Coördinaten ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 19:38:00
Quote Anchor link
Beste lezer,

ik zit met een klein vraagje. Ik wil zouiets maken dat mensen op het scherm zelf hun notitieblaadjes kunnen verschuiven. Nu lukt dit me aardig (http://www.fressh.nl/bord.php) maar nu haal ik de X en Y coördinaten op zodra ze hem hebben geplaatst. Nu zoek ik eigenlijk een manier om zodra je klaar bent met al je notitieblaadjes te verplaatsen, je op de save knop moet drukken en de positie als het ware wordt bepaald van je notities en vervolgens in de database zet. Heeft iemand enig idee hoe dit te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:57:33
 

19/06/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Dat ding werkt niet in Opera....

Maar wat je kunt doen is een knopje save hebben, als er dan d'r op gedrukt wordt, alle notes bij langs gaan in javascript en dan de x en de y opvragen.
Eventueel (ik zou het wel doen) met een javascript library, zoals jquery.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Ja maar hoe kan je dat opvragen.

EDIT:
Werkt die nu wel in Opera?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 

19/06/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Thomas schreef op 19.06.2008 19:46:
Ja maar hoe kan je dat opvragen.

EDIT:
Werkt die nu wel in Opera?

Jah, het werkt nu wel in Opera :-D. Over de positie van je hier lezen (goede site!!)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Bedankt voor die link, maar ik snap niet hoe ik dit zou moeten toepassen. Waar staat obj voor?
 

19/06/2008 20:23:00
Quote Anchor link
De link die naar de blogpost gaat kan je misschien beter lezen...
Obj == object == div / span / p / whatever...
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 20:25:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar ik krijg de volgende error:

Parse error: syntax error, unexpected ')', expecting '&' or T_VARIABLE in /storage/mijndomein/users/080888/public/sites/www.fressh.nl/bord.php on line 132

Regel 132:
function findPos(obj) {
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thomas van Broekhoven
 

19/06/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Das een php error. Je bent al lang genoeg bij phphulp om dat te kunnen begrijpen en wat je dan zou moeten doen...
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Ik heb zo het vermoeden dat je de javascript-code van die website in je php hebt neergezet ;)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 20:32:00
Quote Anchor link
function findPos($obj) {

?
 

19/06/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Thomas schreef op 19.06.2008 20:32:
function findPos($obj) {

?

function lostFingers($bool) {
if($bool) {
echo 'Yes'; }
else {
echo 'Yes';
}

Ik begrijp je niet, als je een php error krijgt, geef dan je code. Maar ik denk netzoals Douwe M dat je javascript als php probeert uit te voeren.

Verder kun je best wel wat tekst schrijven, dat is ook zo netjes. PHP is server-side, javascript is client-side. Dat wat je wilt is client-side. Als je dat niet begrijpt dan misschien een basiscursusje javascript doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 20:35:00
Quote Anchor link
Zoals je zegt is regel 132 het volgende:
function findPos(obj) {
Dat is javascript, simpel te zien aan het feit dat er geen dollar-teken voor 'obj' staat. En het komt van http://www.quirksmode.org/js/findpos.html, waar in de titel van de pagina 'JavaScript - Find position' staat. Je hebt dus een stukje JS in je PHP gezet ;)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Jullie hadden gelijk, in deed een JS function in PHP. Maar hoe moet het er dan tussen komen. Dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<html>
<head>

<style type="text/css">

<!--

.dragme{
position: relative;
height: 200px;
width: 200px;
background-color: #FFFF99;
}
.inhoud{
    height: 180px;
    width: 180px;
    margin-left: 10px;
    margin-right: 10px;
    margin-top: 10px;
    color: #000000;
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 11px;
}

-->

</style>


<script type="text/javascript">

var ie=document.all;

var nn6=document.getElementById&&!document.all;

var isdrag=false;

var x,y;

var dobj;



function movemouse(e)

{

  if (isdrag)

