coördinaten / Float / Decimal / opslaan in Mysql DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter H

wouter H

29/09/2010 13:41:06
Quote Anchor link
Hallo!

Ik zit vast met het volgende, zelf zie ik totaal niet wat het probleem zou moeten zijn.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$qry
= mysql_query("INSERT INTO membercitys (RID, name, lat, long, point)
VALUES ($RID,'$city', $latitude, $longitude, $point )"
);
        
if (!$qry)
  {

    die("An error accured = " . mysql_error());
  }

?>


en dan komt de error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
An error accured = You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'long, point) VALUES (14,'ommen', 6.4239581, 52.5190282, 's' )' at line 1
?>



CID int(11) Nee Geen auto_increment
RID int(11) Nee Geen
name char(60) latin1_swedish_ci Nee Geen
lat decimal(10,6) Nee Geen
long decimal(10,6) Nee Geen
point tinyint(1) Nee Geen


wanneer ik zelf de query probeer in mysql en dus alles zelf intype gaat het ook fout. Dan komt de zelfde melding naar voren. (Error 1064, check your sql syntax, bla bla)

Ik zie zelf niet wat er verkeerd is. ik heb al verschillende dingen geprobeerd met lat en long, bijvoorbeeld opslaan als float en/of 10,6 veranderen in 11,6 Maar ja, op http://code.google.com/intl/nl-NL/apis/maps/articles/phpsqlgeocode.html -staat uitgelegd, float 10,6 is het goede formaat.

Maarja, lukken doet het dus niet.

Bij voorbaat dank
Gewijzigd op 29/09/2010 13:44:08 door Wouter H
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:05:01
 
Tim Fendt

Tim Fendt

29/09/2010 13:50:24
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$qry
= mysql_query("INSERT INTO membercitys (RID, name, lat, long, point)
VALUES ("
.$RID.",'".$city"', '".$latitude."', '".$longitude."', '".$point."')");
        
if (!$qry)
  {

    die("An error accured = " . mysql_error());
  }

?>
 
Wouter H

wouter H

29/09/2010 13:55:30
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie!

Ik heb het geprobeerd... helaas werkt het niet, de mysql_error is nog steeds het zelfde.

Zelf ben ik al wat verder aan het proberen geweest. En kwam tot de ontdekking, dat de latitude wel wordt opgeslagen, als ik dus longitude uit de query haal.
Gewijzigd op 29/09/2010 13:56:43 door wouter H
 
Tim Fendt

Tim Fendt

29/09/2010 13:59:31
Quote Anchor link
Tim Fendt op 29/09/2010 13:50:24:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
VALUES (".$RID.",'".$city"'


puntje vergeten.
VALUES (".$RID.",'".$city."'
 
Wouter H

wouter H

29/09/2010 14:02:35
Quote Anchor link
Dat klopt, dat had ik al gezien!

En had het dus ook al aangepast, maar helaas. zonder resultaat

Toevoeging op 29/09/2010 14:09:44:

Tim!!!

Het is gelukt, en vraag niet hoe...

Ik heb gewoon in de db de naam van long gewijzigd in longg
En dat dus natuurlijk ook in de php code...

En het wordt opgeslagen
Gewijzigd op 29/09/2010 14:03:05 door wouter H
 
Tim Fendt

Tim Fendt

29/09/2010 14:11:44
Quote Anchor link
mooi ;D
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

29/09/2010 15:27:00
Quote Anchor link
'long' is waarschijnlijk gereserveerd. Je moest het tussen backticks zetten: `long`
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2010 15:48:38
Quote Anchor link
Peter aka Lekensteyn op 29/09/2010 15:27:00:
'long' is waarschijnlijk gereserveerd. Je moest het tussen backticks zetten: `long`


Nee, geen backtics gebruiken.
Gewoon even een andere naam geven.
 
Wouter H

wouter H

29/09/2010 16:04:37
Quote Anchor link
zo'n vermoeden had ik al, en had het dus een andere naam gegeven. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.