CORS-probleem in Google Chrome

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelle Hi

Jelle Hi

05/04/2017 14:13:43
Quote Anchor link
Hi allen,

Ik heb op mijn website een 'laad meer'-knop. Deze laadt doormiddel van jQuery html van een andere pagina in een div. Opzich redelijk simpel.

Echter werkt deze knop niet altijd. De knop staat op meerdere pagina's, maar niet op de homepage. Als er dus iets achter het domein staat( domein.xyz/abc) werkt 'ie, maar met alleen het domein (domein.xyz) werkt het niet. En dat dan alleen in Chrome, want in Firefox en Safari werkt het wel.

De console geeft het volgende aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
XMLHttpRequest cannot load https://domein.nl/api/load_extra_articles.php?si=6&st=16. Redirect from 'https://domein.nl/api/load_extra_articles.php?si=6&st=16' to 'https://www.domein.nl/api/load_extra_articles.php?si=6&st=16' has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'https://www.domein.nl' is therefore not allowed access.


De website werkt standaard met www. ervoor en heeft een SSL-certificaat. In het script werkt het als volgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var start = 16;                      
$(function() {
    $("#loadmorearticles").click( function(){
        var url = 'https://domein.nl/api/load_extra_articles.php?si=6&st=' + start;                                
        $("#morearticles").load(url);
        start = start + 6;
        $("#morearticles").removeAttr('id');
    });
});    


Echter vind ik het gekke dat de header er wel is, hij staat als volgt in de .htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    Header add Access-Control-Allow-Origin "*"


en de header staat ook in Chrome aangegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 05 Apr 2017 12:12:21 GMT
Server: Apache/2
Vary: Accept-Encoding,User-Agent
Content-Encoding: gzip
Access-Control-Allow-Origin: *
Content-Length: 8737
Keep-Alive: timeout=2, max=100
Connection: Keep-Alive
Content-Type: text/html


Kortom: ik snap er niets meer van. Op Google vindt ik alleen antwoorden met 'je moet het in de htaccess zetten' of 'via PHP meegeven'. Allemaal geprobeerd, maar nog geen oplossing :(.

Dank alvast voor jullie input!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:23:59
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/04/2017 14:22:46
Quote Anchor link
Probeer eens de * voor "alles van iedereen toestaan" te vervangen door een specifieke origin?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Header set Access-Control-Allow-Origin: http://example.com
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.