cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Ruben php

ruben php

04/03/2009 16:09:00
Quote Anchor link
kan iemand mij uitleggen hoe ik moet werken met cookies
het staat overal beschreven dat weet ik en zo moeilijk zal het vast niet zijn, maar ik doe toch schijnbaar iets fout.(zie code onderin)

1.hij moet een cookie maken als de gebruiker dat wil van zijn login gegevens
2.hij moet die de volgende keer in het login formulier invullen

maar hoe

//index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>||prive||</title>
</head>
<style type="text/css">
body{
    background-image:url(./bestanden/security.jpg);
    background-position:bottom right;
    background-repeat:no-repeat;
    background-attachment:fixed;
    cursor:default;
}
.header{
    background-image:url(./bestanden/header.gif);
    background-position:top left;
    background-repeat:no-repeat;
    height: 200;
    
}
.form{
    background-color:#FC6;
}
.table{
    background-color:#9CF;
    color:#FFF;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function goTo(url)
{
window.location = url;
}
</script>
<body>
<table width="800" height="400" align="center">
<tr class="header"><td height="160"></td></tr>
<tr>
<td align="center" valign="middle">

<?php
session_start();
include "bestanden/config.php";
if (isset($_POST['gebr'])&& isset($_POST['ww'])) {

    $gebruiker=$_POST['gebr'];
    $ww=$_POST['ww'];
    
    $gebruiker = str_replace('drop','error', $gebruiker);
    $gebruiker = str_replace(';','error', $gebruiker);
    $gebruiker = str_replace('select','error', $gebruiker);
    $gebruiker = str_replace('update','error', $gebruiker);
    $gebruiker = str_replace('insert','error', $gebruiker);
    
    $query="SELECT * FROM User WHERE gebruiker='".$gebruiker."'";
    $result=mysql_query($query);
    $fetch=mysql_fetch_array($result);
    
    if ($fetch['ww'] == $ww) {
    
        header ("<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"2\">");
        $_SESSION['gebruiker'] = $gebruiker ;
        $_SESSION['ww'] = $ww ;
    
            if ($_POST['blijven'] == '1')
            {

                setcookie('gebruiker');
                setcookie('ww');
                $_COOKIE['gebruiker'] = $gebruiker;
                $_COOKIE['ww'] = $ww;
            }

    
    echo "<script type=\"text/javascript\">alert('je bent ingelogd')</script>";

}
else {
    
    echo "<script type=\"text/javascript\">alert('het gaat fout')</script>";}
    
    }

    if (isset($_GET['functie']))
    {

        if ($_GET['functie'] == 'uitloggen')
        {

              echo "<center><br/><br/>";
              session_start();
              session_unset();
              session_destroy();
              echo "<br/>U bent nu uitgelogd<br/>";
        }
}

if (!isset($_SESSION['gebruiker'])){ ?>

    <table class="table">
    <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
    <tr>
    <Td><label>gebruikersnaam</label></Td><td><input type="text" name="gebr" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['gebruiker']; ?>" /></td>
    </tr><tr>
    <Td><label>wachtwoord</label></Td><Td><input type="password" name="ww" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['ww']; ?>" /></Td>
    </tr><tr>
    <Td><label>login onthouden</label></Td><Td><input type="checkbox" name="blijven" value="1" class="form" />
    <input type="submit" value="login" class="form" /></Td>
    </tr>
    </form>
    </table>
    <?php } else {  echo $_COOKIE['gebruiker']; ?>
    <form>
    <input type="button" value="dropload" onclick="goTo('./dropload.php')" class="form" /><br/><br/>
    <input type="button" value="uitloggen" onclick="goTo('?functie=uitloggen')" class="form" />
    </form>
<?php }?>
</td>
</tr>
</table>
<div align="center">&copy; rubentebogt 2008 | alle rechten voorbehouden</div>
</body>
</html>


alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:49:18
 

04/03/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Ik zie dat er veel dingen niet helemaal correct zijn in jou script. Verder zijn inlogscripts de eerste dingen die je leert. Dus denk ik dat het handig is als jij een betere tutorial / handleiding / whatever pakt, namelijk:
PHP Beginnershandleiding
 
Ruben php

ruben php

04/03/2009 17:09:00
Quote Anchor link
in die oh zoo fantastische basis handleiding van je staat helaas niets over cookies.

dus zoals ik al zij kijk aub even naar dit stukje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ($_POST['blijven'] == '1')
            {
                setcookie('gebruiker', $gebruiker);
                setcookie('ww', $ww);
            }

en de login tabel waar de cookie weer tevoorschijn moet komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
    <tr>
    <Td><label>gebruikersnaam</label></Td><td><input type="text" name="gebr" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['gebruiker']; ?>" /></td>
    </tr><tr>
    <Td><label>wachtwoord</label></Td><Td><input type="password" name="ww" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['ww']; ?>" /></Td>
    </tr><tr>
    <Td><label>login onthouden</label></Td><Td><input type="checkbox" name="blijven" value="1" class="form" />
    <input type="submit" value="login" class="form" /></Td>
    </tr>
    </form>


alvast bedankt
 

04/03/2009 17:18:00
Quote Anchor link
ruben schreef op 04.03.2009 17:09:
in die oh zoo fantastische basis handleiding van je staat helaas niets over cookies.

