Correcte website maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Kristof

Kristof

05/09/2006 13:07:00
Quote Anchor link
Ik ben van plan om mijn website te vernieuwen. Nu, het probleem is dat ik telkens bijleer (wat natuurlijk niet zo erg is). Kan er mij eens iemand vertellen waarop ik moet letten? Hierbij bedoel ik dan dingen te noemen zoals: geen tabellen voor layout, maar gebruik css.
Geen include, maar...(?)
Ik weet dat de vraag zeer algemeen is, maar volgens mij zitten meerdere mensen wel met die vraag opgescheept.

Alvast bedankt voor de komende tips
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:21:07
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

05/09/2006 13:10:00
Quote Anchor link
Kijk met firefox samen met de web developer plugin

om te kijken of je website w3cvalid is sommige mensen hebben hier baat bij dat dit zo is en zullen daardoor minder snel van je site afgaan

Zorg ervoor dat de broncode netjes en overzichtelijk is en dus niet een opgehoopte bonk html tags

Verder werkt inderdaad niet meer met tabels maar wel met css en div's

Voor de rest weet niet echt iets om aan te vullen:)

GR. mebus!
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2006 13:11:00
Quote Anchor link
Kristof:
Geen include, maar...(?)

Waarom niet?
 
- wes  -

- wes -

05/09/2006 13:25:00
Quote Anchor link
De wes 'maak het jezelf makkelijk in php' guide!


1. Duidelijke naamgeving

$var_1 = 2; //fout
$tot_berichten = 20; // goed

In 1 oogopslag kan je zo ziet wat je variabele doet, het is het totaal berichten instellen.
Zelfde gelt voor QUERYs, als je 9 QUERYs in een pagina hebt, is sql_1 sql_2 etc geen handige naamgeving.

$sql_zoek
$sql_fakturen
$sql_users

Is een stuk duidelijker en je weet weer meteen wat je aan het doen bent daar.


2. Overzichtelijkheid (?)

Doe jezelf een lol en probeer je een beetje hieraan te houden:

2a. Alles lowercase, met uitzondering van QUERYs
2b. Code tussen single quotes ' , met je variabelen buiten de quotes gelaten: echo 'Ik ben: '.$wes;
2c. Spring je code in in welk programma je ook gebruikt. Het is misschien nog wel wat je het meest gaat helpen
2d. Prop niet alles op elkaar en geef wat ruimte her en der. Voeg eventueel comments doe naar wat je zelf goed dunkt.


3. Doe ook voorwerk, denk na!

Zet voordat je begint voor jezelf op papier de structuur van wat je wil bereiken. Veelal zie je daar de logica al in, met ruimte voor toekomstige uitbreidingen.


4. Know your friends!

Mr G. Oogle , [url=http://www.php.net]Mr P.H. Pnet[url] and [url=http://www.phphulp.nl]The Programmers Annonimous[url] are your friends!


5. De rest

Gewoon proberen, en anders zie 4 :)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/09/2006 13:46:00
Quote Anchor link
goede fout afhandeling, dus niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mail(.. , .. , .. , ..);
echo 'mail verzonden';
?>


maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mail(.. , .. , .. , ..))
{

    echo 'mail verzonden';
}

else
{
    echo 'mail kon niet worden verzonden';
}

?>
 
Ponzi

Ponzi

05/09/2006 13:47:00
Quote Anchor link
Het is ook handig om in je script regelmatig te zeggen wat je gaat doen... dit is bijvoorbeeld nuttig als je het script een half jaar later tegenkomt en wil herbouwen ;) .

Offtopic:

Wes, doe aub dat mannetje weg ! It's driving me insane :P !
 
- wes  -

- wes -

05/09/2006 13:55:00
Quote Anchor link
Speciaal voor ponzi:

Afbeelding

en nu nie zo miepn!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - wes -
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

05/09/2006 14:04:00
Quote Anchor link
download de html-validator-plugin voor FF, (zoekterm kan je 'Tidy' gebruiken), dit vind ik echt relekst, dan zie je in één opslag hoeveel errors de pagina heeft waarop je op dat moment bent. (21 errors en 178 warnings voor deze pagina... zelf de fout pagina van firefox zelf heeft een aantal errors ;))
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/09/2006 14:08:00
Quote Anchor link
aanvulling op wes:

als je je website aan t opzetten bent, kan je het best gebruik maken van een zogeheten 'flowchart'.
hierin zet je je structuur neer hoe je bij een bepaalde pagina moet komen. vb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[home]
|
|-[mijzelf]
|
|-[contact]
| |
| |-[msn]
| |
| '-[email]
|
|-[extrapagina]
|
'-[extrapagina]

in dit structuurtje moet je eerst naar contact en dan kan je vanaf daar naar de pagina msn om je msn adres vanaf te halen. Hieruit blijkt dat je dus niet vanaf home in een keer naar die pagina kan klikken.
 
Kristof

Kristof

05/09/2006 14:18:00
Quote Anchor link
ok, al heel veel tips, maar ik ben zeker dat er meer zijn :-)
Oa: waarom geen include te gebruiken, en wat als alternatief dan?
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

05/09/2006 14:22:00
Quote Anchor link
Aanvulling op Terence:
Gebruik niet meer 7 (HOOOOOOOGUIT 8) menu items, en niet meer dan 10 sub menus per menu item.
Anders wordt je site onoverzichtelijk. (en 10*8 = 80 menuuutjes, moet je het toch wel onderbrengen).

Begin niet gelijk met scripten maar werk eerst alles uit. Welke functies moeten er op komen?
Hoe moet het eruit zien etc. etc.....

Ik ben nu toevallig ook bezig met een nieuwe site. Ik ben nog erg in het begin stadium maar de template heb ik al..(http://www.theaterisleuk.nl/template001.gif) Ik werk het liefste als de layout er al is en daar programmeer ik dan in. Sommige mensen vinden het prettigere om eerst alles te scripten en dan de design eromheen bouwen, dat is gewoon een kwestie van smaak.

Let op dat je noooit errors hebt in je html, warnings zijn niet zo heeeeeel erg. Maar vooral geen errors!
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/09/2006 14:24:00
Quote Anchor link
Ik zie niet in waarom je geen include() kan gebruiken dit is een zeer handdige functie in PHP. Kijk bijv maar eens wat er allemaal geinclude wordt bij bijv Mambo en of Joomla.
 
Frank -

Frank -

05/09/2006 14:37:00
Quote Anchor link
Quote:
Geen include, maar...(?)
Het is door anderen ook al gezegd, maar ook ik snap niet waarom je geen include zou willen gebruiken. Het gebruik van generieke functies en/of classes wordt op die manier wel erg lastig. Je kunt dan bv. op iedere pagina die een connectie met de database maakt, weer hetzelfde stuk code gaan zitten inkloppen om deze connectie te maken. Dat lijkt mij zinloos, volkomen overbodig en niet te onderhouden.

Zelf gebruik ik require_once , maar op zich is dat 1 pot nat met include. Het verschil zit hem in een fatal error in plaats van een warning. Maar omdat je een goede foutafhandeling gebruikt, maakt dat ook weer niet zo veel uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.