CPU-effectief iedere halve seconde loopen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Quote Anchor link
Ik heb een scriptje dat iedere halve seconde(of sneller) moet loopen. Nu dacht ik het met dit te kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while(true) {
//Code van mij hier
usleep(500);
}

?>

Dit kost me(omdat ik ook nog eens zelf code heb natuurlijk) echter 50% van mijn cpu.
Dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while(true) {
//Code van mij hier
sleep(1);
}

?>

Kost maar 0.6% CPU. Alleen dat script werkt natuurlijk weer niet om de halve seconde. Iemand een ideetje hoe ik dit kan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:57:56
 
Winston Smith

Winston Smith

21/03/2009 01:57:00
Quote Anchor link
Wat is er in hemelsnaam zo belangrijk dat hij iedere halve seconde moet updaten? :/

Hoe dan ook, van php.net:
Quote:
Halt time in micro seconds. A micro second is one millionth of a second.


Je update met usleep(500) dus niet iedere halve seconde, maar veel vaker (namelijk 2000 keer per seconde, en dat verklaart ook je overwerkende CPU). Met usleep(500000) zou je iedere halve seconde moeten updaten.
 
- -

- -

21/03/2009 08:34:00
Quote Anchor link
Als je het echt zo exact wilt hebben: vergeet niet dat het uitvoeren van de while en de code binnen de while ook tijd kost, die er dus bovenop komt. Stel jouw script is 0,1 seconde bezig, dan wordt er na die 0,1 seconde nog 0,5 seconde gewacht. Dan draait je script dus elke 0,6 seconde. Mocht het belangrijk zijn dat het echt exact elke 0,5 seconde draait, probeer dan eens wat met microtime te bouwen.
 
Bo az

Bo az

21/03/2009 10:14:00
Quote Anchor link
Jonathan schreef op 21.03.2009 08:34:
Als je het echt zo exact wilt hebben: vergeet niet dat het uitvoeren van de while en de code binnen de while ook tijd kost, die er dus bovenop komt. Stel jouw script is 0,1 seconde bezig, dan wordt er na die 0,1 seconde nog 0,5 seconde gewacht. Dan draait je script dus elke 0,6 seconde. Mocht het belangrijk zijn dat het echt exact elke 0,5 seconde draait, probeer dan eens wat met microtime te bouwen.


Zelfs dan nog kan je er niks over zeggen. Het kan wel zijn dat je proces verder wil, maar als je OS eerst een ander proces laat gaan, duurt het als nog langer.
 
- -

- -

21/03/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Boaz schreef op 21.03.2009 10:14:
Jonathan schreef op 21.03.2009 08:34:
Als je het echt zo exact wilt hebben: vergeet niet dat het uitvoeren van de while en de code binnen de while ook tijd kost, die er dus bovenop komt. Stel jouw script is 0,1 seconde bezig, dan wordt er na die 0,1 seconde nog 0,5 seconde gewacht. Dan draait je script dus elke 0,6 seconde. Mocht het belangrijk zijn dat het echt exact elke 0,5 seconde draait, probeer dan eens wat met microtime te bouwen.


Zelfs dan nog kan je er niks over zeggen. Het kan wel zijn dat je proces verder wil, maar als je OS eerst een ander proces laat gaan, duurt het als nog langer.

Conclusie: bedenk een andere oplossing.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

21/03/2009 13:34:00
Quote Anchor link
cronjobs?
 
- -

- -

21/03/2009 13:38:00
Quote Anchor link
Paradox™ schreef op 21.03.2009 13:34:
cronjobs?

Dat kan ik niet zeggen als ik niet weet wat de bedoeling van de TS is. Als hij iets elke halve seconde uit wil voeren dan denk ik dat er een denkfout in het systeem zit.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

21/03/2009 13:46:00
Quote Anchor link
Paradox, je kan geen cronjobs elke halve seconde starten :P Maar denk ook niet dat dat zijn bedoeling is.
 
Justin S

Justin S

21/03/2009 16:40:00
Quote Anchor link
Wat is de hele bedoeling van het script? Waarom zou je in vredesnaam iets elke halve seconde willen loopen :-s? Mis ik iets?
 
