Count Karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier Jansen

Olivier Jansen

18/03/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een forum.
Als mensen nu een reactie plaatsen, kunnen ze heel lang achter elkaar hetzelfde karakter intypen, en als de reactie dan geplaatst wordt, ziet het er heel lelijk uit.
Nu zou ik willen dan als er bijv. 20 karakters achter elkaar staan, er automatisch een enter wordt gegeven.
Ik zat te denken aan of een count-substring combinatie, of misschien makkelijker; dat je bij het textvak gelijk een enter krijgt.
Van geen van deze beide opties weet ik hoe ik het moet maken.
Ik heb al veel topics bekeken op SiteMasters.be en PHPHulp.nl, maar niet echt iets gevonden.
Ik hoop dat hier iets uit komt.
Alvast bedankt,
Oli4
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:04:49
 
Stien ss

stien ss

18/03/2008 16:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php wordwrap() ?>
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:03:00
Quote Anchor link
stien schreef op 18.03.2008 16:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php wordwrap() ?>


Misschien wat meer uitleg? dan alleen code? niet iedereen is zo slim :p
 
GaMer B

GaMer B

18/03/2008 16:04:00
Quote Anchor link
jonathan plas schreef op 18.03.2008 16:03:
stien schreef op 18.03.2008 16:00:
...


Misschien wat meer uitleg? dan alleen code? niet iedereen is zo slim :p

Klik op het woordje wordwrap en je krijgt je uitleg ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Stien ss

stien ss

18/03/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Je kan toch op die link klikken, dan kom je op php.net en daar staat genoeg uitleg.

Ik wil het ook wel doen hoor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

      $wrapped_text
= wordwrap ( $text, 20, '<br />\n' );

?>
 
Olivier Jansen

Olivier Jansen

18/03/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Oke, ik snap hem.
Is er ook iets waarmee ik de letters enz. kan tellen?
Nu gaat hij bij zoveel karakters een nieuwe regel beginnen, maar als ik het wil tellen, moet ik dan wordwrap(count($text)) doen ofzo?
Bedankt
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:09:00
Quote Anchor link
@ stien en @ Oliver beide bedankt! dit klein stukje helpt me ook enorm!
 
Stien ss

stien ss

18/03/2008 16:16:00
Quote Anchor link
@oliver
Snap je niet helemaal, wil je gewoon weten hoeveel karakters je string bevat?

Gebruik dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php strlen ( $text ); ?>
 
Olivier Jansen

Olivier Jansen

18/03/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Probleempje!
Ik gebruik nu wordwrap in dat forum, waarin ook html wordt gebruikt.
Nu heb ik deze functie eraan toegevoegd, maar nu word de html ineens van die &lt; en &gt; enz.
Weet iemand hoe ik dit hetzelfde doe, alleen dat de html gewoon normaal blijft?

EDIT:
Laat die vraag van hiervoor maar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Olivier Jansen
 
Olivier Jansen

Olivier Jansen

18/03/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Kan iemand me nog helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.