couldn't fetch mysqli error in shoutbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:27:30
Quote Anchor link
phpMyAdmin is een tooltje om je MySQL-database te beheren. Vele hostings leveren die standaard bij je webhostingpakket. Soms bereikbaar via /phpmyadmin en soms via je control-panel.


Waar beheer jij je database nu dan mee? En hoe heb je nou die *.sql file uitgevoerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:05:52
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:34:03
Quote Anchor link
Ah, ik heb bij mijn webhost gekeken en verrek ik heb een phpMyAdmin account.
Ik heb meteen een tabel aangemaakt genaamd shouts met 4 velden.
Nu krijg ik een tabel op phpmyadmin met kolommen: naam, type, lengte/waarden, standaardwaarde, collatie enz. die ik nog moet invullen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:35:36
Quote Anchor link
Gewoon niet handmatig doen, maar die hele lap SQL-code uitvoeren bij het tablad SQL.
Veel makkelijker. ;-)
Gewijzigd op 04/01/2014 22:36:19 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:38:42
Quote Anchor link
thanks, ik was al bezig met handmatig invullen.
Maar waar zit het tabblad SQL?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:41:45
Quote Anchor link
Niet zo moeilijk te vinden. Als je een database hebt gekozen in de linker kolom, dan heb je bovenaan een knop SQL. Klik daaarop en je ziet een groot textveld.
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:47:00
Quote Anchor link
Oke, je ik had al op database aanmaken gedrukt en dan krijg je iets heel anders, maar ik heb op de knop SQL gedrukt en idd je krijgt een groot tekstveld. Nu maar gewoon mijn query file kopieren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:49:06
Quote Anchor link
Jep, probeer maar eens...
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:51:31
Quote Anchor link
Fout
Er schijnt een fout te zitten in uw SQL-query. Mocht de MySQL-server een foutmelding hebben teruggegeven, probeer dan of u hiermee uw fout kunt oplossen

ERROR: Onbekende punctuatiestring @ 132
STR: ===
SQL: /*! jQuery v1.6.4 http://jquery.com/ | http://jquery.org/license */
(function(a,b){function cu(a){return f.isWindow(a)?a:a.nodeType===9?a.defaultView||a.parentWindow:!1}function cr(a){if(!cg[a]){var b=c.body,d=f("<"+a+">").appendTo(b),e=d.css("display");

SQL-query:

/*! jQuery v1.6.4 http://jquery.com/ | http://jquery.org/license */ (function(a,b){function cu(a){return f.isWindow(a)?a:a.nodeType===9?a.defaultView||a.parentWindow:!1}function cr(a){if(!cg[a]){var b=c.body,d=f("<"+a+">").appendTo(b),e=d.css("display");

MySQL retourneerde: Documentatie

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'jQuery v1.6.4 http://jquery.com/ | http://jquery.org/license */
(function(a,b){' at line 1
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 22:52:56
Quote Anchor link
jQuery is ook geen SQL.
Je moet er ook de inhoud van je .sql-file erin mikken.
Gewijzigd op 04/01/2014 22:53:40 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 22:55:00
Quote Anchor link
Fout
SQL-query:

--
-- Dumping data for table `u****31_00001.shouts`
--
INSERT INTO `shouts` ( `id` , `name` , `message` , `post_date` )
VALUES ( 1, 'Fabian', 'hello !!', '2013-11-29 10:15:18' ) ;


MySQL retourneerde: Documentatie

#1146 - Table 'u****31_00001.shouts' doesn't exist

Toevoeging op 04/01/2014 22:59:13:

volgens mij is die tabel er nu wel.
in tabblad SQL verschijnt deze tekst automatisch:
SELECT * FROM `u****31_00001.shouts` WHERE 1
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 23:00:15
Quote Anchor link
Vergelijk het eens met het plaatsen van boeken in een ikea-kast, terwijl die kast nog in de doos zit. Wat doe je dan?

Die regel met: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shouts` en zo voorts hoort er ook nog bij.

Dus kijk eens in je linkerkolom onder je database of de tabel bestaat.
Gewijzigd op 04/01/2014 23:02:02 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 23:03:20
Quote Anchor link
ja de tabel bestaat nu
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 23:06:58
Quote Anchor link
En werkt het nu wel?
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 23:08:29
Quote Anchor link
form.html geeft nog steeds de error table does not exist.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 23:09:28
Quote Anchor link
Connectie klopt wel?
Heb je een screenshot van je phpmyadmin?

Dit is alles wat je moet invoeren via het SQL-tabblad:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Database: `shoutbox`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Table structure for table `shouts`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `shouts` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` varchar(50) NOT NULL,
  `message` varchar(255) NOT NULL,
  `post_date` datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2 ;

--
-- Dumping data for table `shouts`
--

INSERT INTO `shouts` (`id`, `name`, `message`, `post_date`) VALUES
(1, 'Fabian', 'hello !!', '2013-11-29 10:15:18');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;
Gewijzigd op 04/01/2014 23:10:58 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 23:10:41
Quote Anchor link
ja, maar die kan je hier niet plakken

Toevoeging op 04/01/2014 23:11:03:

dat heb ik allemaal gekopieerd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 23:12:27
Quote Anchor link
Leeg je database eens en voeg dit eens opnieuw toe met het codeblok hierboven?
Werkt het nog niet, laat dan eens een screenshot zien, te uploaden via www.tinypic.com.

Je kan ook in PHPmyAdmin het commando SHOW TABLES uitvoeren (als je een database aan hebt geklikt)
Gewijzigd op 04/01/2014 23:17:28 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 23:17:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2014 23:19:03
Quote Anchor link
Volgens mij heb je de prefix van de database meegenomen in de naam?

Wat zegt 'SHOW TABLES'?
Tabblad: Handelingen en dan de tabel netjes hernoemen naar shouts.
Dan moet het goed werken.
Gewijzigd op 04/01/2014 23:20:26 door - Ariën -
 
Fabian W

Fabian W

04/01/2014 23:20:23
Quote Anchor link
waar moet je dat precies invullen?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.