cron jobs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 23:52:00
Quote Anchor link
Kan je cronjobs maken op een localhost?
zoja.. hoe?


grtz
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:38:25
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

18/03/2008 23:55:00
Quote Anchor link
taakplanner?

waar wil je een cronjob voor gebruiken? vaak is dit niet nodig namelijk voor wat mensen willen
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 00:22:00
Quote Anchor link
ik ben gewoon aan het leren ;) heb niet echt plannen ermee! gewoon zelfstudie

maar laten we stellen dat elk uur een member 1extra foto kan posten

database: [member] en [foto]
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Dan kan je net zo goed gaan rekenen met de database. Je weet wanneer een gebruiker is geregistreerd en aan de hand daar van kan je het aantal uren uitrekenen dat staat voor het aantal foto's dat de gebruiker kan uploaden.

Hier heb je dus geen cronjob voor nodig!
 
Frank -

Frank -

19/03/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Daar heb je geen cronjob voor nodig, gewoon kijken wanneer de laatste foto is geplaatst is meer dan genoeg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  true
FROM
  tabelnaam
WHERE
  date_uploaded < NOW() - INTERVAL 1 HOUR
AND
  user_id = 374;

Dit levert een true op wanneer voor user 374 de laatste upload meer dan 1 uur geleden is.

Hier wil je echt geen cronjob voor gebruiken, die staat dan voornamelijk niks te doen, of eigenlijk werk voor niks te doen. Je hebt een cronjob nodig wanneer er dingen gruwelijk mis gaan wanneer je niet op een vast tijdstip een bepaalde actie uitvoert. Daar is hier geen sprake van, de user kan namelijk prima zelf op een knop klikken om te checken of hij/zij weer mag uploaden. Een simpele pagerefresh is al meer dan genoeg.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2008 00:44:00
Quote Anchor link
Cron draait alleen op Linux/Unix niet op Windows.
 
Lode

Lode

19/03/2008 01:25:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.03.2008 00:44:
Cron draait alleen op Linux/Unix niet op Windows.


Zijn genoeg alternatieven mr. de moderator! Dus ik ben het helemaal niet met je eens! Ik heb deze draaien al een jaartje of wat...

http://www.kalab.com/freeware/pycron/pycron.htm
http://www.bigbluehost.com/article4.html (tutorial)

Draait als een zonnetje op WIN en werkt precies hetzelfde als CRON qua commando's.

En dan heb je ook nog allerlei webbased oplossingen. Het enigste wat er immers moet gebeuren is op een bepaalde tijd een php bestandje aantikken. Dat is niet echt spannend.

Kan ook nog middels windows task manager alleen dat werkt wel iets anders.

Offtopic:

Ergens ben ik altijd wel weer blij als newbies over Crons beginnen en ik kan er ruim afstand van nemen... Elke minuut taken draaien op sites waar jaarlijks 100 mensen komen voor het 10.000.000ste criminals script o.i.d.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 03:24:00
Quote Anchor link
@lode believe me! ik doe het niet voor een criminals! ik haat dat crap-script even hard als iedereen hier! ik wil zoveel mogelijk leren over alles van php! want (nogmaals) ik kon het maar ben het vergeten (scripten moet je onderhouden, wanneer je 2jaar lang niets meer doet met php verleer je het en dit geld op alle gebied)

Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2008 08:47:00
Quote Anchor link
Lode schreef op 19.03.2008 01:25:
Zijn genoeg alternatieven mr. de moderator! Dus ik ben het helemaal niet met je eens!

Alternatieven zat, ben ik helemaal met je eens. Maar ik had het over de 'enige echte' cron.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/03/2008 09:03:00
Quote Anchor link
jonathan plas schreef op 19.03.2008 03:24:
Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?

Wanneer heb je zoiets nodig? En wie ziet het resultaat? Je eertsvolgende bezoeker na die tijd. Op het moment dat die een pagina opvraagt kun je net zo goed je database het werk laten doen.
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 09:08:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 19.03.2008 09:03:
jonathan plas schreef op 19.03.2008 03:24:
Thnx pgFrank maar wat als ik nu om 15u30 bvb diezelfde [foto] wil volledig op 0 zetten bij alle gebruikers?

Wanneer heb je zoiets nodig? En wie ziet het resultaat? Je eertsvolgende bezoeker na die tijd. Op het moment dat die een pagina opvraagt kun je net zo goed je database het werk laten doen.


op die vragen kan ik je geen antwoord geven :s (snap ze gewoon niet :p)
het gaat erom dat ik die foto om een bepaald uur wil reseten! (ik ben gewoon wat aan het rond vragen ikzelf ga het niet gebruiken maar zo leer ik meer)
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 09:17:00
Quote Anchor link
Nou de vraag is niet zo moeilijk toch? Waarom wil je dat je foto op 0 moet staan? Om de volgende gebruiker iets niet mag zien of andere opties nodig heeft.

Daarom kan je dus van het bezoek van de gebruiker gebruik maken. Reken eens even a.d.h.v. een database en je zet iets op 0 waardoor er bijvoorbeeld geen foto's meer geshowed mogen worden.
 
Jonathan plas

jonathan plas

19/03/2008 09:25:00
Quote Anchor link
ik weet niet goed wat het moet doen :p ik zeg het nogmaals het is pure zelfstudie hoe meer kennis hoe beter! laten we zeggen als foto op 0 staat dan kan men geen foto's meer posten
 
Crispijn -

Crispijn -

19/03/2008 09:37:00
Quote Anchor link
Het antwoord is dus al door meerdere mensen gegeven.

Tip: Ga een klein systeempje bouwen. Je bent nu al bezig met een inlog systeem, klus hier lekker een nieuwssysteem bij ofzo. Hier leer je al heel erg de basis van (my)sql icm php, html en misschien wel javascript.

Heel veel vragen is wel goed, maar je leert veel meer door zelf die code in te kloppen en te prutsen. Php-ers zijn ook creatievelingen! Misschien maken ze niet allemaal de mooiste layouts, maar je moet ook creatief zijn voor het bedenken van technische oplossingen. Deze kom je in php vaak genoeg tegen.

Dus: Lekker een opzet maken voor je systeem. Wat heb je allemaal nodig? Hoe ga je de relaties onderling aanleggen? Hoe gaat je database er uit zien (die eigenlijk als eerste). Daarna lekker gaan prutsen en voorbeeldjes op het forum/scriptlib/tuts bekijken.

Veel succes
 
Frank -

Frank -

19/03/2008 10:22:00
Quote Anchor link
jonathan plas schreef op 19.03.2008 09:25:
ik weet niet goed wat het moet doen :p ik zeg het nogmaals het is pure zelfstudie hoe meer kennis hoe beter! laten we zeggen als foto op 0 staat dan kan men geen foto's meer posten
Wat bedoel jij met 'foto op 0 staat' ?

Met SQL kun je prima tellen, instellingen opslaan, kijken hoelaat het is, tellen hoeveel uploads er de afgelopen X tijd zijn geweest, etc. etc. etc. Gewoon een kwestie van netjes uitschrijven en klaar is Kees.

Er zijn maar weinig dingen die je niet kunt doen met SQL, dan val je terug op bv. PL/pgSQL, PL/PERL of PL/Java, dan zijn de mogelijkheden helemaal onbeperkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.