CRON in Plesk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/03/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Heeft iemand van jullie ervaring met cronjobs via het Plesk Control Panel? Ik heb nogal moeite om het aan de gang te krijgen.

Het is met name onduidelijk wat ik hier in moet vullen:

Afbeelding

De helpfunctie binnen Plesk biedt weinig uitkomst; ze komen niet veel verder dan:

Afbeelding

Na wat Googlen kwam ik op deze tut. In dit geval is PHP niet geinstalleerd als CGI, maar als een Apache module. Zie de phpinfo bij Server API (item 4)

Is het de bedoeling dat ik PHP via de commandline aanroep met het juiste scriptbestand als argument? Wat is meestal het pad naar PHP op Apache?
Kortom: wie heeft er een tip voor me?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:06:41
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Dit is zo ongeveer het standaard command.
/path_naar_php/php /path_naar_bestand/bestand.php

Edit: Eventueel met -f ertussen.
/path_naar_php/php -f /path_naar_bestand/bestand.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/03/2008 22:51:00
Quote Anchor link
Oké, dus ik moet het pad naar php zien uit te vissen. Kan ik voor path_naar_bestand gewoon de waarde van $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] pakken?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Nee, dat gaat niet.
De cronjob weet totaal niets van waar alles staat en die vars die kent ie ook niet. Het maakt gebruik van PATH uit de omgeving. Het kan dus zijn dat je het 'path_naar_php' niet hoeft op te geven.
In dat geval wordt het dit:
php -f /path_naar_bestand/bestand.php
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/03/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Is ingesteld op 10 over 11. Nu maar afwachten ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Geduld is altijd al een schone zaak geweest. (Zo was ie toch? Klinkt nu best vreemd.)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/03/2008 23:13:00
Quote Anchor link
Inderdaad ;-)

Bij eerdere testen kreeg ik wel eens "permission denied", maar nu krijg ik:
Quote:
Could not open input file: /crontest/mail.php

Het commando dat ik had ingevoerd was:
php -f /crontest/mail.php

PHP doet het dus wel, maar de verwijzing klopt niet. Ik ga maffen, morgen maar eens verder kijken.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

03/03/2008 23:14:00
Quote Anchor link
En is het gelukt ;)

Als je ssh acces hebt kun je proberen het commando daar te geven. Als het daar niet werkt hoef je ook niet te wachten op je cron.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2008 23:15:00
Quote Anchor link
Je /path/ moet helemaal vanaf de serverroot zijn. Niet vanaf Apache's root.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/03/2008 07:38:00
Quote Anchor link
Het is gelukt! Als ik de waarde van $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] in het path opneem dan doet hij het (dat bedoelde ik in mijn eerdere post SanThe).

Het uiteindelijke commando ziet er in mijn geval zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php -f /var/www/vhosts/ckvwijzer.nl/httpdocs/crontest/mail.php


Voor de beginners: je maakt gewoon een php bestandje aan met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
?>

en die waarde plak je voor het relatieve path naar het script dat je door cron wilt laten uitvoeren.

Mijn dank is groot, SanThe ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2008 07:45:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 04.03.2008 07:38:
Het is gelukt! Als ik de waarde van $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] in het path opneem dan doet hij het (dat bedoelde ik in mijn eerdere post SanThe).

Dan had ik je verkeerd begrepen. Ik had het idee dat je de $var zelf wilde gebruiken. En dat werkt niet.

Goed dat het werkt. Veel succes.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/03/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Duidelijk. Ik ben er erg blij mee. Heb het nodig voor een site die notify berichten moet versturen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.