  {

    dobj.style.left = nn6 ? tx + e.clientX - x : tx + event.clientX - x;

    dobj.style.top  = nn6 ? ty + e.clientY - y : ty + event.clientY - y;

    return false;

  }

}



function selectmouse(e)

{

  var fobj       = nn6 ? e.target : event.srcElement;

  var topelement = nn6 ? "HTML" : "BODY";

  while (fobj.tagName != topelement && fobj.className != "dragme")

  {

    fobj = nn6 ? fobj.parentNode : fobj.parentElement;

  }

  if (fobj.className=="dragme")

  {

    isdrag = true;

    dobj = fobj;

    tx = parseInt(dobj.style.left+0);

    ty = parseInt(dobj.style.top+0);

    x = nn6 ? e.clientX : event.clientX;

    y = nn6 ? e.clientY : event.clientY;

    document.onmousemove=movemouse;

    return false;

  }

}

document.onmousedown=selectmouse;

document.onmouseup=new Function("isdrag=false");

</script>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>
<body>
    <div class="dragme">
    <div class="inhoud">
    Test
    </div>
   </div>
</body>
</html>


Jullie hebben hier denk ik meer verstand van als ik.
 

19/06/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Ik denk dat een basiscursus javascript wel handig is voor jou.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 20:46:00
Quote Anchor link
Geen slecht idee.
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 20:48:00
Quote Anchor link
JavaScript leren is inderdaad handig, maar aangezien je hier op PHPHulp bent kan ik me goed voorstellen dat je geen zin hebt JS helemaal te gaan leren, en je je liever concentreert op PHP, en je voor de JavaScript een framework zoals Prototype JS (ism Script.aculo.us) of Mootools gebruikt. Beide frameworks hebben een simpel Drag-systeem.
Prototype JS ism Script.aculo.us: http://github.com/madrobby/scriptaculous/wikis/draggable
Mootools: http://docs.mootools.net/Plugins/Drag
 

19/06/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Douwe M schreef op 19.06.2008 20:48:
JavaScript leren is inderdaad handig, maar aangezien je hier op PHPHulp bent kan ik me goed voorstellen dat je geen zin hebt JS helemaal te gaan leren, en je je liever concentreert op PHP, en je voor de JavaScript een framework zoals Prototype JS (ism Script.aculo.us) of Mootools gebruikt. Beide frameworks hebben een simpel Drag-systeem.
Prototype JS ism Script.aculo.us: http://github.com/madrobby/scriptaculous/wikis/draggable
Mootools: http://docs.mootools.net/Plugins/Drag

Dan moet je nogsteeds wel wat van javascript snappen, want hij wilt die coördenaten in een db krijgen....
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 20:54:00
Quote Anchor link
Dat is waar, maar beide frameworks hebben een AJAX-'API' om die coördinaten naar een PHP bestand te sturen ;)
Ik ben ook ooit met AJAX en de rest van JavaScript begonnen simpelweg door het doorlezen van de Prototype JS Documentatie ;)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Pff, ik snap er echt de ballen van :-(

Nogmaals bedankt voor jullie hulp. Maar heeft iemand nog een enig idee hoe dit aan te pakken?
 
Douwe

Douwe

19/06/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Haha :)
Ik heb net even een paar keer je siteje gerefreshd, en zag dus de code van http://github.com/madrobby/scriptaculous/wikis/draggable.
Maar deze code werkt natuurlijk pas als je het framework Prototype JS en zijn onderdeel Script.aculo.us hebt gedownload vanaf http://script.aculo.us/downloads.
Als je het gedownload hebt hoef je alleen maar twee regels code in je site te zetten, en daarna kun je de code van http://github.com/madrobby/scriptaculous/wikis/draggable gebruiken. :)
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

19/06/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Heey thanks, dit kan nog wel eens van pas komen. Maar hoe kan je met bijvoorbeeld die drag ´n drop scripts de coördinaten van de laatste positie ophalen en naar een PHP bestand sturen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.