pagina: http://www.site.nl/berichtenbalk/index.php

Om de cookie uit te lezen heb ik een statement gemaakt in me index.php (http://www.site.nl/index.php)

Alsvolgt de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(isset($_COOKIE['bezocht'])) {
   echo 'U heb vandaag al een bericht gepost. U wordt doorgestuurd:';
   header ('location:http://www.site.nl/testpagina1.php');
  
}

else
{
  header ('location:http://www.site.nl/berichtenbalk/index.php');
}

?>


Ik weet niet echt wat er fout aan is maar als ik het een paar keer probeer dan geraak ik toch iedere keer bij de berichtenbalk.
Ik krijg geen errors of iets dergelijks.

Dem
Gewijzigd op 29/01/2012 13:58:07 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:43:30
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/01/2012 13:54:11
Quote Anchor link
Afgaande op je (voorbeeld)code werk je met 2 verschillende sites:
site.nl en smak.tk.

Na header wordt doorgaans exit; geadviseerd.
 
 - Diov  -

- Diov -

29/01/2012 13:59:36
Quote Anchor link
Wil je even me site naam verwijderen uit je reactie a.u.b.?
Heb het al aangepast .

Toevoeging op 29/01/2012 14:01:50:

Ik heb nu momenteel exit erna geplaats maar dit wil nog altijd niet werken.

Toevoeging op 29/01/2012 14:14:20:

ik kijk ook ff naar sessies.

Toevoeging op 29/01/2012 14:18:12:

Ik heb het met sessies opgelost.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['bezocht']))
{

  echo "bezocht bestaat.<br>";
}

else
{
  echo "var1 bestaat niet!<br>";
}


?>


En om een sessie te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['bezocht'] = "U hebt de site al bezocht.";
 
Mathias B

Mathias B

29/01/2012 14:50:48
Quote Anchor link
Als men de browser sluit verdwiijnt de sessie, dus kan men weer posten.
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

29/01/2012 14:58:14
Quote Anchor link
datum wanneer die persoon of ip adres een bericht heeft geplaats en dan een met een checken of er 1 dag verschil zit als ze nog een x willen posten
 
 - Diov  -

- Diov -

29/01/2012 15:21:20
Quote Anchor link
@ Als men de browser sluit verdwiijnt de sessie, dus kan men weer posten.
Dus het is beter me cookies?

@Lendl, dat kan ik wel doen maar de meeste personen hebben geen account.
 
Mathias B

Mathias B

29/01/2012 15:31:30
Quote Anchor link
Eigenlijk is de beste oplossing het ip opslaan in een database, zo kan de gebruiker er niets aan wijzigen. Want cookies kun je in principe ook verwijderen. Maar een database is het wel het meeste werk, dus het is te zien hoeveel moeite je wil doen :p
 
 - Diov  -

- Diov -

29/01/2012 15:34:35
Quote Anchor link
Ik kan dat wel even maken.
Alleen, welke gegevens moeten er in de database opgeslaan worden?

Eerst en vooral een id, een ip, een datum + 1 dag en wat nog? Denk dat dit voldoende is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.