Cron en Require_once();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Synaps Framework

Synaps Framework

03/06/2010 15:14:23
Quote Anchor link
Geachte lezer,

Heeft iemand misschien ervaring met de functie require_once in combinatie met een cronjob? Als ik de file uitvoer via de browser, dan werkt het perfect en doet hij zijn ding. Echter maak ik gebruik van een paar classes. Het path hierna toe werkt goed in de browser, echter als hij via de cron word aangeroepen gaat het script vol op z'n bek.

Iemand weet wat ik aan het path moet veranderen, of heet een andere oplossing??

Kusjes.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:15:50
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 15:29:57
Quote Anchor link
Cron moet een volledig path vanaf de serverroot hebben en niet vanaf de webroot.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

03/06/2010 15:37:36
Quote Anchor link
Dat had ik al geprobeerd echter niet het juiste resultaat. Echter, na wat testen blijkt dat jij wel gelijk hebt. Alleen zit ik nu met het volgende probleem, ik maak gebruik van swiftmailer, welke een eigen auto loader heeft. Kan het zijn dat hij hiermee op z'n bek gaat omdat die paden niet goed zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 15:43:10
Quote Anchor link
Alle include-path's moeten goed staan. Dus óf overal compleet vanaf de serverroot óf relatief ten opzichte van het geopende bestand.
Gewijzigd op 03/06/2010 15:43:36 door - SanThe -
 
Synaps Framework

Synaps Framework

03/06/2010 15:52:17
Quote Anchor link
Dat dacht ik dus ook, raar. Ik ga verder kijken.
 
Pim -

Pim -

03/06/2010 16:19:17
Quote Anchor link
Verder is require_once geen functie maar een taal constructie ;)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

03/06/2010 16:28:34
Quote Anchor link
Let op dat php via de CLI vaak een andere php.ini inlaadt, dit zou ook de oorzaak kunnen zijn.
Gewijzigd op 03/06/2010 16:28:50 door Terence Hersbach
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 16:57:33
Quote Anchor link
Terence Hersbach op 03/06/2010 16:28:34:
Let op dat php via de CLI vaak een andere php.ini inlaadt, dit zou ook de oorzaak kunnen zijn.

Zeker onder Windows. Ik heb het onder Linux nog nooit gezien.
 
Jelmer -

Jelmer -

03/06/2010 17:04:43
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 03/06/2010 16:57:33:
Terence Hersbach op 03/06/2010 16:28:34:
Let op dat php via de CLI vaak een andere php.ini inlaadt, dit zou ook de oorzaak kunnen zijn.

Zeker onder Windows. Ik heb het onder Linux nog nooit gezien.

Bij Debian is het standaard zo dat in /etc/php5 je aparte mapjes hebt voor cgi, cli en apache2, waarin hun specifieke php.ini bestanden staan (en symlinks naar conf.d, waarin ini-bestandjes staan voor de modules)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 17:10:03
Quote Anchor link
@Jelmer: Thanks. Wist ik niet. Ik werk zelf nauwelijks met Debian, meer met de BSD-varianten.
 

03/06/2010 17:14:52
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 03/06/2010 17:10:03:
@Jelmer: Thanks. Wist ik niet. Ik werk zelf nauwelijks met Debian, meer met de BSD-varianten.


Daarin is het inderdaad niet zo. Heb het hier ook niet :-).
Gewijzigd op 03/06/2010 17:15:08 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.