cornjob probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »
Remko willemsen

remko willemsen

05/03/2012 16:01:28
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Omdat even niet weet waar ik het neer moest zetten doe ik het maar hier, volgens mij komt dit het dicht bij.

Ik heb problemen met het instellen van mijn cornjobs.
De path is:

/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/battlereports.php en deze is volgens mijn host correct.

Nu krijg ik de volgende foutmelding:


/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/api.php: line 1:
?php: No such file or directory
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/api.php: line 4:
syntax error near unexpected token `||'
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/api.php: line 4:
`|| # EoT-Clan BF3 Leaderboard # ||'

Nu krijg ik ook dit van mijn host:

Belangrijk!! Een cronjob kent geen domeinnaamLet ook op dat het PHP programma vanuit een cronjob niet weet onder welke website hij draait. $_SERVER['SERVER_NAME'] is leeg maar er ook een include zal mislukken omdat er geen basispad is !!

Voorbeeld code om op te nemen in cron programma om dit te voorkomen:
•$pad = "/home/<usrname>/domains/<uwdomein.xx>/public_html"; (let op <usrdir> en <uwdomein.xx> vervangen!!!)
•$_SERVER['SERVER_NAME'] = 'uwdomein.xx';
•$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] = $pad;
•set_include_path($pad . PATH_SEPARATOR . ini_get("include_path"));
:


Wat moet ik hiermee?? Zou iemand dat mij kunnen vertellen? Ik snap er echt geen hout van. Achter de cornjob commando? Of in het php bestandje?

Alvast heel erg bedankt!


GR
Remko
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:00:52
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2012 16:11:52
Quote Anchor link
Wat is het commando in de cronjob?
Zitten er in het .php bestand includes?
Gewijzigd op 05/03/2012 16:16:43 door - SanThe -
 
Remko willemsen

remko willemsen

05/03/2012 17:11:22
Quote Anchor link
Commando in de cornjob?
Ik dacht dat dit volstond?
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/api.php
Zodat hij dit op vroeg, en zo update.

Ik begin me nu wel erg dom te voelen.

En zover ik kan zien zit er in het .php bestand geen includes

(ik doe dit trouwens via directadmin van mijn host)
Gewijzigd op 05/03/2012 17:12:03 door remko willemsen
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2012 17:35:18
Quote Anchor link
Zo te zien ben je php zelf vergeten aan te roepen:
/volledig/path/naar/php/php -f /volledig/path/naar/bestand/bestand.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 18:08:37
Quote Anchor link
Remko willemsen op 05/03/2012 16:01:28:
Ik heb problemen met het instellen van mijn cornjobs.

Cornjobs? Hehe... cronjobs heten die dingen ;)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/03/2012 18:20:49
Quote Anchor link
Het is ook niet de tijd voor mais.
Remko, heb je het script al uitgetest in een browser?
 
Remko willemsen

remko willemsen

05/03/2012 20:54:50
Quote Anchor link
hahaha, sorry Ozzie

En ja Ger, deze werkt gewoon in de browser.

Ik heb nu als commandline:
/usr/local/bin/php -f /home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php

maar krijg nu dit:

Warning: require_once(../inc/config.php): failed to open stream: No such file or
directory in
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php
on line 12

Fatal error: require_once(): Failed opening required '../inc/config.php'
(include_path='.:/usr/local/lib/php') in
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php
on line 12

De /inc/config.php staat wel gewoon op zijn plek...........
Denk dat ik weer wat moet aanpassen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2012 20:57:55
Quote Anchor link
Dat is nou het 'leuke' van cronjobs. Ze worden nooit vanuit je web-root uitgevoerd (ofzoiets). Dus een relatieve include zal niet werken.

Zet dit bovenaan in je PHP-code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pad = "/home/<usrname>/domains/<uwdomein.xx>/public_html"; //(let op <usrdir> en <uwdomein.xx> vervangen!!!)
set_include_path($pad . PATH_SEPARATOR . ini_get("include_path"));

En het zou moeten werken.

Als je het juiste pad wilt weten naar je script, dan volstaat een simpele test-pagina met onderstaande code. Hiermee zie je het volledige pad die je moet gebruiken in bovenstaande code, bij $pad.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; ?>
Gewijzigd op 05/03/2012 21:01:14 door - Ariën -
 
Remko willemsen

remko willemsen

05/03/2012 21:23:57
Quote Anchor link
het spijt me, maar het werkt niet:


Warning: require_once(../inc/config.php): failed to open stream: No such file or
directory in
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php
on line 26

Fatal error: require_once(): Failed opening required '../inc/config.php'
(include_path=':.:/usr/local/lib/php') in
/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php
on line 26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2012 21:34:56
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit dan?

In dit topic staan ook wat goeie tips:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/volledig-pad-bepalen-voor-cronjob/80754/last/
Gewijzigd op 05/03/2012 21:36:11 door - Ariën -
 
Remko willemsen

remko willemsen

05/03/2012 21:44:36
Quote Anchor link
Cronjob code:

/usr/local/bin/php -f /home/willem24/domains/infrfo.com/public_html/BF3leaderboard/update/playersOnline.php

De 2 regels van het script wat nu boven aan staat:

$pad = "/home/willem24/domains/infrfo.com/public_html"; //(let op <usrdir> en <uwdomein.xx> vervangen!!!)
set_include_path($pad . PATH_SEPARATOR . ini_get("include_path"));

testpagina:
http://www.infrfo.com/test.php

verwijs script:
http://www.infrfo.com/BF3leaderboard/update/playersOnline.php

en ik zal daar ook even naar kijken..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.