copyright script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud

ruud

22/05/2008 20:48:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik ben opzoek naar een script dat ervoor zorgt dat tijdens het uploaden van een foto de copyright eronder komt te staan.

Het is de bedoeling dat mensen een foto kunnen uploaden naar de server en dat tijdens het uploaden er onderaan de foto een copyright wordt toegevoegt. Ook moeten de gegevens in een database worden opgeslagen.

Hier een voorbeeldje zoals ik het zou willen hebben:
http://www.geocities.com/yekis/tomb.jpg

In het voorbeeld zit er ook een border omheen, maar dat wil ik niet.

Het formulier wat erbij hoort moet de volgende velden bevatten:
- Naam
- Locatie
- Datum
- Wat zie je
- Camera

En natuurlijk dat het bestand geselecteerd wordt.

De copyright wil ik als het kan net zo hebben als op www.airliners.net (bijv. http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-777-F28/1356670/L/). Dat de 'Naam' in het copyright balkje komt te staan.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen hiermee.
Nog vragen, dan hoor ik het wel!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:21:35
 
Jesper dd

jesper dd

22/05/2008 20:55:00
Quote Anchor link
Kun je hier niet gewoon een script voor maken
met een php formuliertje dat doorlinkt naar de ingevoerde afbeelding??
en dat hij de afbeelding bijv. 20 px. langer maakt en dat daar dan je © komt te staan??
 
Ruud

ruud

22/05/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Ik kan een formulier maken waarin je alles moet invullen en dat die data op een afbeelding komt die gemaakt wordt met imagecreate. Maar ik kom dan niet verder hoe ik een geuploade foto en die afbeelding kan combineren.
 
Jesper dd

jesper dd

22/05/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Dat moet je een
teble in je db maken
bijv. upload
daarin zet je bijv:
*tijd
*ip
*groote afbeelding
enz.
wat je maar wilt. En dan maak je een
$Upload
en dan maak je een blader bestand erbij.
die rechtstreeks bladerd in $upload
dan meot je hem ophalen en opnieuw laden.
En klaar is kees;)
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

22/05/2008 21:23:00
Quote Anchor link
Niet dat ik dit al eens gedaan heb, weet dat het mogelijk is en dus denk ik dat je eigenlijk op php.net/gd eens zou moeten kijken naar de functie imagecopymerge waarbij er gebruikers reactie's zijn waar ik al enkele voorbeelden zag hoe je 2 bronnen samen voegt tot één.
 
Ruud

ruud

22/05/2008 22:05:00
Quote Anchor link
hmm ik ben al een stukje verder. Ik krijg nou text op het copyright balkje.
http://www.aviation-pics.com/test2/image_text/createimage.php

Ik heb ook een upload formulier, die een bestand upload naar de map 'bestanden'.

Hoe combineer ik die 2?

createimage.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<table border="0">
<form action="convert.php" method="post">
<tr><td>Naam:</td><td> <input type="text" name="name" /><br /></td></tr>
<tr><td>Locatie:</td><td> <input type="text" name="locatie" MAXLENGTH="4" /><br /></td></tr></table>
<input type="submit" name="submit" value="Toevoegen" /><br />
</form>


convert.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// Set the content-type
header("Content-type: image/png");

// Variable
$naam = ''.$_POST['name'].'';
$locatie = ''.$_POST['locatie'].'';

// Create the image
$im = imagecreatetruecolor(400, 15);

// Create some colors
$white = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
$grey = imagecolorallocate($im, 128, 128, 128);
$black = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 29, $white);

// The text to draw
$text = '(C) '.$naam.' | '.$locatie.' - Aeroports.nl';
// Replace path by your own font path
$font = 'tahoma.ttf';



// Add the text
imagettftext($im, 9, 0, 5, 11, $black, $font, $text);

// Using imagepng() results in clearer text compared with imagejpeg()
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


upload.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
//kijken of er een bestand is geselecteerd
if(isset($_FILES['bestand'])) {
    //als het bestand groter is dan 102400 bytes(100kb) word hij niet toegelaten
    if($_FILES['bestand']['size'] > 1024000) {
        echo "Het bestand is <b>" . $_FILES['bestand']['size'] . "</b>, het maximale toegstaan is <b>102400</b>";
    }
else {
        //kijken of het bestand wel een gif, png of jpg is
        if($_FILES['bestand']['type'] == "image/gif" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/png"  ||

$_FILES['bestand']['type'] == "image/pjpeg" || $_FILES['bestand']['type'] == "image/jpeg") {
            //kijken of er een nieuwe naam aan het bestand is gegeven
            if(empty($_POST['naam'])) {
                $naam = $_FILES['bestand']['name'];
            }
else {
                //strip de extensie om die achter de nieuwe bestandsnaam te plakken
                $x = strrchr($_FILES['bestand']['name'], ".");
                $naam = $_POST['naam'] . $x;
            }

            //het bestand uploaden met de nieuwe of oude naam
            move_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name'], "bestanden/" . $naam);
            //voor linux of unix hosts chmodden we het bestand naar 777 zodat iedereen um kan zien
            chmod("bestanden/" . $naam, 0777);
        }
else {
            echo "Het bestand is geen png, jpg of gif";
        }
    }
}
else {
    echo "Selecteer een plaatje";
}

?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<b>Bestand:</b> <input type="file" name="bestand"><br>  
<input type="submit" name="submit" value="Upload">
</form>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/05/2008 10:11:00
Quote Anchor link
moet je ven zoeken naar een watermerk script, en die dan aanpassen.
Dat moet genoeg zijn denk ik, je raakt alleen wel een klein laagje van je afbeelding kwijt.
 

23/05/2008 11:43:00
Quote Anchor link
het is vrij simpel de afbeelding die geüpload wordt stel je in als background (je meet gelijk de breedte en hoogte van je afbeelding) zo groot maak je je nieuwe afbeelding ook. Vervolgens bepaal je op basis van je afmetingen waar je een extra layer wilt toevoegen (hoeft niet vind ik persoonlijk mooier). Op de layer plaatst je vervolgens je tekst (copyright in jouw geval). Als laatste niet vergeten schrijf je je afbeelding weg en verwijder je de geüpload file. Kleine kwestie van even utizoeken hoe je met de image functies van php moet werken. Link: http://nl3.php.net/manual/en/ref.image.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.