dus zoals ik al zijzei kijk aub even naar dit stukje
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ($_POST['blijven'] == '1')
            {
                setcookie('gebruiker', $gebruiker);
                setcookie('ww', $ww);
            }

en de login tabel waar de cookie weer tevoorschijn moet komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
    <tr>
    <Td><label>gebruikersnaam</label></Td><td><input type="text" name="gebr" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['gebruiker']; ?>" /></td>
    </tr><tr>
    <Td><label>wachtwoord</label></Td><Td><input type="password" name="ww" class="form" size="25" value="<?php echo $_COOKIE['ww']; ?>" /></Td>
    </tr><tr>
    <Td><label>login onthouden</label></Td><Td><input type="checkbox" name="blijven" value="1" class="form" />
    <input type="submit" value="login" class="form" /></Td>
    </tr>
    </form>


alvast bedankt

Dan moet jij die oh zoo fantastische ogen van je misschien eens open doen en dit oh zoo fantastisch simpele stukje eens lezen, want dat heb jij oh zoo fantastisch gemist: pagina negen.
Verder is dit neem ik aan geen aanvraag, dus je zult het toch zelf moeten doen (Want (Ik zal wel weer eens m'n argumenten moeten opgeven) als je dít al niet kan, hoe wil je dan verder gaan met php, want dit stelt eigenlijk niet veel meer voor dan een var echo'en).
 
Ruben php

ruben php

04/03/2009 22:22:00
Quote Anchor link
jij kan je duidelijk niet opstellen voor een vraag dus wat zoek je hier
ik weet niet of je het weet dit is een forum
en btw een var echo dat kan ik, als je überhaupt de boel had gelezen
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/03/2009 22:30:00
Quote Anchor link
@Ruben: we zien er niet veel van terecht komen anders...
 

04/03/2009 22:49:00
Quote Anchor link
ruben schreef op 04.03.2009 22:22:
jJij kan je duidelijk niet opstellen voor een vraag, dus wat zoek je hier.
iIk weet niet of je het weet, maar dit is een forum.
eEn btw een var echo dat kan ik, als je überhaupt de boel had gelezen.

Jawelhoor, ik kan me best opstellen (ik zou zelf voor openstellen kiezen, maar goed, opstellen kan denk ik ook wel) voor een vraag.
Jij steld alleen geen vraag, het is meer een commando. Je leert er meer van als je zelf gewoon lekker een beetje prutst en kijkt wat wel of niet werkt. Ik kan dan wel dat script van jou gaan aanpassen, maar daar ga jij het niet van onthouden.
Jou script klopt niet helemaal, het is handiger als je het op de manier gaat doen die in de handleiding staat die ik je hebt gegeven. Ik kan dan wel van alles zeggen wat er niet klopt, dat is alleen niet zo zinnig, aangezien ik dan zo ongeveer de handleiding naschrijf.
Verder zeg jij dat je de handleiding hebt gelezen, niks gevonden over hoe je cookie's aanmaakt. Ik heb na een paar seconde zoeken (zo simpel is het) een stukje gevonden over hoe je een cookie aanmaakt.
Hieruit blijkt dus weer, vind ik, dat je er geen moeite voor wilt doen. Ik gok ook dat je dit script voor een groot deel ook hebt overgenomen uit een of ander boek (php5 gids toevallig?).
Als ik jou was zou ik niet zo'n hoge toon aanslaan en die handleiding gaan leren.
Verder zijn de volgende dingen ook interessant voor jou:
SQL Beginners handleiding
Foutmeldingen: error, warning, notice
setcookie
session_start
 
J orii

J orii

05/03/2009 06:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

setcookie('cookienaam', 'cookieinhoud', time() + (seconden));

?>

zo maak je een cookie aan die langer geldig blijft, en dan kun je bijv: 3600 * 24 doen, om 24 uur in gelogd te blijven, verder moet je eigenlijk nog even in je script checken wat er gebeurt als er een lege input is, want dan logt hij gewoon in, verder, leuk commentaar weer, zo wordt het echt weer gezellig om iets te vragen...
 
Frank -

Frank -

05/03/2009 08:55:00
Quote Anchor link
Regel 1 t/m 41 staat output en op regel 43 komt dan session_start(). Dat gaat dus niet werken.

Sessies, cookies en headers MOET je versturen vóór dat je met de output begint. Leer jezelf dus aan dat output pas het aller, allerlaatste is dat je aanmaakt, dan heb je nooit dit soort knullige fouten in je code zitten. Nu mag je namelijk weer opnieuw beginnen met je scriptje...

ob blijf je vanaf, dat is voor je vriendin.
 
Ruben php

ruben php

17/03/2009 17:30:00
Quote Anchor link
thanks ik snap um
die moeten natuurlijk net zoals headers altijd aan het begin verzonden worden.

nogmaals bedankt:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.