Creeren MYSQL tabellen (newbie)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »
Cem Ozugur

Cem Ozugur

12/04/2011 16:46:44
Quote Anchor link
Dag iedereen!,

Ik ben nieuw in the word of PHP&MySQL. Nou ben ik bezig met het maken van een site waar de waardes van opgeslagen moeten worden in een database.

Alleen zit ik met het maken van tabellen. Het idee is simpel, wat me dus eigenlijk in verlegenheid brengt:

Ik heb een tabel met de volgende velden:
Dag
Auto
Monteur
Tankvolume in liters
tijd van binnenkomst
tijd van vrijgave
onderhoudsinformatie

Ik heb 5 vaste monteurtjes en 5 vaste auto's. Nou zou ik graag willen dat dag 1 tot en met 31 in kolommen wordt weergegeven (als een maand kalender zeg maar). En Rijen met Autos waarin de velden worden weergegeven.

Mijn vraag hoe kan ik het beste de velden taellen en veldewn noemen!
Als ik het te warrig heb uitgelegd zeg dat dan. Dan zal ik proberen het wat duidelijker te beschrijven.
In iedergeval bedankt ik je voor je aandacht!
Gewijzigd op 12/04/2011 17:02:01 door Cem Ozugur
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 13:35:32
 

12/04/2011 16:48:14
Quote Anchor link
Cem Ozugur op 12/04/2011 16:46:44:
Dag iedereen!,

Ik ben nieuw in the word of PHP&MySQL. Nou ben ik bezig met het maken van een site waar de waardes van opgeslagen moeten worden in een database.

Alleen zit ik met het maken van tabellen. Het idee is simpel, wat me dus eigenlijk in verlegenheid brengt:Afbeelding


Post nog niet klaar?
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

12/04/2011 18:50:12
Quote Anchor link
Jah nu wel (hoop ik :-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/04/2011 18:52:19
Quote Anchor link
Als dat de enige tabel is die je hebt, klopt je datamodel niet. De eerste stap is dan het normaliseren van je datamodel, een proces waaruit vanzelf de juiste database structuur volgt...
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 10:24:46
Quote Anchor link
Dank je voor je snelle reactie. Ik heb mijn best gedaan om normaliseren door te krijgen. Maar kan de overstap van ONV naar 1NV te MAKEN! Kan je mij wegwijs maken?
Stel mijn 0NV is:
Day (31 in totaal)
Car Registration
Name Mechanic
Roster Editor
ETA
ETD
Fuel
Towing
Notes
Maintenance

Onderaan de website komt een knop update. Deze verwijst naar de zelfde website maar dan zo, dat de gegevens in de vakken blijven. Mocht een Roster Editor weer wijzigingen aanbrengen, dan wordt er weer op de knop update gedrukt. Dit herhaald zich dan telkens.

Hoe zorg ik ervoor dat de gegevens in de vakken blijven.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

13/04/2011 11:19:17
Quote Anchor link
Door de value te vullen met je $_POST data.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:24:22
Quote Anchor link
Klopt maar als ik terug ga naar de invul pagina, en ik doe een refresh dan zijn alle gegevens weg!
Ik heb dus index.html pagina en een save.php pagina. Als ik save klik op html page kom ik resultaat pagina save.php. Als ik op vorige klik (de browser) en ik doe een refresh, dan zijn alle ingevoerde gegevens weg :(

Wat doe ik hieraan?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

13/04/2011 11:30:09
Quote Anchor link
Niks.. refresh = refresh.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:32:37
Quote Anchor link
Dat is dus waar ik vast loop, Wat is een alternatieve oplossing om ervoor te zorgen dat het wel opgeslagen blijft?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2011 11:34:11
Quote Anchor link
Als je data wilt onthouden dan moet je het in een database of in een session opslaan.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 11:37:43
Quote Anchor link
Zover ben ik :) Ik heb al een database. Een tabel Machanics bijvoorbeeld. Maar met het volgende heb ik geen resultaat:

<label for="day1Author"/>
<td><select name="AuthorID">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$dbc
= mysqli_connect ('localhost', 'root', 'toor', 'bj_planning')
    or die ('Error connecting to MySQL server.');

$sql = "SELECT name FROM mechanics ";

$rs = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_array($rs))
{

  echo "<option value=\"".$row['name']."\">".$row['name']."\n  ";
}

?>

</select>


Wat doe ik fout hier?
Gewijzigd op 13/04/2011 12:41:09 door Cem Ozugur
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/04/2011 13:06:42
Quote Anchor link
Staat er in de database Machanics wel informatie?

Je wilt gegevens opslaan in de database --> Dat doe je niet met select, maar met insert (of update als het gaat om wijzigen).

Volgens mij lopen er nu meerdere vragen door elkaar: normaliseren, gegevens laten zien nadat een formulier gepost is en het tonen van informatie vanuit een database?
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 13:09:13
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijk... het wordt inderdaad wel warrig zo. Maar een antwoord op jou vraag:

Jah ik heb records in de tabel.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/04/2011 13:14:40
Quote Anchor link
Krijg je helemaal niets te zien? Krijg je een foutmelding? Bouw foutafhandeling in als je een query uitvoert. Echo je query naar het scherm.
 
Cem Ozugur

Cem Ozugur

13/04/2011 13:18:11
Quote Anchor link
Dat kan ik niet :( Nogmaals ik ben een newbie.. Kan je me wat tips geven?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2011 16:55:38
Quote Anchor link
Waar is de </option>?
echo "<option value=\"".$row['name']."\">".$row['name']."\n ";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.