Quote Anchor link
Het hoeft niet eens precies een halve seconde te zijn hoor. Maar gewoon sneller dan een seconde, het is eigenlijk alleen maar voor een soort "educatief" projectje, geen echt project dus. Kasper heeft me wel de goede oplossing gegeven. Dacht er inderdaad even niet aan dat het 1 miljoenste was.

O ja, als je dan toch precies wil weten, het gaat erom dat "troepen" bij een soort age of empires achtig browserspel iedere halve seconde bewegen, een seconde vond ik net te lang om precies te zijn. Eerst dacht ik alleen de tijd van de bestemming bereiken te nemen, maar dan kun je bijvoorbeeld het niet zien als een troep, laten we zeggen, halverwege is en een gebouw dat daar staat voorbij komt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
Midas

Midas

21/03/2009 18:08:00
Quote Anchor link
Doe dat dan met JavaScript.
 
Quote Anchor link
Javascript kan door de gebruiker worden aangepast, dus dan kunnen ze instellen dat het loopje om de 1/10de van een seconde loopt en gaan de troepen sneller. Als ik iets fout zie moet je 't zeggen hè, ik leer graag ^^

EDIT: Het script runned trouwens niet voor elke gebruiker, het loopt 1x op een aparte server(in dit testgeval: mijn eigen pc), en managed alle gebruikers
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/03/2009 18:25:00
Quote Anchor link
sleep(0.5) werkt ook gewoon bij mij hoor ??
 
Quote Anchor link
serieus? is me nooit opgevallen iig xD
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/03/2009 19:08:00
Quote Anchor link
Misschien herinner ik het me wel verkeerd hoor, moet je maar even proberen, ik zou het graag weten :-)

Tijd geleden gebruikt
 
Midas

Midas

21/03/2009 19:09:00
Quote Anchor link
teuneboon schreef op 21.03.2009 18:17:
Javascript kan door de gebruiker worden aangepast, dus dan kunnen ze instellen dat het loopje om de 1/10de van een seconde loopt en gaan de troepen sneller. Als ik iets fout zie moet je 't zeggen hè, ik leer graag ^^

EDIT: Het script runned trouwens niet voor elke gebruiker, het loopt 1x op een aparte server(in dit testgeval: mijn eigen pc), en managed alle gebruikers
Kan je dat in dit geval niet serverside controleren ofzo?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

21/03/2009 19:24:00
Quote Anchor link
WillemJan Z schreef op 21.03.2009 13:46:
Paradox, je kan geen cronjobs elke halve seconde starten :P Maar denk ook niet dat dat zijn bedoeling is.

Neen maar welke elke minuut en zoveel verschil zal dat wel niet maken zeker xD..


PS: voor wat staat iig
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter De Schuyter
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/03/2009 19:30:00
Quote Anchor link
wat iig betekend :P? in ieder geval
of bedoelde je dat niet :)
 
Winston Smith

Winston Smith

21/03/2009 20:47:00
Quote Anchor link
Ricardo schreef op 21.03.2009 18:25:
sleep(0.5) werkt ook gewoon bij mij hoor ??
Als het goed is wordt 0.5 afgerond naar 1 seconde. 0.25 wordt 0 seconde. Zie ook de php.net pagina van sleep (in de comments ergens geloof ik).

Misschien een idee:
Het voordeel van javascript is dat je gebruik maakt van de rekenkracht van meerdere computers, in plaats van de rekenkracht van een server. Je zou javascript kunnen gebruiken voor het grootste gedeelte van de berekeningen, en op je server 'de grote lijnen' bijhouden (met een interval van bv. 30 seconden). De javascript berekeningen upload je dan iedere 30 seconden, en wijken de javascript berekeningen af van wat je verwacht - op basis van je php - dan genereer je een error. Op die manier kan je wellicht controleren of er met de javascript geknoeid is?
 
Quote Anchor link
Inderdaad, heb wel ideetje, ik geef aan javascript per troep een bepaalde richting en positie door, maar alleen maar als die positie ook in het "line of sight" van die gebruiker zit. Maar ik vraag me dan wel af hoe iets als tribalwars.nl altijd als de troep aankomt ook precies de aanval uitvoert. Daar gaat het namelijk echt op de seconde precies.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/03/2009 23:03:00
Quote Anchor link
Je kan het ook nog zo doen:

time_sleep_until(time()+0.2));

dan blijft hij 0.2 seconden werken, dat werkt sowieso op tienden secondes
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.